'Har tänkt göra sånna tårtor till vårt dop,
men nu undrar jag om ngn vet på ett ungefär hur många portioner en normalsats räcker till?
Kan man göra marängen och såsen redan dagen innan?
Några tips på vad man kan smaksätta krämen med annat än citron och choklad?
Tack och hej =)
Annras23 juli 2008
Dom är ju farligt goda, de tårtorna, så ca 6-7 portioner kanske.
Du kan göra hela tårtorna färdiga dagen innan, de mår bara bättre av att stå till sig en dag.
Lycka till med dopet! (L)
grill23 juli 2008
Blir bara godare om den får stå till 1-2 dagar. Marängen blir mjukare o segare.
Mina barn vill bara há denna tårta när dom fyller år.
Jag lovar alla kommer att tycka om den. Kanon god.
Ja, bland andra, Annettenn! Den finns i ett flertal varianter här i klubben! (Y)
Kicki823 juli 2008
Undrar hur får ni lös den från bakplåtspapperet utan att den går sönder??
Den fastnar alltid för mig:(
Brukar bara ha smörkräm och dekorera med smält choklad som ringlas över.
Annras24 juli 2008
Kicki8!
Gör ett försök med att smörja bakplåtspapperet innan du brer ut marängsmeten, så kanske marängen lossnar lättare.
Här är mitt recept med chokladkräm: Rice Krispies marängtårta
Den enkla men jättegoda krämen kan användas till annat också, t ex i en rulltårta!
'Har tänkt göra sånna tårtor till vårt dop,
men nu undrar jag om ngn vet på ett ungefär hur många portioner en normalsats räcker till?
Kan man göra marängen och såsen redan dagen innan?
Några tips på vad man kan smaksätta krämen med annat än citron och choklad?
Tack och hej =)
Dom är ju farligt goda, de tårtorna, så ca 6-7 portioner kanske.
Du kan göra hela tårtorna färdiga dagen innan, de mår bara bättre av att stå till sig en dag.
Lycka till med dopet! (L)
Blir bara godare om den får stå till 1-2 dagar. Marängen blir mjukare o segare.
Mina barn vill bara há denna tårta när dom fyller år.
Jag lovar alla kommer att tycka om den. Kanon god.
Lycka till
Är det denna ni menar?
Fredagslyx med skaldjur
Fel fel fel!
Marängkolatårta
denna menade jag..
Ja, bland andra, Annettenn! Den finns i ett flertal varianter här i klubben! (Y)
Undrar hur får ni lös den från bakplåtspapperet utan att den går sönder??
Den fastnar alltid för mig:(
Brukar bara ha smörkräm och dekorera med smält choklad som ringlas över.
Kicki8!
Gör ett försök med att smörja bakplåtspapperet innan du brer ut marängsmeten, så kanske marängen lossnar lättare.
Här är mitt recept med chokladkräm:
Rice Krispies marängtårta
Den enkla men jättegoda krämen kan användas till annat också, t ex i en rulltårta!