Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sorbet vs. Granité

  • Okänd 1 november 2008

    Vad är skillnaden mellan granité och sorbet? ÄR det nån skillnad ens?

    Har fått för mig att de görs av samma ingredienser men att för att göra sorbet så fryser man blandningen i en glassmaskin och för att göra granité mixar man redan frysta ingredienser?
    men jag tvivlar på att jag har fått för mig rätt...

    nån som vet???

  • kallis 6 november 2008

    Sorbet kör du i en glassmaskin. Vanligt är att man använer frukt och bärpuréer.
    Granité fryser du en butta och skrapar sedan loss med en sked eller gaffel.
    Man kan göra den på tex champagne. Fyll graniten i ett fint glas, (som är kallt).
    Kan serveras som en mellanrätt för att fräscha upp smaklökrna vid en 7-rättersmiddag!

  • Okänd 8 november 2008

    tack!(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.