Jag ska på filmkväll på fredag och har planerat att göra något litet godis/tilltugg som vi kan äta medan vi tittar. En av de som ska komma är nötallergiker så det får inte vara någonting med nötter i. Finns det nån som har något tips? :)
IzumixD2 september 2012
Dippa! :D
Olika sorters dipp med olika saker att dippa.
Ex. Morot/gurkstavar, Chips. Har hört att folk dippar både blomkål och sellri (aldrig provat själv dock) Det är en av grejerna du kan ha. Ha gärna två eller tre dippar med lie olika smak :)
boz19652 september 2012
Riv smakrik ost (t.ex. Präst eller Västerbotten) och lägg på bakplåtspapper på en plåt i "klickar" om en msk vardera. Baka av några minuter i 200°C till osten har smält och blivit ljust gyllene - som små "flarn". Låt svalna på plåten så blir de knapriga och goda. Perfekt till filmkvällen tillsammans med en öl eller cider.
Lätt, snabbt och dessutom hur gott som helst. {eat}
elapix2 september 2012
Bountybollar Bounty-bollar eller något annat gott chokladtryffelgodis är vad jag skulle göra :)
elleave2 september 2012
Gör något med smördeg! Antingen kan du bara göra stänger med sesamfrön på, eller göra nåt matigare tex snurror med feta/oliver, tapenade eller färskost och lax.
teresajohanna2 september 2012
lägg nachoschips på en ugnsplåt, toppa med riven ost. in i ugnen tills osten smält.
sju2 september 2012
Popcorn är ju en klassiker i filmtittar-sammanhang, så varför inte testa en variant?
Karamellpopcorn enligt Leila Lindholm: http://www.recept.nu/leila_lindholm/efterratter_och_godis/_/karamellpopcorn/
Amika2 september 2012
Mitt första tips är Elenas knäck kakor, som är mer som en chokladkola med krisp i. Otroligt gott och lätt att göra.
Mitt andra tips är varma mackor! Så gott och lätt att göra, samt bortglömt för många!
Att ta en burk med coctailmix och sedan gratinera i ugn med grovriven eller hackad vit choklad över är också gott, serveras med vaniljglass. :)
Mitt första tips är Elenas knäck kakor, som är mer som en chokladkola med krisp i. Otroligt gott och lätt att göra.
Mitt andra tips är varma mackor! Så gott och lätt att göra, samt bortglömt för många!
Att ta en burk med coctailmix och sedan gratinera i ugn med grovriven eller hackad vit choklad över är också gott, serveras med vaniljglass. :)
Tänk bara på att Rice Krispies kan innehålla spår av nötter enligt Kellogg's som tillverkar dem.
Lincoln3333 september 2012
Skrivet av teresajohanna den 2 sep 2012
lägg nachoschips på en ugnsplåt, toppa med riven ost. in i ugnen tills osten smält.
Detta går enkelt att göra även i mikron. Servera gärna en salsa-sås till =)
rosatalo3 september 2012
Skrivet av Mithrandir den 2 sep 2012
Riv smakrik ost (t.ex. Präst eller Västerbotten) och lägg på bakplåtspapper på en plåt i "klickar" om en msk vardera. Baka av några minuter i 200°C till osten har smält och blivit ljust gyllene - som små "flarn". Låt svalna på plåten så blir de knapriga och goda. Perfekt till filmkvällen tillsammans med en öl eller cider.
Lätt, snabbt och dessutom hur gott som helst. {eat}
Har du lyckats med detta? Jag fick samma idé med just västerbotten en gång och resultatet blev en massa fett som flöt omkring på plåten och ost "flarnen" blev sega och äckliga istället för knapriga.
boz19653 september 2012
Skrivet av rosatalo den 3 sep 2012
Har du lyckats med detta? Jag fick samma idé med just västerbotten en gång och resultatet blev en massa fett som flöt omkring på plåten och ost "flarnen" blev sega och äckliga istället för knapriga.
Jag brukar göra det med prästost. Visst blir det fett, men om man tycker att det blir för mycket av den varan kan man ju lägga flarnen på hushållspapper några minuter så att pappret kan suga upp överflödigt fett. Flarnen blir inte knapriga förrän de har rumstemperatur.
Erajscha3 september 2012
Minipizzor, popcorn med popcornkrydda (finns bl a på willys), ost och kex eller ostkuber och oliver är sånt jag kommer att tänka på. Nåt annat smarrigt är grissini (brödpinnar) med romdip. man tar en burk röd kaviar, en burk creme fraiche och så pressar man i en vitlöksklyfta och blandar ihop. Sen behöver den stå en stund i kylen för att "gosa till sig".
Saranna3 september 2012
blanda creme fraishe med vanilj socker enligt smak och doppa äpple som e skärt i tunna klyftor i det, har brukar köra med fuij äppel. Har varit uppskattat!
The_mama97mia5 september 2012
Glöm inte frukt i bitar -
nu kan vi frossa i nektariner, meloner, plommon m.m.
Jag brukar skära upp i lagoma bitar o lägga fram, så friskt o gott.
kallebakom6 september 2012
nja bäst är nog helt enkelt ost o kex,,kan man sitta o plocka med hela filmen utan att bli för mätt !! jo ok frukt lät okså gott men käka det i 1,5-2h ja då måste man bli bra proppad i magen...
MosterNettan9 september 2012
Om man gillar friterat har jag några förslag. Lökringar, och chili cheese tops (finns att köpa färdiga). Strimla tortillabröd, skär haloumiost i kuber och fritera.
Jag ska på filmkväll på fredag och har planerat att göra något litet godis/tilltugg som vi kan äta medan vi tittar. En av de som ska komma är nötallergiker så det får inte vara någonting med nötter i. Finns det nån som har något tips? :)
Dippa! :D
Olika sorters dipp med olika saker att dippa.
Ex. Morot/gurkstavar, Chips. Har hört att folk dippar både blomkål och sellri (aldrig provat själv dock) Det är en av grejerna du kan ha. Ha gärna två eller tre dippar med lie olika smak :)
Riv smakrik ost (t.ex. Präst eller Västerbotten) och lägg på bakplåtspapper på en plåt i "klickar" om en msk vardera. Baka av några minuter i 200°C till osten har smält och blivit ljust gyllene - som små "flarn". Låt svalna på plåten så blir de knapriga och goda. Perfekt till filmkvällen tillsammans med en öl eller cider.
Lätt, snabbt och dessutom hur gott som helst. {eat}
Bountybollar Bounty-bollar eller något annat gott chokladtryffelgodis är vad jag skulle göra :)
Gör något med smördeg! Antingen kan du bara göra stänger med sesamfrön på, eller göra nåt matigare tex snurror med feta/oliver, tapenade eller färskost och lax.
lägg nachoschips på en ugnsplåt, toppa med riven ost. in i ugnen tills osten smält.
Popcorn är ju en klassiker i filmtittar-sammanhang, så varför inte testa en variant?
Karamellpopcorn enligt Leila Lindholm: http://www.recept.nu/leila_lindholm/efterratter_och_godis/_/karamellpopcorn/
Mitt första tips är Elenas knäck kakor, som är mer som en chokladkola med krisp i. Otroligt gott och lätt att göra.
Mitt andra tips är varma mackor! Så gott och lätt att göra, samt bortglömt för många!
Att ta en burk med coctailmix och sedan gratinera i ugn med grovriven eller hackad vit choklad över är också gott, serveras med vaniljglass. :)
Elenas knäck-kakor
Mitt första tips är Elenas knäck kakor, som är mer som en chokladkola med krisp i. Otroligt gott och lätt att göra.
Mitt andra tips är varma mackor! Så gott och lätt att göra, samt bortglömt för många!
Att ta en burk med coctailmix och sedan gratinera i ugn med grovriven eller hackad vit choklad över är också gott, serveras med vaniljglass. :)
Elenas knäck-kakor
Tänk bara på att Rice Krispies kan innehålla spår av nötter enligt Kellogg's som tillverkar dem.
lägg nachoschips på en ugnsplåt, toppa med riven ost. in i ugnen tills osten smält.
Detta går enkelt att göra även i mikron. Servera gärna en salsa-sås till =)
Riv smakrik ost (t.ex. Präst eller Västerbotten) och lägg på bakplåtspapper på en plåt i "klickar" om en msk vardera. Baka av några minuter i 200°C till osten har smält och blivit ljust gyllene - som små "flarn". Låt svalna på plåten så blir de knapriga och goda. Perfekt till filmkvällen tillsammans med en öl eller cider.
Lätt, snabbt och dessutom hur gott som helst. {eat}
Har du lyckats med detta? Jag fick samma idé med just västerbotten en gång och resultatet blev en massa fett som flöt omkring på plåten och ost "flarnen" blev sega och äckliga istället för knapriga.
Har du lyckats med detta? Jag fick samma idé med just västerbotten en gång och resultatet blev en massa fett som flöt omkring på plåten och ost "flarnen" blev sega och äckliga istället för knapriga.
Jag brukar göra det med prästost. Visst blir det fett, men om man tycker att det blir för mycket av den varan kan man ju lägga flarnen på hushållspapper några minuter så att pappret kan suga upp överflödigt fett. Flarnen blir inte knapriga förrän de har rumstemperatur.
Minipizzor, popcorn med popcornkrydda (finns bl a på willys), ost och kex eller ostkuber och oliver är sånt jag kommer att tänka på. Nåt annat smarrigt är grissini (brödpinnar) med romdip. man tar en burk röd kaviar, en burk creme fraiche och så pressar man i en vitlöksklyfta och blandar ihop. Sen behöver den stå en stund i kylen för att "gosa till sig".
blanda creme fraishe med vanilj socker enligt smak och doppa äpple som e skärt i tunna klyftor i det, har brukar köra med fuij äppel. Har varit uppskattat!
Glöm inte frukt i bitar -
nu kan vi frossa i nektariner, meloner, plommon m.m.
Jag brukar skära upp i lagoma bitar o lägga fram, så friskt o gott.
nja bäst är nog helt enkelt ost o kex,,kan man sitta o plocka med hela filmen utan att bli för mätt !! jo ok frukt lät okså gott men käka det i 1,5-2h ja då måste man bli bra proppad i magen...
Om man gillar friterat har jag några förslag. Lökringar, och chili cheese tops (finns att köpa färdiga). Strimla tortillabröd, skär haloumiost i kuber och fritera.
Kanske ett litet salt tilltugg?
Ansjovissnurror
Tack för alla fina recept!
Till slut blev det de här två:
Chokladhjärtan med olika smaker
Kladdkakemuffins med rik chokladsmak