Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Riktigt vit kräm i drömrulltårta?

  • Haijklicko 21 november 2010

    Behöver tips på hur jag kan få krämen i drömrulltårtan att se ut som i affären, alltså riktigt kritvit.

    Har gått efter detta recept, men den blir gulaktig och inte alls så "fluffig" som den man köper.

    150g smör
    2 dl florsocker
    2 tsk vaniljsocker
    1 äggula

  • Mistys 21 november 2010

    Det beror nog på att du använder riktigt ägg och riktiga ingredienser. Smöret och ägget färgar. Var glad för det du. Krämen som är kritvit innehåller säkert inga trevligheter samt färgämnen som färgar vitt.

  • Tesslatess 21 november 2010

    Brukar inte drömrulltårtefyllningen innehålla äggvita? påminner inte färgen och konsistensen om mumsmums?

  • Haijklicko 21 november 2010

    Skrivet av Tesslatess den 21 nov 2010

    Brukar inte drömrulltårtefyllningen innehålla äggvita? påminner inte färgen och konsistensen om mumsmums?


    Ja precis, liknande mumsmums

  • Haijklicko 21 november 2010

    Skrivet av Misty09 den 21 nov 2010

    Det beror nog på att du använder riktigt ägg och riktiga ingredienser. Smöret och ägget färgar. Var glad för det du. Krämen som är kritvit innehåller säkert inga trevligheter samt färgämnen som färgar vitt.


    Nog sant. Man vet ju vad man har i.

  • Mistys 21 november 2010

    Vet att ju kraftigare man vispar krämen ju vitare blir den. Ungefär som när man vispar ägg och socker till sockerkaka. Ju längre du vispar ju mer ljusgul blir smeten.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.