Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Riktigt grovt brödrecept efterlyses

  • monel 29 mars 2008

    Jag har inte bakat på väldigt många år, men har funderingar på att börja igen. Nu har ju gubben gått och blivit väldigt nyttig så det duger inte med vilket bröd som helst utan det ska vara riktigt grovt och mättsamt. Är det någon som har något bra recept? Helst inte för stor sats eftersom vi har ont om plats i frysen och jag kör med handkraft utan maskin :(

  • MRM 29 mars 2008

    Jag har ett jag brukar göra, allt röres bara ihop, ingen jäsning eller annat, supergott och håller länge.

    2 dl grahamsmjöl
    2.5 dl fyrkornskross
    5 dl dinkelmjöl
    3 dl rågsikt
    1 dl vetegroddar
    1 tsk havssalt
    4 tsk bikarbonat
    5 msk ströbröd
    1 liter A-fil
    0.5 dl sirap

    Ugnen på 175 c.
    Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
    Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
    Grädda ca 100 minuter.

    Gott som matbröd eller varför inte till middag med:
    Fetaost, olivolja och basilika som röres ihop, bara bre på.....

  • monel 29 mars 2008

    MRM: Tack :) Kan du inte lägga in det i dina recept?

  • Lovis 29 mars 2008

    Jag la ut ett vardagsbröds recept som är lätt att baka och variera.
    Kolla bland mina recept.

  • lilas 29 mars 2008

    Hejsan!
    Jag har ett supergott recept som påminner om det som MRM skrev.
    Jag kallar det för frukostbröd men det går så klart utmärkt att äta närsomhelst.
    Det är ett saftigt, gott bröd med massor av nyttigheter!
    Kolla i mina recept så hittar du det där.
    Mvh Lilas.:)

  • monel 29 mars 2008

    Tack Lilas! Det är nog tillräckligt grovt för min gubbe. Perfekt :D

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.