Hejhej :) Har läst lite överallt att man kan smälta choklad i mikron istället för över vattenbad.
Undrar lite hur man ska göra då, hur hög värme osv..
Okänd22 september 2008
hög värme i korta intervaller, á 10-15 sek.
rör om mellan varje intervall.
(Y)
var noga med att röra om! annars bränns den lätt och bränd choklad är hemskt!
waste18222 september 2008
oki tack så jätte mycket :) nu vet jag
anluk22 september 2008
Var uppmärksam bara för det "bränns" lätt vid, jag höll på att sätta fyr på heal mikron en gång innan jag visste att det bara är kort stund man skall mikra den....:o
kickiekblad22 september 2008
Tycker det går bättre på spisen(Y)
Okänd16 oktober 2008
Ingen expert på att smälta choklad i mikro. Min blir bara klumpig. Använder hellre spisen.
boz196516 oktober 2008
Jag undviker mikron när jag ska smälta choklad. Jag tycker att ett vattenbad på spisen är 100 ggr bättre, då har man total koll på läget.
Jilliii19 oktober 2008
Jag köpte för några år sen en chokladsmältare för typ 200 till min mor.
o så mindes jag den då jag jämt krånglade med vattenbad, så jag åkte (finns på Rusta!)
o då kostade den 60 kronor (!)
fungerar jätte bra..
dock inte använt min trots att jag köpte den för en månad sen..
haha kommer väl aldrig använda den bara för de,... den e typ som sockervaddsmaskinen jag bara var tvuuuuungen att ha.. haha
Smulpajen19 oktober 2008
Håller på vattenbadet på spisen! Bränns alltid vid eller blir grynigt i mikron:'( Hörde att om man har induktionsspis/häll behöver man inte vattenbadet. Är det någon som testat det?
anluk19 oktober 2008
Trots mitt lilla missöde för länge sedan så mikra jag alltid chokladen när jag skall smälta den. Tycker det funka kanon!
Erajscha19 oktober 2008
Jag brukar alltid smälta i micron, idag smälte jag 50 gram 86%-ig choklad och då jag körde jag på halv effekt 30 sekunder i taget och så får man röra mellan varven.
Helle7712 juli 2009
Bättre sent än aldrig...
...bryt chokladen i små bitar, lägga dem i en skål och ställa i mikron på låg effekt, ca 5 minuter. Känn på den med en sked då och då - den kan fortfarande se fast ut när den redan är smält.
Jag hade effekt 160w och det funkade utan missöden :)
Okänd12 juli 2009
Jag gör precis som Helle77 och det har alltid funkat bra......Bekvämt att smälta i mikron.
bakamonkeyprincess12 juli 2009
Jag har absolut inte hög effekt, det är då det kan gå illa.
Bryter chokladen i små bitar och sätter mikron på ett snäpp högre en "defrost", tar några minuter men mycket mindre risk att det bränns. :)
Magdiis7 augusti 2009
Tar dessutom längre tid med micro ;)
boz19658 augusti 2009
.
sandra879 augusti 2009
Hej jag använder mig av en micropluskanna från tupperware när jag smälter i micron, det funkar perfekt !
Ninni8410 augusti 2009
ta en skål o lägg i chokladen har du en micro på 800 w så ta du 400 w typ 1,5 min ENKELT!!!:)
Flamsan10 augusti 2009
Tveklöst vattenbad på spisen.
millaharry11 augusti 2009
Micron funkar bra med halvhög effekt och att man provar sig fram genom att röra runt med någon minuts mellanrum. Det är verkligen så som någon skrev ovan att chokladen kan se osmält ut (liksom behålla en del av formen utanpå) även om den smält. Jag häller i lite olja redan efter ett par minuter i micron.
Vill bara varna för en härlig och genomträngande bränd chokladdoft om man glömmer omrörningsskeden i :D. Förstörde effektivt den sista chokladen jag hade att doppa julgodiset i den julen.
Hejhej :) Har läst lite överallt att man kan smälta choklad i mikron istället för över vattenbad.
Undrar lite hur man ska göra då, hur hög värme osv..
hög värme i korta intervaller, á 10-15 sek.
rör om mellan varje intervall.
(Y)
var noga med att röra om! annars bränns den lätt och bränd choklad är hemskt!
oki tack så jätte mycket :) nu vet jag
Var uppmärksam bara för det "bränns" lätt vid, jag höll på att sätta fyr på heal mikron en gång innan jag visste att det bara är kort stund man skall mikra den....:o
Tycker det går bättre på spisen(Y)
Ingen expert på att smälta choklad i mikro. Min blir bara klumpig. Använder hellre spisen.
Jag undviker mikron när jag ska smälta choklad. Jag tycker att ett vattenbad på spisen är 100 ggr bättre, då har man total koll på läget.
Jag köpte för några år sen en chokladsmältare för typ 200 till min mor.
o så mindes jag den då jag jämt krånglade med vattenbad, så jag åkte (finns på Rusta!)
o då kostade den 60 kronor (!)
fungerar jätte bra..
dock inte använt min trots att jag köpte den för en månad sen..
haha kommer väl aldrig använda den bara för de,... den e typ som sockervaddsmaskinen jag bara var tvuuuuungen att ha.. haha
Håller på vattenbadet på spisen! Bränns alltid vid eller blir grynigt i mikron:'( Hörde att om man har induktionsspis/häll behöver man inte vattenbadet. Är det någon som testat det?
Trots mitt lilla missöde för länge sedan så mikra jag alltid chokladen när jag skall smälta den. Tycker det funka kanon!
Jag brukar alltid smälta i micron, idag smälte jag 50 gram 86%-ig choklad och då jag körde jag på halv effekt 30 sekunder i taget och så får man röra mellan varven.
Bättre sent än aldrig...
...bryt chokladen i små bitar, lägga dem i en skål och ställa i mikron på låg effekt, ca 5 minuter. Känn på den med en sked då och då - den kan fortfarande se fast ut när den redan är smält.
Jag hade effekt 160w och det funkade utan missöden :)
Jag gör precis som Helle77 och det har alltid funkat bra......Bekvämt att smälta i mikron.
Jag har absolut inte hög effekt, det är då det kan gå illa.
Bryter chokladen i små bitar och sätter mikron på ett snäpp högre en "defrost", tar några minuter men mycket mindre risk att det bränns. :)
Tar dessutom längre tid med micro ;)
.
Hej jag använder mig av en micropluskanna från tupperware när jag smälter i micron, det funkar perfekt !
ta en skål o lägg i chokladen har du en micro på 800 w så ta du 400 w typ 1,5 min ENKELT!!!:)
Tveklöst vattenbad på spisen.
Micron funkar bra med halvhög effekt och att man provar sig fram genom att röra runt med någon minuts mellanrum. Det är verkligen så som någon skrev ovan att chokladen kan se osmält ut (liksom behålla en del av formen utanpå) även om den smält. Jag häller i lite olja redan efter ett par minuter i micron.
Vill bara varna för en härlig och genomträngande bränd chokladdoft om man glömmer omrörningsskeden i :D. Förstörde effektivt den sista chokladen jag hade att doppa julgodiset i den julen.