Hej jag vill aå gärna göra en egen rostbiff men vet inte hur man gör så jag undrade om ni kunde ge mig lite tips
lisbethv30 januari 2009
Jag brukar gör tjälknöl o använda som rostbiff(Y)
finns många recept här på Mk:D
mariaefors30 januari 2009
Brukar göra porterstek eller tjälknöl av rostbiff!
Roggan30 januari 2009
Gnid in en "rostbiff" med salt och grovmalen svartpeppar. Stick i en termometer och kör den i ugnen på 125 grader tills den fått en temp på 62-65 grader (blir rosa och fin). Vill du ha den blodig kör den på 175 grader till 58-60 grader
Blir jättegott med en potatissallad gjord på:
Kokt kall potatis, tärnad
34% creme fraiche
ev. lite majonnäs (hemgjord naturligtvis(Y))
lite hackad smörgåsgurka
1 tärnat äpple
hackad dill och persilja
kapris
tärnad/hackad lök (röd-, silver- eller purjolök)
lite senap
salt och svartpeppar
Hej jag vill aå gärna göra en egen rostbiff men vet inte hur man gör så jag undrade om ni kunde ge mig lite tips
Jag brukar gör tjälknöl o använda som rostbiff(Y)
finns många recept här på Mk:D
Brukar göra porterstek eller tjälknöl av rostbiff!
Gnid in en "rostbiff" med salt och grovmalen svartpeppar. Stick i en termometer och kör den i ugnen på 125 grader tills den fått en temp på 62-65 grader (blir rosa och fin). Vill du ha den blodig kör den på 175 grader till 58-60 grader
Blir jättegott med en potatissallad gjord på:
Kokt kall potatis, tärnad
34% creme fraiche
ev. lite majonnäs (hemgjord naturligtvis(Y))
lite hackad smörgåsgurka
1 tärnat äpple
hackad dill och persilja
kapris
tärnad/hackad lök (röd-, silver- eller purjolök)
lite senap
salt och svartpeppar
strössla över lite rostad lök vid servering
Hoppas det smakar!
/Roggan