Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semeldax, tips på fyllning

  • cattus 14 februari 2010

    Vill bara dela med mig av mammas goda fyllning.
    Pappa äter nämligen inte grädde.

    Gör semelbullen precis som vanligt och kapa toppen.

    Ta ur en grop i semlan och smula urgröpen i en skål.
    Riva mandelmassan ned i skålen.
    Blanda ihop marsánkräm som du sedan rör ned i skålen och sedan lite grädde så att du får en krämig fyllning som du fyller bullen med. Vill man vara utan grädden i krämen så går det lika bra.
    Blanda ett gnutta vanillinpulver i grädden och spritsa på. Och pappa får sin med bara fyllning utan grädde.
    Topa sedan semlan som vanligt.

  • Lazybird 15 februari 2010

    Hej, det låter gott:)
    Själv är jag inte så förtjust i mandelmassan, brukar istället ha sylt i då(Y) fungerar super det med;)

  • vitchokladkaka 15 februari 2010

    vaniljkräm i är det godaste... och jag gillar inte heller... så det jag gillar är nog egentligen krämbulle(L)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.