Maken gillar hallongrottor men när jag bakar dem tycker han alltid att sylten blir seg, jag använder köpt hallonsylt (Önos). Vad gör jag för fel och hur ska sylten vara, själv tycker jag inte om syltkakor så jag vet inte hur den ska vara.
littlejohn17 februari 2011
Jag bakar också syltkakor ibland, tar den sylt jag har. Hallon, jordgubb, krusbär, m.fl och alla blir sega. De man köper är också sega, det blir kanske så när det går i ugnen. Vi får se om någon vet.
Erajscha17 februari 2011
Det är väl för att den torkar i ugnen, späd den med lite vatten innan så blir den inte lika torr.
knyppeltanten18 februari 2011
Skrivet av Erajscha den 17 feb 2011
Det är väl för att den torkar i ugnen, späd den med lite vatten innan så blir den inte lika torr.
Tack för tipset, det ska jag prova med.
baconegg18 februari 2011
aerosmith18 februari 2011
Jag tycker att det är det som gör syltkakorna så goda, att sylten blir seg...
Maken gillar hallongrottor men när jag bakar dem tycker han alltid att sylten blir seg, jag använder köpt hallonsylt (Önos). Vad gör jag för fel och hur ska sylten vara, själv tycker jag inte om syltkakor så jag vet inte hur den ska vara.
Jag bakar också syltkakor ibland, tar den sylt jag har. Hallon, jordgubb, krusbär, m.fl och alla blir sega. De man köper är också sega, det blir kanske så när det går i ugnen. Vi får se om någon vet.
Det är väl för att den torkar i ugnen, späd den med lite vatten innan så blir den inte lika torr.
Det är väl för att den torkar i ugnen, späd den med lite vatten innan så blir den inte lika torr.
Tack för tipset, det ska jag prova med.
Jag tycker att det är det som gör syltkakorna så goda, att sylten blir seg...