Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

ricecrisptårtefrågor

  • spike_sandra 23 juli 2008

    'Har tänkt göra sånna tårtor till vårt dop,
    men nu undrar jag om ngn vet på ett ungefär hur många portioner en normalsats räcker till?

    Kan man göra marängen och såsen redan dagen innan?

    Några tips på vad man kan smaksätta krämen med annat än citron och choklad?

    Tack och hej =)

  • Annras 23 juli 2008

    Dom är ju farligt goda, de tårtorna, så ca 6-7 portioner kanske.

    Du kan göra hela tårtorna färdiga dagen innan, de mår bara bättre av att stå till sig en dag.

    Lycka till med dopet! (L)

  • grill 23 juli 2008

    Blir bara godare om den får stå till 1-2 dagar. Marängen blir mjukare o segare.
    Mina barn vill bara há denna tårta när dom fyller år.
    Jag lovar alla kommer att tycka om den. Kanon god.

    Lycka till

  • Annettenn 23 juli 2008

    Är det denna ni menar?

    Fredagslyx med skaldjur

  • Annettenn 23 juli 2008

    Fel fel fel!
    Marängkolatårta

    denna menade jag..

  • Annras 23 juli 2008

    Ja, bland andra, Annettenn! Den finns i ett flertal varianter här i klubben! (Y)

  • Kicki8 23 juli 2008

    Undrar hur får ni lös den från bakplåtspapperet utan att den går sönder??
    Den fastnar alltid för mig:(

    Brukar bara ha smörkräm och dekorera med smält choklad som ringlas över.

  • Annras 24 juli 2008

    Kicki8!

    Gör ett försök med att smörja bakplåtspapperet innan du brer ut marängsmeten, så kanske marängen lossnar lättare.
    Här är mitt recept med chokladkräm:
    Rice Krispies marängtårta
    Den enkla men jättegoda krämen kan användas till annat också, t ex i en rulltårta!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.