Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söker ett recept

  • Sussien 30 juni 2008

    Jag har idag varit på konformationsfika och där hade man en paj / tårta liknande kladdkaka men med en tunn ljus botten. Den bara smälte i munnen och undrar nu om någon kan hjälpa mig.

  • Vivoplena 30 juni 2008

    Det var inte någon sorts frozen cheesecake? Var den fryst eller "smälte" den i munnen ändå?

  • FarmorMaya 30 juni 2008

    Åh, Åh. Detta låter spännande.
    Om ingen här kan hjälpa dig så snälla kontakta värdfolket och fråga efter receptet. Sen hoppas jag att du delger oss Matglada det här på Matklubben.
    Lycka till med letandet och ha en bra dag.
    :D

  • Nallepuh13 30 juni 2008

    Ja hoppas du hittar receptet så vi i Matklubben kan få den också.
    Vivoplena du skrev något om frozen cheescake det låter gott finns det receptet att hitta här på Matklubben?

  • Bianca 30 juni 2008

    Kan det vara denna du menar?
    Kolapaj med bär och färskost
    Buffé nr 9 2006, sid 10

    Ingredienser
    Portioner: 12-15

    100 g smör
    3 1/2 dl vetemjöl
    1-2 msk kallt vatten
    1 1/2 dl vispgrädde
    1 1/2 dl strösocker
    1 1/2 dl sirap
    200 g smör

    TILL SERVERING
    1 liter blandade bär, t ex hallon och blåbär
    2 burkar kesella (à 2 1/2 dl)
    4 tsk vaniljsocker


    Tillagningstid: Över 20 min
    Svårighetsgrad: Avancerat


    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Skär smöret i bitar, mixa smöret med mjölet i en matberedare till en smulig deg, tillsätt vattnet. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i 30 minuter.
    3. Tryck ut degen i en pajform, nagga den med en gaffel och grädda tills den är gyllenbrun, ca 25 minuter.
    4. Koka grädde, socker och sirap i en kastrull till 120°C eller 20–30 minuter. Har man ingen hushållstermometer kan man göra ett kulprov för att se om kolan är klar. Droppa lite av kolan i en kopp med kallt vatten. Går kolan att forma till en kula är kolasmeten färdig.
    5. Skär smöret i bitar och rör ner lite i taget i kolan. Häll upp kolan i pajskalet och ställ i kylskåp så den får stelna.
    6. Lägg på bären och servera med färskosten smaksatt med vaniljsockret.

  • Vivoplena 30 juni 2008

    Frozen cheesecake

  • Sussien 30 juni 2008

    Skrivet av Sussien den 30 jun 2008

    Jag har idag varit på konfirmationsfika och där hade man en paj / tårta liknande kladdkaka men med en tunn ljus botten. Den bara smälte i munnen och undrar nu om någon kan hjälpa mig.


    Den var inte frusen, utan den hade en väldigt tunn botten och en fyllning som var ett mellan ting av kladdkaka och chokladmousse. Den är väldigt svår att beskriva men som sagt den smälte i munnen.

  • Vivoplena 1 juli 2008

    Okej. När du skrev just "smälte" så trodde jag den var frusen.

  • Bagarbabe 7 juli 2008

    Jag tror jag vet vad du menar..
    Låter som det var en tunn mördegsbotten..
    Som man sedan gjort en chokladtryffel och hällt i skalet.

    Chokladtryffel är busenkelt att göra.. I princip bara Choklad, grädde och en klick smör.
    Går att hitta recept överallt! Kan tyvärr inte länka till något direkt nu :(

  • Ketronya 7 juli 2008

    Det kan inte ha varit en choklad cheesecake?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.