Hur får man fina runda kulor av tryffelsmeten.
När jag rullar dem i handen smälter de ju direkt och blir bara gegga.
Hur gööör man??
Och hur får man dem lika stora?
Några tips?
Amika31 juli 2011
Testa att låta smeten stelna i kylen i några timmar och sen kanske använda ett kuljärn?
escarboucle1 augusti 2011
känner igen ditt problem! sist jag gjorde tryfflar blev det likadant för mig, jag löste det genom att se till att smeten var riktigt kall, den spolade jag händerna i riktigt kallt vatten, detta fick jag göra rätt ofta, hann rulla typ 5 st innan jag fick spola händerna igen...så det är ju ingen bra metod tyvärr..
ericabus1 augusti 2011
Ja så gjorde jag också... kall smet/deg och kall händer, men det var svårt.
Jag hade även kakopulver på händerna..
Vad är ett kuljärn?
Amika1 augusti 2011
Ett kuljärn är ett redskap som man gör kulor med, typ melonkulor och dylikt. Finns att köpa på bland annat IKEA. Där köpte jag kuljärn, zestskalare och äppelurkärnare alla tre i ett för en billig penning.
Memelie1 augusti 2011
Välkyld tryffelsmet och kuljärn. Sedan rulla dem i kakao, florsocker eller vad som kan passa. I julas gjorde jag mintchokladtryffel och rullade i florsocker, blev jättebra.
Hur får man fina runda kulor av tryffelsmeten.
När jag rullar dem i handen smälter de ju direkt och blir bara gegga.
Hur gööör man??
Och hur får man dem lika stora?
Några tips?
Testa att låta smeten stelna i kylen i några timmar och sen kanske använda ett kuljärn?
känner igen ditt problem! sist jag gjorde tryfflar blev det likadant för mig, jag löste det genom att se till att smeten var riktigt kall, den spolade jag händerna i riktigt kallt vatten, detta fick jag göra rätt ofta, hann rulla typ 5 st innan jag fick spola händerna igen...så det är ju ingen bra metod tyvärr..
Ja så gjorde jag också... kall smet/deg och kall händer, men det var svårt.
Jag hade även kakopulver på händerna..
Vad är ett kuljärn?
Ett kuljärn är ett redskap som man gör kulor med, typ melonkulor och dylikt. Finns att köpa på bland annat IKEA. Där köpte jag kuljärn, zestskalare och äppelurkärnare alla tre i ett för en billig penning.
Välkyld tryffelsmet och kuljärn. Sedan rulla dem i kakao, florsocker eller vad som kan passa. I julas gjorde jag mintchokladtryffel och rullade i florsocker, blev jättebra.