Jag har hela hasselnötskärnor och undrar om jag behöver skala dem (alltså ta bort den papperstunna hinnan på dem) innan jag krossar dem. Någon som vet? Och, hur gör jag det i så fall enklast?
Tacksam för hjälp!
busan379 april 2011
Det gör aldrig jag. Jag finhackar bara dem
bror269 april 2011
Rosta dom före i ugnen, tills det bruna har fått mer färg. sen lägger du dom i en handduk och gnussar bort skalet.
etxaski9 april 2011
Tack för råden! Nu ska jag testa, skippar skalningen den här gången. Latmasken har talat {yawn}
Amika9 april 2011
Eller så har man ner dem i kokande vatten och låter dem vara där i en minut, sen häller man av det skållheta vattnet och chockar med iskallt vatten och sköljer dem. Sen är det bara att dra av skalet, för det har lossnat. :)
The_mama97mia9 april 2011
Jag har aldrig skållat eller skalat hasselnötter. Men beror nog på att jag också är lat!
irrevirre9 april 2011
Skrivet av bror26 den 9 apr 2011
Rosta dom före i ugnen, tills det bruna har fått mer färg. sen lägger du dom i en handduk och gnussar bort skalet.
Ja, så gör jag till vissa recept också. Men aldrig till Budapestbakelser, där passar det fint att ha skalet kvar(Y)
etxaski16 april 2011
Det funkade jättebra att ha skalet kvar.
Tack för alla goda råd! Jag har skrivit ner hur skalningen av nötterna kan göras i min lilla bra-att-ha.
Där fick jag också skriva in att jag inte ska vispa ner nöthacket i marängen, utan försiktigt röra ner det. Det borde jag tänkt på eftersom jag vet att det inte går att vispa ihop marängsmet med minsta lilla fett i. Alltså tappar smeten spänsten om man har i feta nötter...
Ibland känns det som om jag i framtiden kommer att ge ut en kokbok där allt, verkligen allt, står i instruktionerna... Det är allt mycket som kan vara underförstått, eller något som man egentligen borde kunna, grunderna...
Jag har tänkt testa att göra en budapesttårta.
Jag har hela hasselnötskärnor och undrar om jag behöver skala dem (alltså ta bort den papperstunna hinnan på dem) innan jag krossar dem. Någon som vet? Och, hur gör jag det i så fall enklast?
Tacksam för hjälp!
Det gör aldrig jag. Jag finhackar bara dem
Rosta dom före i ugnen, tills det bruna har fått mer färg. sen lägger du dom i en handduk och gnussar bort skalet.
Tack för råden! Nu ska jag testa, skippar skalningen den här gången. Latmasken har talat {yawn}
Eller så har man ner dem i kokande vatten och låter dem vara där i en minut, sen häller man av det skållheta vattnet och chockar med iskallt vatten och sköljer dem. Sen är det bara att dra av skalet, för det har lossnat. :)
Jag har aldrig skållat eller skalat hasselnötter. Men beror nog på att jag också är lat!
Rosta dom före i ugnen, tills det bruna har fått mer färg. sen lägger du dom i en handduk och gnussar bort skalet.
Ja, så gör jag till vissa recept också. Men aldrig till Budapestbakelser, där passar det fint att ha skalet kvar(Y)
Det funkade jättebra att ha skalet kvar.
Tack för alla goda råd! Jag har skrivit ner hur skalningen av nötterna kan göras i min lilla bra-att-ha.
Där fick jag också skriva in att jag inte ska vispa ner nöthacket i marängen, utan försiktigt röra ner det. Det borde jag tänkt på eftersom jag vet att det inte går att vispa ihop marängsmet med minsta lilla fett i. Alltså tappar smeten spänsten om man har i feta nötter...
Ibland känns det som om jag i framtiden kommer att ge ut en kokbok där allt, verkligen allt, står i instruktionerna... Det är allt mycket som kan vara underförstått, eller något som man egentligen borde kunna, grunderna...