Jag söker era favoritrecept på saffrans- och pepparkaksbiscotti!
Dela gärna med er!
Okänd26 november 2009
Har ett jättebra recept!
4 ägg
1 dl farinsocker
2 dl strösocker
100 g smör
100 g mandel
50 g vit choklad
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
1 paket saffran
rivet skal av en citron
Smält smöret
Dela ägg i gulor och vitor.
Vispa vitorna "fasta"
Vispa äggulor, citronskal och socker ljust och pösigt.
Hacka mandel och choklad, blanda alla torra ingredienserna
Blanda ihop de torra och äggulorna
Vänd i äggvitan.
Häll i smöret och rör till en fast deg/smet.
Dela i tre delar och forma till längder på en plåt.
Ställ in i ugnen 17 min 175 grader.
Skär i sneda bitar och rosta i 5 min 200 grader.
Stäng av ugnen, ställ den på glänt och eftertorka i 30-45 min
boz196526 november 2009
Det här receptet funkar lika bra att göra biscotti av, det har jag gjort vid ett par tillfällen.
Jag söker era favoritrecept på saffrans- och pepparkaksbiscotti!
Dela gärna med er!
Har ett jättebra recept!
4 ägg
1 dl farinsocker
2 dl strösocker
100 g smör
100 g mandel
50 g vit choklad
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
1 paket saffran
rivet skal av en citron
Smält smöret
Dela ägg i gulor och vitor.
Vispa vitorna "fasta"
Vispa äggulor, citronskal och socker ljust och pösigt.
Hacka mandel och choklad, blanda alla torra ingredienserna
Blanda ihop de torra och äggulorna
Vänd i äggvitan.
Häll i smöret och rör till en fast deg/smet.
Dela i tre delar och forma till längder på en plåt.
Ställ in i ugnen 17 min 175 grader.
Skär i sneda bitar och rosta i 5 min 200 grader.
Stäng av ugnen, ställ den på glänt och eftertorka i 30-45 min
Det här receptet funkar lika bra att göra biscotti av, det har jag gjort vid ett par tillfällen.
Pebernødder