Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörkräm?

  • 3 februari 2001

    hur gör man en god smörkräm?

  • 7 februari 2001

    Kanske lite mer avancerad än andra, men supergod!1 1/2 dl mjölk 4 äggulor 1 1/2 tsk potatismjöl 1/2 dl strösocker 1 1/2 msk vaniljsocker 150 g smör Blanda mjölk, äggulor, potatismjöl och strösocker i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt tills krämen tjocknar. (Den får max. bli 77° varm, annars blir den grynig. Om du är osäker, använd vattenbad.) Efter krämen har svalnat, rör i smöret i småbitar.

  • 7 februari 2001

    var det inte en sådan här kräm du menade?500 g Osaltat smör 500 g cocosfett300 Strösocker8 st Ägg Vispa mjukt smör och rumstempererat cocosfett tills en luftig konsistens erhållits. Vispa ägg och socker varmt (45°C) i vattenbad och sedan kallt. Blanda fettet med ägg och sockersmeten och rör krämen slät.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.