Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supergod olivkaka!

  • 29 juni 2001

    4 dl vetemjöl1 1/2 msk bakpulver4 stora ägg1 dl matolja1 dl vitt vin1/4 dl torr vermouth150 g riven ost200 g rökt sidfläsk200 g urkärnade gröna oliverSätt ugnen på 225 grader. Blanda vetemjöl och bakpulver väl. Tillsätt ägg, olja, vin, vermouth och ost. Strimla fläsket och blanda det i smeten tillsammans med oliverna. Smörj en avlång form, häll i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna innan den skivas tunt. Förvara den i kyl.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.