Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostbiff ??

  • 30 januari 2009

    Hej jag vill aå gärna göra en egen rostbiff men vet inte hur man gör så jag undrade om ni kunde ge mig lite tips

  • lisbethv 30 januari 2009

    Jag brukar gör tjälknöl o använda som rostbiff(Y)
    finns många recept här på Mk:D

  • mariaefors 30 januari 2009

    Brukar göra porterstek eller tjälknöl av rostbiff!

  • Roggan 30 januari 2009

    Gnid in en "rostbiff" med salt och grovmalen svartpeppar. Stick i en termometer och kör den i ugnen på 125 grader tills den fått en temp på 62-65 grader (blir rosa och fin). Vill du ha den blodig kör den på 175 grader till 58-60 grader

    Blir jättegott med en potatissallad gjord på:
    Kokt kall potatis, tärnad
    34% creme fraiche
    ev. lite majonnäs (hemgjord naturligtvis(Y))
    lite hackad smörgåsgurka
    1 tärnat äpple
    hackad dill och persilja
    kapris
    tärnad/hackad lök (röd-, silver- eller purjolök)
    lite senap
    salt och svartpeppar

    strössla över lite rostad lök vid servering

    Hoppas det smakar!
    /Roggan

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.