Är det någon i detta avlånga land som har enkla bakrecept på kakor och kaffebröd utan socker?Skulle också vilja veta hur man gör när man byter vanligt socker mot sötningsmedel. Har gjort ett försök och det var oätligt.Tacksam för svar
19 september 2000
Sockerfri Chokladkaka 1 msk flagad sötmandel 2 ägg 1 dl hermesetas lätt strö 1 msk hett vatten 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 msk kakao 1 dl olja 1 dl lättmjölk Margarin och ströbröd till formen Ugn: 175 c Mandeln ger kakan fin garnering men kan uteslutas. Smörj och bröa en form som rymmer 1,2-1,5 liter och strö över botten med 1 msk flagad söt mandel. Vispa upp äggen och sötningsmedlet och vattnet. Smeten blir inte så tjock och pösig som när du använder vanligt socker men skall ändå vispas luftig. Häll i vetemjöl, bakpulver och kakao men rör inte förrän du också har hällt i oljan och mjölken. Skrapa ned smten i formen och grädda på andra fasen nerifrån i 175 c i ca 25 minuter. Kakan kan frysas.
19 september 2000
Goda fyllda chokladformar!Det här behövs till ca 15 st:1 dl vetemjöl 5 finhackade sötmandlar 75 g smör eller margarin 1 tsk kakao sötningsmedel motsvarande 2 tsk socker * tsk vaniljsocker eller ett par stänk vaniljessens Fyllning: 2 dl vaniljkräm, marsán för kokning och söta själv 1 dl vispgrädde 1 tsk kakao 1 tsk sötningsmedel * tsk vaniljsocker eller ett par droppar vaniljessens 25 g riven sockerfri choklad frukt, t ex körsbär Ugn: 175 Hacka ihop mjöl, mandel, fett, kakao, sötningsmedel och vanilj till en deg. Forma en tjock rulle, skär i skivor och tryck ut i små folieformar. Nagga botten med en gaffel. Ställ i kyl i 30 minuter. Grädda formarna ca 15 minuter. Blanda vaniljkräm med hårt vispad grädde, kakao och sötningsmedel. Fyll formarna och strö på riven choklad. Garnera med t ex körsbär.
Är det någon i detta avlånga land som har enkla bakrecept på kakor och kaffebröd utan socker?Skulle också vilja veta hur man gör när man byter vanligt socker mot sötningsmedel. Har gjort ett försök och det var oätligt.Tacksam för svar
Sockerfri Chokladkaka 1 msk flagad sötmandel 2 ägg 1 dl hermesetas lätt strö 1 msk hett vatten 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 msk kakao 1 dl olja 1 dl lättmjölk Margarin och ströbröd till formen Ugn: 175 c Mandeln ger kakan fin garnering men kan uteslutas. Smörj och bröa en form som rymmer 1,2-1,5 liter och strö över botten med 1 msk flagad söt mandel. Vispa upp äggen och sötningsmedlet och vattnet. Smeten blir inte så tjock och pösig som när du använder vanligt socker men skall ändå vispas luftig. Häll i vetemjöl, bakpulver och kakao men rör inte förrän du också har hällt i oljan och mjölken. Skrapa ned smten i formen och grädda på andra fasen nerifrån i 175 c i ca 25 minuter. Kakan kan frysas.
Goda fyllda chokladformar!Det här behövs till ca 15 st:1 dl vetemjöl 5 finhackade sötmandlar 75 g smör eller margarin 1 tsk kakao sötningsmedel motsvarande 2 tsk socker * tsk vaniljsocker eller ett par stänk vaniljessens Fyllning: 2 dl vaniljkräm, marsán för kokning och söta själv 1 dl vispgrädde 1 tsk kakao 1 tsk sötningsmedel * tsk vaniljsocker eller ett par droppar vaniljessens 25 g riven sockerfri choklad frukt, t ex körsbär Ugn: 175 Hacka ihop mjöl, mandel, fett, kakao, sötningsmedel och vanilj till en deg. Forma en tjock rulle, skär i skivor och tryck ut i små folieformar. Nagga botten med en gaffel. Ställ i kyl i 30 minuter. Grädda formarna ca 15 minuter. Blanda vaniljkräm med hårt vispad grädde, kakao och sötningsmedel. Fyll formarna och strö på riven choklad. Garnera med t ex körsbär.