Har någon möjligen receptet på Himmelsk tårta som fanns i Allt om mat nr. 6, sid. 24 från 1981.
AOM har bara registerhänvisning på så gamla recept.
Min syster hade den på sin 50-årsdag, (hon blir 77 i år), så det är lite "var den så god som jag minns" stuket.
De två Himmelsk tårta som finns på Matklubben känns inte rätt.
Hoppas på tur!:D
sikaal
grill5 juli 2009
Himmelsk tårta
400 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
Fyllning:
2 äggulor
1½ dl florsocker
100 g mjukt smör
2 msk kakao
2 tsk pulverkaffe
2 tsk varmt vatten
1 tsk vaniljsocker
2 tsk arrak hushållsarom
1 krm salt
Garnering:
100 g mörk choklad 70%
1 msk olja
Grön marsipan
Riven choklad eller chokladbönor
Sätt ugnen på 200 grader. Spänn ut ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant 24 cm. Riv mandelmassan grovt, tillsätt ägget och äggvitorna och rör ihop. Fördela smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt kakan kallna. Blanda äggulor, florsocker, smör, kakao, pulverkaffe, vatten, vaniljsocker, arrak och salt i en skål och vispa ihop. Bred fyllningen jämt över kakan och lägg den i frysen 15 min för att stelna. (Hit går kakan alldeles utmärkt att förbereda. Förvara i frysen och garnera serveringsdagen). Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad. Blanda med olja och bred över kakan. Sporra ut remsor av marsipanen och fäst runt kakan. Dekorera med riven choklad eller chokladbönor. Servera med lättvispad grädde eller glass.
sikaal5 juli 2009
Tack!(Y)
Då är det den som Anitak har på matklubben.
Jag kan inte komma ihåg att hon hade marsipan eller choklad som dekoration men hon kanske hade hoppat över det.
Tack grill (Y)
Vissa trådar behöver inte bli långa :D
Har någon möjligen receptet på Himmelsk tårta som fanns i Allt om mat nr. 6, sid. 24 från 1981.
AOM har bara registerhänvisning på så gamla recept.
Min syster hade den på sin 50-årsdag, (hon blir 77 i år), så det är lite "var den så god som jag minns" stuket.
De två Himmelsk tårta som finns på Matklubben känns inte rätt.
Hoppas på tur!:D
sikaal
Himmelsk tårta
400 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
Fyllning:
2 äggulor
1½ dl florsocker
100 g mjukt smör
2 msk kakao
2 tsk pulverkaffe
2 tsk varmt vatten
1 tsk vaniljsocker
2 tsk arrak hushållsarom
1 krm salt
Garnering:
100 g mörk choklad 70%
1 msk olja
Grön marsipan
Riven choklad eller chokladbönor
Sätt ugnen på 200 grader. Spänn ut ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant 24 cm. Riv mandelmassan grovt, tillsätt ägget och äggvitorna och rör ihop. Fördela smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt kakan kallna. Blanda äggulor, florsocker, smör, kakao, pulverkaffe, vatten, vaniljsocker, arrak och salt i en skål och vispa ihop. Bred fyllningen jämt över kakan och lägg den i frysen 15 min för att stelna. (Hit går kakan alldeles utmärkt att förbereda. Förvara i frysen och garnera serveringsdagen). Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad. Blanda med olja och bred över kakan. Sporra ut remsor av marsipanen och fäst runt kakan. Dekorera med riven choklad eller chokladbönor. Servera med lättvispad grädde eller glass.
Tack!(Y)
Då är det den som Anitak har på matklubben.
Jag kan inte komma ihåg att hon hade marsipan eller choklad som dekoration men hon kanske hade hoppat över det.
Tack grill (Y)
Vissa trådar behöver inte bli långa :D