Hej. Är det någon som har receptet på skorpmjölsmazariner.Har slarvat bort mitt.
babbs4 november 2008
Jag har inget recept på skorpmjölsmazariner men väl på något som min far kallade för skorpkaka. Han var väldigt matlagningsintresserad.
Skorpkaka
50 g sötmandel
2 st bittermandel
3 dl skorpmjöl
2 ägg
200 g socker
1½ tsk bakpulver
2-3 msk grädde
50 g smör.
Jag rörmodar att man bereder som vanligt med att vispa ägg och socker och sedan tillsätta malen mandel, skorpmjöl, bakpulver grädde och smält smör.
Det står bara att kakan ska gräddas i medelvarm ugn men jag antar att man lika gärna kan fylla smeten i små mazarinformar och grädda. medelvarm ugn är väl 200-225 grader tror jag.
Gräddas i form i medelvarm ugn.
zimm4 november 2008
Skrivet av babbs den 4 nov 2008
Jag har inget recept på skorpmjölsmazariner men väl på något som min far kallade för skorpkaka. Han var väldigt matlagningsintresserad.
Skorpkaka
50 g sötmandel
2 st bittermandel
3 dl skorpmjöl
2 ägg
200 g socker
1½ tsk bakpulver
2-3 msk grädde
50 g smör.
Jag rörmodar att man bereder som vanligt med att vispa ägg och socker och sedan tillsätta malen mandel, skorpmjöl, bakpulver grädde och smält smör.
Det står bara att kakan ska gräddas i medelvarm ugn men jag antar att man lika gärna kan fylla smeten i små mazarinformar och grädda. medelvarm ugn är väl 200-225 grader tror jag.
Gräddas i form i medelvarm ugn.
ska testa o göra dom, tackar så mycke
barnbarn4 november 2008
Här är ett recept av många jag har.
Enkla mazariner
1 hg smör
1 hg socker
1 hg skorpmjöl
5 rivna bittermandlar
2 ägg
Rör smör och socker,tillsätt övriga ingredienser.Fyll formar till hälften 225 grader.
Holländare är också godaDe är fyllda med äppelmos
Hej. Är det någon som har receptet på skorpmjölsmazariner.Har slarvat bort mitt.
Jag har inget recept på skorpmjölsmazariner men väl på något som min far kallade för skorpkaka. Han var väldigt matlagningsintresserad.
Skorpkaka
50 g sötmandel
2 st bittermandel
3 dl skorpmjöl
2 ägg
200 g socker
1½ tsk bakpulver
2-3 msk grädde
50 g smör.
Jag rörmodar att man bereder som vanligt med att vispa ägg och socker och sedan tillsätta malen mandel, skorpmjöl, bakpulver grädde och smält smör.
Det står bara att kakan ska gräddas i medelvarm ugn men jag antar att man lika gärna kan fylla smeten i små mazarinformar och grädda. medelvarm ugn är väl 200-225 grader tror jag.
Gräddas i form i medelvarm ugn.
Jag har inget recept på skorpmjölsmazariner men väl på något som min far kallade för skorpkaka. Han var väldigt matlagningsintresserad.
Skorpkaka
50 g sötmandel
2 st bittermandel
3 dl skorpmjöl
2 ägg
200 g socker
1½ tsk bakpulver
2-3 msk grädde
50 g smör.
Jag rörmodar att man bereder som vanligt med att vispa ägg och socker och sedan tillsätta malen mandel, skorpmjöl, bakpulver grädde och smält smör.
Det står bara att kakan ska gräddas i medelvarm ugn men jag antar att man lika gärna kan fylla smeten i små mazarinformar och grädda. medelvarm ugn är väl 200-225 grader tror jag.
Gräddas i form i medelvarm ugn.
ska testa o göra dom, tackar så mycke
Här är ett recept av många jag har.
Enkla mazariner
1 hg smör
1 hg socker
1 hg skorpmjöl
5 rivna bittermandlar
2 ägg
Rör smör och socker,tillsätt övriga ingredienser.Fyll formar till hälften 225 grader.
Holländare är också godaDe är fyllda med äppelmos
LYCKA TILL (Y)