Hejsan alla gottegrisar!
Jo det är så att jag har ett litet problem. Jag har flyttat till Etiopien och har inte lyckats få tag på en bra ugn än och vet inte när det kommer kunna bli av heller. Matlagningen funkar helt okej utan, men mitt sötsug växer allt större.
Har ni några bra tips på kakor, godis eller liknande som man kan göra i stekpanna/kastrull? (Kan tillägga att jag inte har tillgång till vaniljsocker, sirap eller grädde)
Vaysh27 oktober 2011
Kanderade nötter är ju alltid gott och enkelt att göra också - bara hacka diverse nötter och mandel grovt och stek ihop med smör och socker (det ska bli brunt och bubbla lite men får inte brännas vid) - häll upp på bakplåtspapper och låt svalna. Gott till mousse, glass eller bara som godis.
Liindis27 oktober 2011
Chokladbollar så klart!!
100g rumsvarmt smör
1 dl socker
3dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker ( vet att du ej har detta så öka strösockret!)
2 msk kallt kaffe
Rör ihop allt forma bollar eller snibbar rulla i strösocker eller pärlsocker om ni har!?
Karamellsocker funkar oxå om du har tillgång till detta!
93emm2927 oktober 2011
Du måste ju kunna göra engelska muffins. De steker man ju istället för att tillaga dem i ugnen...
SlRI27 oktober 2011
Åh chokladbollar skulle vart underbart, men vi måste värma allting för att inte riskera att bli sjuka så det funkar tyvärr inte :(
Och ska definitivt göra kanderade nötter om jag hittar några nötter bara haha, men det borde väl finnas.
SlRI27 oktober 2011
Ska testa engelska muffins! tack
Liindis27 oktober 2011
winernogat!
100 g flagad mandel
250g nogat
125 g mörk choklad
Rosta mandeln i torr stekpanna låt svalna
smält chokladen och nogaten i vatten bad
när den är smält rör sakta ner mandelen
häll smeten i en form med bakplåtspapper ca 20 gånger 20 cm
låt stå i kylen ca 3 tim
Ät o njut!!
Kram.
litenkatt27 oktober 2011
pannkakor kanske?
SlRI29 oktober 2011
Pannkakor var det första vi gjorde när vi hade hittat mjöl, blir inte lika goda som i Sverige, men ändå. Gott! Ska hålla utkik efter mandlar och nougat men tror det blir svårt tyvärr
Bumbelna29 oktober 2011
Chokladbollar går alldeles utmärkt att göra på smält smör. Dessutom är det lättare att få ihop degen. Visserligen ska dom sedan in i kylen att stelna och då kansk det inte är bra att äta om nu allt måste vara varmt som ni äter.
issa2529 oktober 2011
min mormors "krabbelurer":
2ägg
1½dl socker
1½dl mjölk
4½dl mjöl
2½ tsk bakpulver (kanske inte finns)
Vispa ägg och socker, tillsätt mjölk, rör i torrvaror. Klicka ut små klickar i stekpanna och stek på ganska svag värme, vänd dem och doppa sedan i socker. Blir typ som sockerkaka.
"rocky road" nötter, kola, skumgodis- blanda med smält choklad - stelna och skär i rutor.
Finns det cornflakes? blanda med smällt choklad..
Vilken utmaning du har - spännande!
husmusen8829 oktober 2011
Finns ju massor med bakverk man friterar, funkar utmärkt att steka i smör/ollja då eller koka. Som munkar, struvor mm.
jas6529 oktober 2011
Kan du steka i panna kan du ju även använda plattorna till ugn. Det är bara att ha ett lock över. Sedan anpassa temperaturen.
blekegreven29 oktober 2011
De flesta 'puddingar' o dyl, som ju ska gräddas i vattenbad i långpanna går lika bra i gryta med lock. Fö är det ju samma princip. ca 4-5 cm vatten i botten på grytan, ställ i formen och grädda på ganska låg värme en lite längre stund. Det blir SÅ gott, Du kan ju prova detta med tex vanlig sockerkaks-smet? borde ju inte bli så tokigt det heller :)
blekegreven29 oktober 2011
Ja-visst-ja och så kan man ju så klart göra smulpaj med havregryn. Gör först 'smulet' genom att rosta havregryn med smör och socker i stekpanna (jag brukar ha i lite nötter och kanel också). Koka sedan 'fyllningen' av tex äppelklyftor och socker eller vad du nu vill ha. servera i skålar med smulet och lite kall vanilj-sås, glass eller grädde.
Sedan vill jag åter lyfta fram frityrens förträfflighet. Gjorde själv donuts häromdagen, och det är banne mig inte dumt det...
En enkel bär/frukt-kräm är ju iofs inte fel det heller...
soccermum30 oktober 2011
fattiga riddare:
Doppa bröd i pannkakssmet och stek med socker och kanel
Vispa ihop alla ingredienser till smeten..
Smält lite matfett i en stekpanna och klicka ned små högar av smeten.
Gräddas på svag värme, vänd dom sakta och stek färdigt på andra sidan också.
Äppelpaj:
Skiva äpplen och stek i lite smör, pudra över kanel och socker.Smula sist över digestivekex.. (Om det går att tillgå..ler..)
Hejsan alla gottegrisar!
Jo det är så att jag har ett litet problem. Jag har flyttat till Etiopien och har inte lyckats få tag på en bra ugn än och vet inte när det kommer kunna bli av heller. Matlagningen funkar helt okej utan, men mitt sötsug växer allt större.
Har ni några bra tips på kakor, godis eller liknande som man kan göra i stekpanna/kastrull? (Kan tillägga att jag inte har tillgång till vaniljsocker, sirap eller grädde)
Kanderade nötter är ju alltid gott och enkelt att göra också - bara hacka diverse nötter och mandel grovt och stek ihop med smör och socker (det ska bli brunt och bubbla lite men får inte brännas vid) - häll upp på bakplåtspapper och låt svalna. Gott till mousse, glass eller bara som godis.
Chokladbollar så klart!!
100g rumsvarmt smör
1 dl socker
3dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker ( vet att du ej har detta så öka strösockret!)
2 msk kallt kaffe
Rör ihop allt forma bollar eller snibbar rulla i strösocker eller pärlsocker om ni har!?
Karamellsocker funkar oxå om du har tillgång till detta!
Du måste ju kunna göra engelska muffins. De steker man ju istället för att tillaga dem i ugnen...
Åh chokladbollar skulle vart underbart, men vi måste värma allting för att inte riskera att bli sjuka så det funkar tyvärr inte :(
Och ska definitivt göra kanderade nötter om jag hittar några nötter bara haha, men det borde väl finnas.
Ska testa engelska muffins! tack
winernogat!
100 g flagad mandel
250g nogat
125 g mörk choklad
Rosta mandeln i torr stekpanna låt svalna
smält chokladen och nogaten i vatten bad
när den är smält rör sakta ner mandelen
häll smeten i en form med bakplåtspapper ca 20 gånger 20 cm
låt stå i kylen ca 3 tim
Ät o njut!!
Kram.
pannkakor kanske?
Pannkakor var det första vi gjorde när vi hade hittat mjöl, blir inte lika goda som i Sverige, men ändå. Gott! Ska hålla utkik efter mandlar och nougat men tror det blir svårt tyvärr
Chokladbollar går alldeles utmärkt att göra på smält smör. Dessutom är det lättare att få ihop degen. Visserligen ska dom sedan in i kylen att stelna och då kansk det inte är bra att äta om nu allt måste vara varmt som ni äter.
min mormors "krabbelurer":
2ägg
1½dl socker
1½dl mjölk
4½dl mjöl
2½ tsk bakpulver (kanske inte finns)
Vispa ägg och socker, tillsätt mjölk, rör i torrvaror. Klicka ut små klickar i stekpanna och stek på ganska svag värme, vänd dem och doppa sedan i socker. Blir typ som sockerkaka.
"rocky road" nötter, kola, skumgodis- blanda med smält choklad - stelna och skär i rutor.
Finns det cornflakes? blanda med smällt choklad..
Vilken utmaning du har - spännande!
Finns ju massor med bakverk man friterar, funkar utmärkt att steka i smör/ollja då eller koka. Som munkar, struvor mm.
Kan du steka i panna kan du ju även använda plattorna till ugn. Det är bara att ha ett lock över. Sedan anpassa temperaturen.
De flesta 'puddingar' o dyl, som ju ska gräddas i vattenbad i långpanna går lika bra i gryta med lock. Fö är det ju samma princip. ca 4-5 cm vatten i botten på grytan, ställ i formen och grädda på ganska låg värme en lite längre stund. Det blir SÅ gott, Du kan ju prova detta med tex vanlig sockerkaks-smet? borde ju inte bli så tokigt det heller :)
Ja-visst-ja och så kan man ju så klart göra smulpaj med havregryn. Gör först 'smulet' genom att rosta havregryn med smör och socker i stekpanna (jag brukar ha i lite nötter och kanel också). Koka sedan 'fyllningen' av tex äppelklyftor och socker eller vad du nu vill ha. servera i skålar med smulet och lite kall vanilj-sås, glass eller grädde.
Sedan vill jag åter lyfta fram frityrens förträfflighet. Gjorde själv donuts häromdagen, och det är banne mig inte dumt det...
En enkel bär/frukt-kräm är ju iofs inte fel det heller...
fattiga riddare:
Doppa bröd i pannkakssmet och stek med socker och kanel
norska lappar:
1 ägg
3/4 dl strösocker
2 dl fil
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Vispa ihop alla ingredienser till smeten..
Smält lite matfett i en stekpanna och klicka ned små högar av smeten.
Gräddas på svag värme, vänd dom sakta och stek färdigt på andra sidan också.
Äppelpaj:
Skiva äpplen och stek i lite smör, pudra över kanel och socker.Smula sist över digestivekex.. (Om det går att tillgå..ler..)
Kanske något i den här stilen kan funka? :D
Cornflakesgodis
Leilas cornflakes crisps
Ni måste ju kunna koka kola och knäck utan problem. Men då är kanske inte en stekpanna att föredra
Ni måste ju kunna koka kola och knäck utan problem. Men då är kanske inte en stekpanna att föredra
Kanske blir svårt utan sirap? ;)