Kanske lite mer avancerad än andra, men supergod!1 1/2 dl mjölk 4 äggulor 1 1/2 tsk potatismjöl 1/2 dl strösocker 1 1/2 msk vaniljsocker 150 g smör Blanda mjölk, äggulor, potatismjöl och strösocker i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt tills krämen tjocknar. (Den får max. bli 77° varm, annars blir den grynig. Om du är osäker, använd vattenbad.) Efter krämen har svalnat, rör i smöret i småbitar.
7 februari 2001
var det inte en sådan här kräm du menade?500 g Osaltat smör 500 g cocosfett300 Strösocker8 st Ägg Vispa mjukt smör och rumstempererat cocosfett tills en luftig konsistens erhållits. Vispa ägg och socker varmt (45°C) i vattenbad och sedan kallt. Blanda fettet med ägg och sockersmeten och rör krämen slät.
hur gör man en god smörkräm?
Kanske lite mer avancerad än andra, men supergod!1 1/2 dl mjölk 4 äggulor 1 1/2 tsk potatismjöl 1/2 dl strösocker 1 1/2 msk vaniljsocker 150 g smör Blanda mjölk, äggulor, potatismjöl och strösocker i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt tills krämen tjocknar. (Den får max. bli 77° varm, annars blir den grynig. Om du är osäker, använd vattenbad.) Efter krämen har svalnat, rör i smöret i småbitar.
var det inte en sådan här kräm du menade?500 g Osaltat smör 500 g cocosfett300 Strösocker8 st Ägg Vispa mjukt smör och rumstempererat cocosfett tills en luftig konsistens erhållits. Vispa ägg och socker varmt (45°C) i vattenbad och sedan kallt. Blanda fettet med ägg och sockersmeten och rör krämen slät.