Hoppas nån här vet hur det fungerar att baka småkakor i varmluftsugnen. Är lite lat och har alltid bråttom så tyckte det skulle vara bekvämt om man kunde slänga in alla kakorna på en gång. Nån som vet? :)
vegannika18 maj 2008
Jag har aldrig provat då jag nyköpt min spis med varmluftsugn men rent spontant, det är väl det som är grejen med varmluftsugn, eller?
Är det nåt särskilt med småkakor som isåfall inte skulle funka. Ingen aning men du får säkert snart veta av nån som provat.
ros18 maj 2008
Jag har aldrig bakat kakor i våran varmluftsugn. Men jag läste något om att det blir 25° varmare när varmluften är igång.
farmoringer18 maj 2008
Ja. det är det jag hoppas på att nån vet. Jag har gjort det med matbröd och det funkade jättebra, men småkakor??
farmoringer18 maj 2008
Skrivet av ros den 18 maj 2008
Jag har aldrig bakat kakor i våran varmluftsugn. Men jag läste något om att det blir 25° varmare när varmluften är igång.
Jo,jag vet att man ska ha lägre temperatur med varmluften...Det blir ju nåt helt annat med varmluften så därför är jag nyfiken på kakorna...
MammaIrene18 maj 2008
Oh, det går fantastiskt bra att baka småkakor i varmluftsugn!!!!!:p
Jag brukar göra det, oftast står det ju i recepten vad man skall ta för temp om man väljer varmluftsugn.Tror det brukar skilja 25 grader, är det inte så?
Jag brukar alltid baka maränger i varmluftsugn, jättebra!
Jag slänger då in 3 plåtar på samma gång o det går då så mycket fortare!!!(Y)
Jag har hört att det enda du inte skall baka i varmluft så är det bullar med jäst i och bröd, vet inte varför men tydligen lär det ej bli så bra...
Lycka till o skriv gärna in igen o berätta hur det gick när du prövade, för det tycker jag du skall göra!
Mvh Irene
Okänd19 maj 2008
Fumkar utmärkt,vi gör det hela tiden i skolan. Viss färgskiftning ger det ju (de högst upp blilr litelitelite brunare än resen men knappast mycket (vi har ganska gamla ugnar där också, så det kan nog bero på det också)^^
farmoringer19 maj 2008
Ja, nu har jag bakat bondkakor i varmluftsugnen. Det gick jättebra. Tog några minuter längre än vad det stod i receptet....Men det var skönt att kunna slänga in mer än en plåt på en gång...(Y)
MalinJ12 september 2008
sitter och letar svar för jag ska sätta in brödet i ugnen om ca 30 min och fuderar på vilken fuktion jag ska ställa ugnen på. Om jag sätter på under och övervärme - är då varmluften avstängd? jag är nog lite trög på det här. Har haft ugnen i en vecka :o
Men vad jag kan läsa på nätet så ska man dra ifrån 10% av värmen som står i receptet, men det borde då inte gälla om jag kör på under/övervärme? någon som kan det här? tills dess får jag väl se om jag lyckas eller inte....
farmoringer12 september 2008
Sätter du på funktionen över under värme så har du ju inte valt varmluften. Det finns en särskild markering för det....Men det är super med varmluft...(Y)
cheyenne112 september 2008
Skrivet av farmoringer den 18 maj 2008
Hoppas nån här vet hur det fungerar att baka småkakor i varmluftsugnen. Är lite lat och har alltid bråttom så tyckte det skulle vara bekvämt om man kunde slänga in alla kakorna på en gång. Nån som vet? :)
glutten7812 september 2008
Älskar min varmluftsugn. Är så smidigt när man bakar och kan sätta in flera saker samtidigt. Jag har inte upplevt något problem med något jag haft i ugnen på varmluft. Har gräddat matbröd, bullar, kakor, pizza mm. Drar ifrån ca 20 grader än vad det står i receptet.
Fladie12 september 2008
Jag är lite besviken på varmluftsugnen. Det är snart 20 år sedan jag fick (köpte) min första. Tycker det blir dålig färg på mat/kakor när jag sätter in flera plåtar samtidigt.
MalinJ12 september 2008
Skrivet av farmoringer den 12 sep 2008
Sätter du på funktionen över under värme så har du ju inte valt varmluften. Det finns en särskild markering för det....Men det är super med varmluft...(Y)
Jag tror jag har fattat det hela nu (Y) Trots att man på flera ställen på nätet skriver att det lite blir bra att baka bröd i varmluftsfunktionen så gjorde jag det idag, och det jättefina limpor, och fin färg på bägge plåtarna. Bakade kakor igår som blev fina och goda de med.
Hoppas nån här vet hur det fungerar att baka småkakor i varmluftsugnen. Är lite lat och har alltid bråttom så tyckte det skulle vara bekvämt om man kunde slänga in alla kakorna på en gång. Nån som vet? :)
Jag har aldrig provat då jag nyköpt min spis med varmluftsugn men rent spontant, det är väl det som är grejen med varmluftsugn, eller?
Är det nåt särskilt med småkakor som isåfall inte skulle funka. Ingen aning men du får säkert snart veta av nån som provat.
Jag har aldrig bakat kakor i våran varmluftsugn. Men jag läste något om att det blir 25° varmare när varmluften är igång.
Ja. det är det jag hoppas på att nån vet. Jag har gjort det med matbröd och det funkade jättebra, men småkakor??
Jag har aldrig bakat kakor i våran varmluftsugn. Men jag läste något om att det blir 25° varmare när varmluften är igång.
Jo,jag vet att man ska ha lägre temperatur med varmluften...Det blir ju nåt helt annat med varmluften så därför är jag nyfiken på kakorna...
Oh, det går fantastiskt bra att baka småkakor i varmluftsugn!!!!!:p
Jag brukar göra det, oftast står det ju i recepten vad man skall ta för temp om man väljer varmluftsugn.Tror det brukar skilja 25 grader, är det inte så?
Jag brukar alltid baka maränger i varmluftsugn, jättebra!
Jag slänger då in 3 plåtar på samma gång o det går då så mycket fortare!!!(Y)
Jag har hört att det enda du inte skall baka i varmluft så är det bullar med jäst i och bröd, vet inte varför men tydligen lär det ej bli så bra...
Lycka till o skriv gärna in igen o berätta hur det gick när du prövade, för det tycker jag du skall göra!
Mvh Irene
Fumkar utmärkt,vi gör det hela tiden i skolan. Viss färgskiftning ger det ju (de högst upp blilr litelitelite brunare än resen men knappast mycket (vi har ganska gamla ugnar där också, så det kan nog bero på det också)^^
Ja, nu har jag bakat bondkakor i varmluftsugnen. Det gick jättebra. Tog några minuter längre än vad det stod i receptet....Men det var skönt att kunna slänga in mer än en plåt på en gång...(Y)
sitter och letar svar för jag ska sätta in brödet i ugnen om ca 30 min och fuderar på vilken fuktion jag ska ställa ugnen på. Om jag sätter på under och övervärme - är då varmluften avstängd? jag är nog lite trög på det här. Har haft ugnen i en vecka :o
Men vad jag kan läsa på nätet så ska man dra ifrån 10% av värmen som står i receptet, men det borde då inte gälla om jag kör på under/övervärme? någon som kan det här? tills dess får jag väl se om jag lyckas eller inte....
Sätter du på funktionen över under värme så har du ju inte valt varmluften. Det finns en särskild markering för det....Men det är super med varmluft...(Y)
Hoppas nån här vet hur det fungerar att baka småkakor i varmluftsugnen. Är lite lat och har alltid bråttom så tyckte det skulle vara bekvämt om man kunde slänga in alla kakorna på en gång. Nån som vet? :)
Älskar min varmluftsugn. Är så smidigt när man bakar och kan sätta in flera saker samtidigt. Jag har inte upplevt något problem med något jag haft i ugnen på varmluft. Har gräddat matbröd, bullar, kakor, pizza mm. Drar ifrån ca 20 grader än vad det står i receptet.
Jag är lite besviken på varmluftsugnen. Det är snart 20 år sedan jag fick (köpte) min första. Tycker det blir dålig färg på mat/kakor när jag sätter in flera plåtar samtidigt.
Sätter du på funktionen över under värme så har du ju inte valt varmluften. Det finns en särskild markering för det....Men det är super med varmluft...(Y)
Jag tror jag har fattat det hela nu (Y) Trots att man på flera ställen på nätet skriver att det lite blir bra att baka bröd i varmluftsfunktionen så gjorde jag det idag, och det jättefina limpor, och fin färg på bägge plåtarna. Bakade kakor igår som blev fina och goda de med.