Tänkte man kunde starta en tråd om saker som passar ihop och inte i matlagning och bakverk.
Jag vill veta om ingefära och saffran passar ihop i en sås?
Gnurf12 februari 2010
Ägg & Bacon :p
mattant4112 februari 2010
Skrivet av Marksten den 12 feb 2010
Jag vill veta om ingefära och saffran passar ihop i en sås?
Vad ska den såsen vara till??
Okänd12 februari 2010
Bruna bönor och fläsk passar ihop(Y):p
Okänd12 februari 2010
Förlåt!
Ingefära och saffran gifter sig helt klart med varandra, i lagom proportioner naturligtvis! (L)(L)
AttillaJ12 februari 2010
(Y)Jag har tänkt precis samma sak .
Vilka kryddor passar ihop?
Vilka rotfrukter kan man blanda i grytor?
Heisjo12 februari 2010
I grytor kan man blanda alla rotfrukter(Y) Det beror snarare på vilken grund man baserar grytan på.
När det gäller udda smakkombinationer kan jag rekommendera curry och kardemumma i gryta, eller lime och wasabi i en förrätt med räkor. Det är jätteroligt att prova olika nya sammansättningar:)
Okänd12 februari 2010
Skrivet av Heisjo den 12 feb 2010
I grytor kan man blanda alla rotfrukter(Y) Det beror snarare på vilken grund man baserar grytan på.
När det gäller udda smakkombinationer kan jag rekommendera curry och kardemumma i gryta, eller lime och wasabi i en förrätt med räkor. Det är jätteroligt att prova olika nya sammansättningar:)
Helt underbart.
För att inte tala om curry och stjärnanis!
Roggan12 februari 2010
Persilja och gröna vindruvor
amoz12 februari 2010
Curry, ananas, gurka och valnötter i en räksallad är supergott!!!(Y)
Gnurf13 februari 2010
Chili, vitlök och ingefära. En härlig threesome som Jimboz skulle sagt!! Knu...nä jag menar...smakar jättegott i munnen...(Y)
Marksten13 februari 2010
Jag tror också på ingefära och saffran. Anledningen var att jag såg ett recept på en vägg inne på en hushållsskola. Och där stod det: Jamaicasås. = vit sås, ingefära. vitpeppar, gurkmeja och sedan något till som jag inte kommer ihåg.
Så jag tänkte lite längre , gurkmeja smakar ju ingentig, bara för färgen. Så varför inte saffran istället.
Ska prova någon dag.
Marksten13 februari 2010
Tänkte på "egg benedict" har lite udda kombo. Muffins, kokt ägg, skinka och hollandaisesås.
Har aldrig gjort men....
MosterNettan13 februari 2010
Skrivet av Gnurf den 13 feb 2010
Chili, vitlök och ingefära. En härlig threesome som Jimboz skulle sagt!! Knu...nä jag menar...smakar jättegott i munnen...(Y)
Håller med på alla punkter Gnurf. Ibland kramar jag en lime till också!
The_mama97mia18 april 2010
Testade en grej häromkvällen och nu är det min nya favorit -
vattenmelon med flingsalt på! Såå gott...
The_mama97mia18 april 2010
...och i dessa grilltider... rosmarin, citron, vitlök - en skön kombination till fläskkött, 'även nöt.
Tänkte man kunde starta en tråd om saker som passar ihop och inte i matlagning och bakverk.
Jag vill veta om ingefära och saffran passar ihop i en sås?
Ägg & Bacon :p
Jag vill veta om ingefära och saffran passar ihop i en sås?
Vad ska den såsen vara till??
Bruna bönor och fläsk passar ihop(Y):p
Förlåt!
Ingefära och saffran gifter sig helt klart med varandra, i lagom proportioner naturligtvis! (L)(L)
(Y)Jag har tänkt precis samma sak .
Vilka kryddor passar ihop?
Vilka rotfrukter kan man blanda i grytor?
I grytor kan man blanda alla rotfrukter(Y) Det beror snarare på vilken grund man baserar grytan på.
När det gäller udda smakkombinationer kan jag rekommendera curry och kardemumma i gryta, eller lime och wasabi i en förrätt med räkor. Det är jätteroligt att prova olika nya sammansättningar:)
I grytor kan man blanda alla rotfrukter(Y) Det beror snarare på vilken grund man baserar grytan på.
När det gäller udda smakkombinationer kan jag rekommendera curry och kardemumma i gryta, eller lime och wasabi i en förrätt med räkor. Det är jätteroligt att prova olika nya sammansättningar:)
Helt underbart.
För att inte tala om curry och stjärnanis!
Persilja och gröna vindruvor
Curry, ananas, gurka och valnötter i en räksallad är supergott!!!(Y)
Chili, vitlök och ingefära. En härlig threesome som Jimboz skulle sagt!! Knu...nä jag menar...smakar jättegott i munnen...(Y)
Jag tror också på ingefära och saffran. Anledningen var att jag såg ett recept på en vägg inne på en hushållsskola. Och där stod det: Jamaicasås. = vit sås, ingefära. vitpeppar, gurkmeja och sedan något till som jag inte kommer ihåg.
Så jag tänkte lite längre , gurkmeja smakar ju ingentig, bara för färgen. Så varför inte saffran istället.
Ska prova någon dag.
Tänkte på "egg benedict" har lite udda kombo. Muffins, kokt ägg, skinka och hollandaisesås.
Har aldrig gjort men....
Chili, vitlök och ingefära. En härlig threesome som Jimboz skulle sagt!! Knu...nä jag menar...smakar jättegott i munnen...(Y)
Håller med på alla punkter Gnurf. Ibland kramar jag en lime till också!
Testade en grej häromkvällen och nu är det min nya favorit -
vattenmelon med flingsalt på! Såå gott...
...och i dessa grilltider... rosmarin, citron, vitlök - en skön kombination till fläskkött, 'även nöt.