Hej!
Jag har bestämt mig för att baka en smörgåstårta men förra gången blev den torr, inge bra alls. Någon som har nå tips på hur jag kan få den lika safttig somnär man köper den?
Disen24 maj 2009
Bäst tycker jag, är att göra färdigt alla "lager" dagen innan så den får stå och "gotta" till sig. Sen kan du garnera den dagen efter.:p
aganonetotta24 maj 2009
När jag gick kallskänksutbildning för många år sen så fick jag lära mig att lägga ihop tårtan dagen innan och sen täcka den med bakplåtspapper. Blöt sen vanliga kökshandukar i kallt vatten och paketera in tårtan. Sen är det bara att plasta in den.
Jag får aldrig en torr tårta efter att ha gjort på detta sätt.
mmarabou24 maj 2009
Jag brukar pensla bottnarna med mjölk eller buljong innan jag lägger på fyllningen och det brukar bli bra. Jag lagar också smörgåstårtan dagen innan servering.
K-kristina24 maj 2009
jag gör som hon ovan med kallskänkeutbildning o dt fungerar perfekt
Monika4624 maj 2009
Mitt tips är att du dänker brödet med fruktcocktailjouse (sockerlag) (Y).
Jag brukar slå sockerlaget i en olja- eller vinägerflaska. Sen dänker jag hela brödet med detta och det blir suveränt gott och saftigt.
Jag brukar dessutom köra fruktcocktailen i en matberedare så det mosar sig lite grann sedan blandar jag ner detta i majonäs, crème fraiche och gräddfilblandningen. Det blir saftigt friskt och gott tillsammanns med exempel strimlad kokt skinka emellan.
Även sockerdricka skall vara bra att dänka brödet med.(Y)(Y)
Glitterfia24 maj 2009
Sockerdricka är suuuper (Y). Jag använder alltid det samt lägger ihop tårtan dagen innan.
Ernst7625 maj 2009
Jag brukar pensla brödet med lagen som räkorna ligger i. Har oftast färska räkor som dekoration, alltså på översta lagret men som fyllning använder jag räkor i lag. Lagen är perfekt till att "blöta" brödet med, ger extra "räksmak".(Y)
igge11225 maj 2009
jag använder alltid buljong och det får bra smak + att den håller sig saftig (Y)
Erajscha25 maj 2009
Om man gör ganska blöt fyllning och lägger ihop den dagen innan den ska ätas så blir den saftig. :-)
Hälla på sockerlösning förstår jag inte hur man kan göra om jag ska vara ärlig.
Hej!
Jag har bestämt mig för att baka en smörgåstårta men förra gången blev den torr, inge bra alls. Någon som har nå tips på hur jag kan få den lika safttig somnär man köper den?
Bäst tycker jag, är att göra färdigt alla "lager" dagen innan så den får stå och "gotta" till sig. Sen kan du garnera den dagen efter.:p
När jag gick kallskänksutbildning för många år sen så fick jag lära mig att lägga ihop tårtan dagen innan och sen täcka den med bakplåtspapper. Blöt sen vanliga kökshandukar i kallt vatten och paketera in tårtan. Sen är det bara att plasta in den.
Jag får aldrig en torr tårta efter att ha gjort på detta sätt.
Jag brukar pensla bottnarna med mjölk eller buljong innan jag lägger på fyllningen och det brukar bli bra. Jag lagar också smörgåstårtan dagen innan servering.
jag gör som hon ovan med kallskänkeutbildning o dt fungerar perfekt
Mitt tips är att du dänker brödet med fruktcocktailjouse (sockerlag) (Y).
Jag brukar slå sockerlaget i en olja- eller vinägerflaska. Sen dänker jag hela brödet med detta och det blir suveränt gott och saftigt.
Jag brukar dessutom köra fruktcocktailen i en matberedare så det mosar sig lite grann sedan blandar jag ner detta i majonäs, crème fraiche och gräddfilblandningen. Det blir saftigt friskt och gott tillsammanns med exempel strimlad kokt skinka emellan.
Även sockerdricka skall vara bra att dänka brödet med.(Y)(Y)
Sockerdricka är suuuper (Y). Jag använder alltid det samt lägger ihop tårtan dagen innan.
Jag brukar pensla brödet med lagen som räkorna ligger i. Har oftast färska räkor som dekoration, alltså på översta lagret men som fyllning använder jag räkor i lag. Lagen är perfekt till att "blöta" brödet med, ger extra "räksmak".(Y)
jag använder alltid buljong och det får bra smak + att den håller sig saftig (Y)
Om man gör ganska blöt fyllning och lägger ihop den dagen innan den ska ätas så blir den saftig. :-)
Hälla på sockerlösning förstår jag inte hur man kan göra om jag ska vara ärlig.