Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söer ett recept

  • lilldetta 29 april 2009

    Finns det någon här som har ett recept på banansylt??

    Skulle bli jätteglad om någon vile dela med sig av det i såfall

  • gimmiahug 29 april 2009

    Jag råkar ha ett recept som jag inte hunnit testa ännu!



    Banansylt
    8-10 ekologiska bananer, gärna aningen övermogna
    1 ekologisk citron
    1-2 dl socker (gärna råsocker även om färgen på sylten blir lite murrig)
    ca 1 tsk färskriven ingefära
    ½ dl vitt vin
    ev 2 tsk vit rom


    Mosa bananerna, skala citronen(efter att ha tvättat den noga), finhacka sen skalet och pressa sen saften ur citronen.
    Koka allt utom rom på svag värme ca 15 minuter. Smaka av och kolla att den är tillräckligt söt, söta ev mer eller tillsätt rom om den är för söt. Häll på varma atamonsköljda burkar. Förvara mörkt och svalt.

  • Mellanbellan 29 april 2009

    Härligt recept gimmiahug. Kan du inte skriva in receptet på matklubben så vi enkelt kan spara det i våra kokböcker? Snälla......:p

  • gimmiahug 29 april 2009

    Jag gör det omedelbums! :D

  • Mellanbellan 29 april 2009

    Strålande(Y) Jag bevakar och sparar direkt det kommer in (om jag är vaken vill säga:Z

  • Tillberga 30 april 2009

    sparde receptet skall nog fixa till de i helgen och ha de till fyllning i en sockerkaks bakelse tänkte jag

    kram på er alla och elda med förstånd

  • lilldetta 30 april 2009

    Kan man utesluta vinet utan att sätta till nått annat?

  • gimmiahug 30 april 2009

    Det kan man säkert - som sagt har jag inte haft en chans att prova receptet ännu, jag fick det i måndags av en väninna! Ni som provar får gärna berätta hur det gick för jag är vansinnigt nyfiken! :)

  • lilldetta 30 april 2009

    Jag tackar så mycket för receptet. Ska försöka prova så snabbt det går. Har nämligen ätit banansylt och den är god - annorlunda och god. Den jag provat är utan alkohol i. men som sagt det är ju bara att prova.:)

  • Stighastrup 1 maj 2009

    Banansyltrecept??? Jag har sett alla Jaques Tatis filmer många gångar om och lärt mycket om människors bizarra beteende, men banansylt? Det diskuteras om det ska vara med eller utan alkohol? Det övergår mina förmågor. Miljoner barn dör i Afrika, svinpest i Mexiko och nu banansylt. Fy fan.

  • boz1965 1 maj 2009

    Banansylt? Kan det vara gott?

  • lilldetta 1 maj 2009

    ursäkta om jag vill ha banansylt. :'( Ja det är gott.:) Man kan väl likväl äta banansylt som någon annan sylt!! Å varför jag frågar om alkoholen är för att jag inte tycker att det ska vara i överhuvudtaget speciellt om man vill bjuda på det till någon som man vet har problem med alkohol.

  • Annamittimaten 1 maj 2009

    Man brukar i såser odyl kunna använda citronsaft istället för vin och det brukar bli kanonbra.

  • barabbas 1 maj 2009

    Här är receptet på BanansyltBanansylt

  • Amika 2 maj 2009

    Skrivet av lilldetta den 1 maj 2009

    ursäkta om jag vill ha banansylt. :'( Ja det är gott.:) Man kan väl likväl äta banansylt som någon annan sylt!! Å varför jag frågar om alkoholen är för att jag inte tycker att det ska vara i överhuvudtaget speciellt om man vill bjuda på det till någon som man vet har problem med alkohol.

    Kokar man vinet så går väl alkoholen ur? Eller har jag lärt mig fel där? :)
    Och är det bara för smaksättning så kanske man kan använda alkoholfritt matlagningsvin? :)

  • lilldetta 4 maj 2009

    Tack för era ideér allihop. Jag tror helt sonika att jag utesluter vinet helt och hållet. Det är nog dumt att ta alkoholfritt bara för smaken. Det kan ju vara smaken som triggar igång den som har problem. Jag provar utan så får jag se hur det blir som.

  • Nusse 4 maj 2009

    Skrivet av Stighastrup den 1 maj 2009

    Banansyltrecept??? Jag har sett alla Jaques Tatis filmer många gångar om och lärt mycket om människors bizarra beteende, men banansylt? Det diskuteras om det ska vara med eller utan alkohol? Det övergår mina förmågor. Miljoner barn dör i Afrika, svinpest i Mexiko och nu banansylt. Fy fan.


    Jag tycker också det är fruktansvärt med barn som svälter och svinpest! Jag lider med dem och försöker göra allt vad jag kan med mina små medel. Men vi får väl inte glömma att det här faktiskt är Matklubben. Folk ska väl inte behöva be om ursäkt för att de söker recept här?!?:o

  • vanillalover 4 maj 2009

    Skrivet av Stighastrup den 1 maj 2009

    Banansyltrecept??? Jag har sett alla Jaques Tatis filmer många gångar om och lärt mycket om människors bizarra beteende, men banansylt? Det diskuteras om det ska vara med eller utan alkohol? Det övergår mina förmågor. Miljoner barn dör i Afrika, svinpest i Mexiko och nu banansylt. Fy fan.


    Tycker allt att du överreagerar lite nu....
    Vi är väl här på sidan för att dela med oss och finna nya trevliga recept/vänner/tips osv? Om du har ngt emot vissa av dom, så sluta läsa då... Otrevligt att svära (N)
    /M

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.