Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffrans- och pepparkaksbiscotti!

  • anault-4 23 november 2009

    Jag söker era favoritrecept på saffrans- och pepparkaksbiscotti!
    Dela gärna med er!

  • Okänd 26 november 2009

    Har ett jättebra recept!

    4 ägg
    1 dl farinsocker
    2 dl strösocker
    100 g smör
    100 g mandel
    50 g vit choklad
    2 tsk vaniljsocker
    1 tsk bakpulver
    6 dl vetemjöl
    1 paket saffran
    rivet skal av en citron

    Smält smöret
    Dela ägg i gulor och vitor.
    Vispa vitorna "fasta"
    Vispa äggulor, citronskal och socker ljust och pösigt.
    Hacka mandel och choklad, blanda alla torra ingredienserna
    Blanda ihop de torra och äggulorna
    Vänd i äggvitan.
    Häll i smöret och rör till en fast deg/smet.
    Dela i tre delar och forma till längder på en plåt.
    Ställ in i ugnen 17 min 175 grader.
    Skär i sneda bitar och rosta i 5 min 200 grader.
    Stäng av ugnen, ställ den på glänt och eftertorka i 30-45 min

  • boz1965 26 november 2009

    Det här receptet funkar lika bra att göra biscotti av, det har jag gjort vid ett par tillfällen.

    Pebernødder

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.