Jag har inte bakat på väldigt många år, men har funderingar på att börja igen. Nu har ju gubben gått och blivit väldigt nyttig så det duger inte med vilket bröd som helst utan det ska vara riktigt grovt och mättsamt. Är det någon som har något bra recept? Helst inte för stor sats eftersom vi har ont om plats i frysen och jag kör med handkraft utan maskin :(
MRM29 mars 2008
Jag har ett jag brukar göra, allt röres bara ihop, ingen jäsning eller annat, supergott och håller länge.
Ugnen på 175 c.
Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
Grädda ca 100 minuter.
Gott som matbröd eller varför inte till middag med:
Fetaost, olivolja och basilika som röres ihop, bara bre på.....
monel29 mars 2008
MRM: Tack :) Kan du inte lägga in det i dina recept?
Lovis29 mars 2008
Jag la ut ett vardagsbröds recept som är lätt att baka och variera.
Kolla bland mina recept.
lilas29 mars 2008
Hejsan!
Jag har ett supergott recept som påminner om det som MRM skrev.
Jag kallar det för frukostbröd men det går så klart utmärkt att äta närsomhelst.
Det är ett saftigt, gott bröd med massor av nyttigheter!
Kolla i mina recept så hittar du det där.
Mvh Lilas.:)
monel29 mars 2008
Tack Lilas! Det är nog tillräckligt grovt för min gubbe. Perfekt :D
Jag har inte bakat på väldigt många år, men har funderingar på att börja igen. Nu har ju gubben gått och blivit väldigt nyttig så det duger inte med vilket bröd som helst utan det ska vara riktigt grovt och mättsamt. Är det någon som har något bra recept? Helst inte för stor sats eftersom vi har ont om plats i frysen och jag kör med handkraft utan maskin :(
Jag har ett jag brukar göra, allt röres bara ihop, ingen jäsning eller annat, supergott och håller länge.
2 dl grahamsmjöl
2.5 dl fyrkornskross
5 dl dinkelmjöl
3 dl rågsikt
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk ströbröd
1 liter A-fil
0.5 dl sirap
Ugnen på 175 c.
Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
Grädda ca 100 minuter.
Gott som matbröd eller varför inte till middag med:
Fetaost, olivolja och basilika som röres ihop, bara bre på.....
MRM: Tack :) Kan du inte lägga in det i dina recept?
Jag la ut ett vardagsbröds recept som är lätt att baka och variera.
Kolla bland mina recept.
Hejsan!
Jag har ett supergott recept som påminner om det som MRM skrev.
Jag kallar det för frukostbröd men det går så klart utmärkt att äta närsomhelst.
Det är ett saftigt, gott bröd med massor av nyttigheter!
Kolla i mina recept så hittar du det där.
Mvh Lilas.:)
Tack Lilas! Det är nog tillräckligt grovt för min gubbe. Perfekt :D