Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sorbet?

  • 20 mars 2001

    jag skulle vilja ha tips och förslag på smaskiga sorbeter! Tack!

  • 21 mars 2001

    Här får du en riktigt smaskigt...Sorbet på rosa champagne 6 portioner4 dl rosa champagne/mousserande2 dl socker1 1/2 dl vatten2 äggvitor3 msk nypressad citronsaft1 dl vispgrädde Basilikasirap2 dl socker1 dl vatten1 kruka basilika + 1 tsk vattenliter jordgubbar Sorbet: Koka 2 dl socker och 1 1/2 dl vatten tills 2 dl simmig sockerlag återstår. Blanda champagne, avsvalnad sockerlag, söndervispade äggvitor och citronsaft. Kör blandningen i glassmaskin och tillsätt grädden precis innan sorbeten är färdig. Basilikasirap: Koka 2 dl socker och 1 dl vatten till 100 grader, sockerlagen skall bli simmig. Dra av från spisen. Mixa basilikablad och vatten fint och tillsätt i sockerlagen. Blanda också i hälften av jordgubbarna skurna i kvartar. Låt marinera 30 minuter eller mer.

  • 23 mars 2001

    Päronsorbet6 söta mogna päron ca 1 kilo1 dl socker1 1/4 dl vattengrön karamellfärgSkär och kärna ur päronen, skär dem i klyftor, sen mindre bitar och bred ut dem på ett stort fat. Ställ i frysen 2-3 timmar. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka några minuter. Låt det kallna. Strax före servering läggs de frysta päronbitarna i omgångar i en matberedare med sockerlag och ev kakamellfärg. Kör på högsta fart till en slät sorbetkonsistens. Smaka av, ev med florsocker.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.