Är det någon som har ett bra recept på sockerkaka, till en stor 2 liters form? Det är ju inte så enkelt som att dubbla ett vanlig recept (tror jag i alla fall), men kanske någon av er vet ett bra recept som fungerar?
Tacksam för svar.
mvh Tiol
zudette29 april 2009
Vet egentligen inte om denna kaka är större än nån annan men receptet rekomenderar i allafall en form på 2 liter. Gillar du inte kanel så går den bra att utesluta kanel- o sockerblandningen (då bör den bli nästan som en vanlig sockerkaka) eller varför inte byta ut den och använda kardemumma istället??
Hej!
Jag använder alltid detta recept då det "vankas" tårta.
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk. bakpulver
2 tsk. vaniljsocker
Vispa ägg, socker vitt och pösigt. Blanda mjölsorterna ,
bakp. och vaniljsock, sikta ner i äggbl. Blanda försiktigt och häll smeten i en smord bröad form med diam. 24 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca. 40 min.på 175gr. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp.
Tiol24 september 2009
Tack för ditt recept. Det skall jag prova vid tillfälle.
kram//tina
Hej!
Är det någon som har ett bra recept på sockerkaka, till en stor 2 liters form? Det är ju inte så enkelt som att dubbla ett vanlig recept (tror jag i alla fall), men kanske någon av er vet ett bra recept som fungerar?
Tacksam för svar.
mvh Tiol
Vet egentligen inte om denna kaka är större än nån annan men receptet rekomenderar i allafall en form på 2 liter. Gillar du inte kanel så går den bra att utesluta kanel- o sockerblandningen (då bör den bli nästan som en vanlig sockerkaka) eller varför inte byta ut den och använda kardemumma istället??
Knäckig Kanelkaka
Hej!
Jag använder alltid detta recept då det "vankas" tårta.
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk. bakpulver
2 tsk. vaniljsocker
Vispa ägg, socker vitt och pösigt. Blanda mjölsorterna ,
bakp. och vaniljsock, sikta ner i äggbl. Blanda försiktigt och häll smeten i en smord bröad form med diam. 24 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca. 40 min.på 175gr. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp.
Tack för ditt recept. Det skall jag prova vid tillfälle.
kram//tina