Min pappa önskar sig Schwarzwaldtårta när han fyller 60. Funderar på om man kan dubbla något av alla recept och baka bottnarna i långpanna istället för att göra dem runda? Förslag på vilka mängder man ska ha?
Finns ju massor med olika recept. Någon som kan rekommendera något av dem?
Mistys20 juni 2010
Jättebra förslag! Jag gjorde det när mina barn döptes. Jag dubblade receptet och bredde ut nöt-maräng smeten på bakplåtspapper på en långpanna. Sen klädde jag en flat långpanna med folie, delade bottnarna i två halvor. Det var enklare att föra över dom då utan att dom skulle gå sönder. Det syntes ju inte under all grädde att dom var delade i två halvor från början. Att föra över dom i helt skick utan att dom skulle gå sönder var inte så lätt ( provade det första gången) För att alla bitar skulle få choklad var jag extra generös uppepå. Då annars bara ytterbitarna skulle få chokladflarn. Lycka till!
Min pappa önskar sig Schwarzwaldtårta när han fyller 60. Funderar på om man kan dubbla något av alla recept och baka bottnarna i långpanna istället för att göra dem runda? Förslag på vilka mängder man ska ha?
Finns ju massor med olika recept. Någon som kan rekommendera något av dem?
Jättebra förslag! Jag gjorde det när mina barn döptes. Jag dubblade receptet och bredde ut nöt-maräng smeten på bakplåtspapper på en långpanna. Sen klädde jag en flat långpanna med folie, delade bottnarna i två halvor. Det var enklare att föra över dom då utan att dom skulle gå sönder. Det syntes ju inte under all grädde att dom var delade i två halvor från början. Att föra över dom i helt skick utan att dom skulle gå sönder var inte så lätt ( provade det första gången) För att alla bitar skulle få choklad var jag extra generös uppepå. Då annars bara ytterbitarna skulle få chokladflarn. Lycka till!