Hej!
Vi är både mandel- och nötallergiker samt laktosintoleranta.
Laktosfri vispgrädde är helt ok.
Som i Permalänks recept kan man riva ned frön av solros eller jag föreslår pinje"nötter" (som är ett frö) i stället för mandel. Speta med lite vanilla. Själv droppar jag några droppar "bittermandelolja" (som kommer från aprikoskärnor) för att få mandelmassesmak. Är man allergisk mot aprikos så kan det ju vara lika illa. Rekommenderas därför bara för hemmabruk.
carmarino16 februari 2012
Eftersom min bror är mjölkproteinallergiker så testade jag Carlshamns Luftig Visp på en tårta i helgen. Den är väldigt tjock, så man får klicka den ur paketet. Sedan ska den vispas (kylskåpskall), men det går fort. Den blir krämig och smakar faktiskt lite mandelmassa (tyckte i alla fall jag). Enligt Carlshamns hemsida så "Mäter [den] under 100 ppm gluten - klassas som låg-gluten." Vet inte om den går så bra att spritsa, på grund av tjockleken, men med en kraftig sprits går det säkert.
Hej!
Vi är både mandel- och nötallergiker samt laktosintoleranta.
Laktosfri vispgrädde är helt ok.
Som i Permalänks recept kan man riva ned frön av solros eller jag föreslår pinje"nötter" (som är ett frö) i stället för mandel. Speta med lite vanilla. Själv droppar jag några droppar "bittermandelolja" (som kommer från aprikoskärnor) för att få mandelmassesmak. Är man allergisk mot aprikos så kan det ju vara lika illa. Rekommenderas därför bara för hemmabruk.
Eftersom min bror är mjölkproteinallergiker så testade jag Carlshamns Luftig Visp på en tårta i helgen. Den är väldigt tjock, så man får klicka den ur paketet. Sedan ska den vispas (kylskåpskall), men det går fort. Den blir krämig och smakar faktiskt lite mandelmassa (tyckte i alla fall jag). Enligt Carlshamns hemsida så "Mäter [den] under 100 ppm gluten - klassas som låg-gluten." Vet inte om den går så bra att spritsa, på grund av tjockleken, men med en kraftig sprits går det säkert.
Hjortronsylt eller kanske hjortronparfait(Y)