Jag ska göra en chokladtårta med after eightfluff och päronmousse till mormors begravning imorgon och min syster är vegetarian och kan inte äta gelatin :/
Vet någon vad jag kan använda istället för gelatin om jag inte hittar agar agar någonstans?
Pektin?
Okänd9 augusti 2010
gelésocker multi?
The_mama97mia9 augusti 2010
googlat - det verkar som att man kan använda Pektin, kolla efter Melatin eller pektin, vet ej vad det står på en Atamonflaska.
asasto9 augusti 2010
Pektin är svårt att få tag på numera och atamon är konserveringsmedel, jag tror mera på gelesockret som finns i stort sett i alla matbutiker, det innehåller vegetabiliskt gelemedel och det står att det passar att användas till mousse, pannacotta, pudding etc.
Okänd9 augusti 2010
Skrivet av asasto den 9 aug 2010
Pektin är svårt att få tag på numera och atamon är konserveringsmedel, jag tror mera på gelesockret som finns i stort sett i alla matbutiker, det innehåller vegetabiliskt gelemedel och det står att det passar att användas till mousse, pannacotta, pudding etc.
Tack =) Jag provar gelésocker multi och hoppas på det bästa :P
boz19659 augusti 2010
Skrivet av asasto den 9 aug 2010
Pektin är svårt att få tag på numera...
Hittar du inte pektin nån annanstans (affärerna där jag bor har alla pektin i sortimentet) så kan du hitta det här: http://borgebykryddgard.jetshop.se/
SDMaya9 augusti 2010
Men om du gör fluff så användvispgrädde som du smälter aftereighten i ..obs får ej koka ...sen låter du den svalnar (iskall) och vispar upp den!
Gör pärongrädde istället så vispar du bara grädde smaksatt med päron essens! en aning vanilj och strösocker gör den ljuvligt god
Okänd9 augusti 2010
Skrivet av SDMaya den 9 aug 2010
Men om du gör fluff så användvispgrädde som du smälter aftereighten i ..obs får ej koka ...sen låter du den svalnar (iskall) och vispar upp den!
Gör pärongrädde istället så vispar du bara grädde smaksatt med päron essens! en aning vanilj och strösocker gör den ljuvligt god
Tack.. jo fluffen gör jag precis som du föreslagit och pärongrädden tänkte jag dekorera tårtan med tillsammans med efter egihtplattorna som blir över.. Misslyckas moussen rejält så blir det som du föreslagit även pärongrädde inuti :P
Okänd11 augusti 2010
Det gick att göra mousse på gelésockret men det blev rätt lös så jag tänkte om och hade after eightfluff inuti tårtan och all päronmousse över och runt samt garnerade med sönderskurna after eightbitar.
Blev jättelyckat :)
Tack för förslagen!
Cafelatte11 augusti 2010
Skrivet av TE72 den 9 aug 2010
Jag ska göra en chokladtårta med after eightfluff och päronmousse till mormors begravning imorgon och min syster är vegetarian och kan inte äta gelatin :/
Vet någon vad jag kan använda istället för gelatin om jag inte hittar agar agar någonstans?
Pektin?
Hej,
Det finns vegetarisk gelatin också.
Tips: Checka på en välsorterad hälsokostaffär
//Cafemoccha
Okänd12 augusti 2010
Skrivet av Cafemoccha den 11 aug 2010
Skrivet av TE72 den 9 aug 2010
Jag ska göra en chokladtårta med after eightfluff och päronmousse till mormors begravning imorgon och min syster är vegetarian och kan inte äta gelatin :/
Vet någon vad jag kan använda istället för gelatin om jag inte hittar agar agar någonstans?
Pektin?
Hej,
Det finns vegetarisk gelatin också.
Tips: Checka på en välsorterad hälsokostaffär
//Cafemoccha
Vegetariskt gelatin som inte är agar agar-alger alltså? Grejen var att jag endast hade ett par timmar på mej innan tårtan var tvungen att bli bakad och jag befann mej i ett samhälle utan någon som helst hälsokostaffär...
Men återkom gärna och berätta om det var något annat du menade för det kan vara bra att veta tills en annan gång! :)
Cafelatte13 augusti 2010
Skrivet av TE72 den 12 aug 2010
Skrivet av Cafemoccha den 11 aug 2010
Skrivet av TE72 den 9 aug 2010
Jag ska göra en chokladtårta med after eightfluff och päronmousse till mormors begravning imorgon och min syster är vegetarian och kan inte äta gelatin :/
Vet någon vad jag kan använda istället för gelatin om jag inte hittar agar agar någonstans?
Pektin?
Hej,
Det finns vegetarisk gelatin också.
Tips: Checka på en välsorterad hälsokostaffär
//Cafemoccha
Vegetariskt gelatin som inte är agar agar-alger alltså? Grejen var att jag endast hade ett par timmar på mej innan tårtan var tvungen att bli bakad och jag befann mej i ett samhälle utan någon som helst hälsokostaffär...
Men återkom gärna och berätta om det var något annat du menade för det kan vara bra att veta tills en annan gång! :)
Hej Igen,
Vegetarisk/Vegetabiliska alternativ;
Alginater (E 400-405)
Alginater framställs av knöltång, blåstång och andra brunalger
Agar (E 406)
Agar kallas också agar-agar, vegetabiliskt gelatin och japan-agar. Agar är på många sätt att föredra framför gelatin.
Karragenan (E 407)
Framställs av en rödalg ur gruppen Rhodophyceace.
Fruktkärnmjöl (E 410)
Framställs ur Johannesbrödträdets frön.
Guarkärnmjöl (E 412)
Framställs ur guarväxtens (Cyamopsis tetragonoloba) frön. Växten hör till familjen ärt- baljväxter. Guarkärnmjöl får användas som stabiliserings- och förtjockningsmedel.
Pektin (E 440)
Förekommer naturligt i form av s k protopektin i t ex äpplen, apelsin- och citronskal, varur det extraheras.
Kelp
Mineral- och vitaminrikt ämne som utvinns ur brunalger.
Okänd13 augusti 2010
Skrivet av Cafemoccha den 13 aug 2010
Skrivet av TE72 den 12 aug 2010
Skrivet av Cafemoccha den 11 aug 2010
Skrivet av TE72 den 9 aug 2010
Jag ska göra en chokladtårta med after eightfluff och päronmousse till mormors begravning imorgon och min syster är vegetarian och kan inte äta gelatin :/
Vet någon vad jag kan använda istället för gelatin om jag inte hittar agar agar någonstans?
Pektin?
Hej,
Det finns vegetarisk gelatin också.
Tips: Checka på en välsorterad hälsokostaffär
//Cafemoccha
Vegetariskt gelatin som inte är agar agar-alger alltså? Grejen var att jag endast hade ett par timmar på mej innan tårtan var tvungen att bli bakad och jag befann mej i ett samhälle utan någon som helst hälsokostaffär...
Men återkom gärna och berätta om det var något annat du menade för det kan vara bra att veta tills en annan gång! :)
Hej Igen,
Vegetarisk/Vegetabiliska alternativ;
Alginater (E 400-405)
Alginater framställs av knöltång, blåstång och andra brunalger
Agar (E 406)
Agar kallas också agar-agar, vegetabiliskt gelatin och japan-agar. Agar är på många sätt att föredra framför gelatin.
Karragenan (E 407)
Framställs av en rödalg ur gruppen Rhodophyceace.
Fruktkärnmjöl (E 410)
Framställs ur Johannesbrödträdets frön.
Guarkärnmjöl (E 412)
Framställs ur guarväxtens (Cyamopsis tetragonoloba) frön. Växten hör till familjen ärt- baljväxter. Guarkärnmjöl får användas som stabiliserings- och förtjockningsmedel.
Pektin (E 440)
Förekommer naturligt i form av s k protopektin i t ex äpplen, apelsin- och citronskal, varur det extraheras.
Kelp
Mineral- och vitaminrikt ämne som utvinns ur brunalger.
Jisses o_O
Tusen tack!! Hade ingen aning om att det fanns så många alternativ!
(Y)
Jag ska göra en chokladtårta med after eightfluff och päronmousse till mormors begravning imorgon och min syster är vegetarian och kan inte äta gelatin :/
Vet någon vad jag kan använda istället för gelatin om jag inte hittar agar agar någonstans?
Pektin?
gelésocker multi?
googlat - det verkar som att man kan använda Pektin, kolla efter Melatin eller pektin, vet ej vad det står på en Atamonflaska.
Pektin är svårt att få tag på numera och atamon är konserveringsmedel, jag tror mera på gelesockret som finns i stort sett i alla matbutiker, det innehåller vegetabiliskt gelemedel och det står att det passar att användas till mousse, pannacotta, pudding etc.
Pektin är svårt att få tag på numera och atamon är konserveringsmedel, jag tror mera på gelesockret som finns i stort sett i alla matbutiker, det innehåller vegetabiliskt gelemedel och det står att det passar att användas till mousse, pannacotta, pudding etc.
Tack =) Jag provar gelésocker multi och hoppas på det bästa :P
Pektin är svårt att få tag på numera...
Hittar du inte pektin nån annanstans (affärerna där jag bor har alla pektin i sortimentet) så kan du hitta det här: http://borgebykryddgard.jetshop.se/
Men om du gör fluff så användvispgrädde som du smälter aftereighten i ..obs får ej koka ...sen låter du den svalnar (iskall) och vispar upp den!
Gör pärongrädde istället så vispar du bara grädde smaksatt med päron essens! en aning vanilj och strösocker gör den ljuvligt god
Men om du gör fluff så användvispgrädde som du smälter aftereighten i ..obs får ej koka ...sen låter du den svalnar (iskall) och vispar upp den!
Gör pärongrädde istället så vispar du bara grädde smaksatt med päron essens! en aning vanilj och strösocker gör den ljuvligt god
Tack.. jo fluffen gör jag precis som du föreslagit och pärongrädden tänkte jag dekorera tårtan med tillsammans med efter egihtplattorna som blir över.. Misslyckas moussen rejält så blir det som du föreslagit även pärongrädde inuti :P
Det gick att göra mousse på gelésockret men det blev rätt lös så jag tänkte om och hade after eightfluff inuti tårtan och all päronmousse över och runt samt garnerade med sönderskurna after eightbitar.
Blev jättelyckat :)
Tack för förslagen!
Jag ska göra en chokladtårta med after eightfluff och päronmousse till mormors begravning imorgon och min syster är vegetarian och kan inte äta gelatin :/
Vet någon vad jag kan använda istället för gelatin om jag inte hittar agar agar någonstans?
Pektin?
Hej,
Det finns vegetarisk gelatin också.
Tips: Checka på en välsorterad hälsokostaffär
//Cafemoccha
Jag ska göra en chokladtårta med after eightfluff och päronmousse till mormors begravning imorgon och min syster är vegetarian och kan inte äta gelatin :/
Vet någon vad jag kan använda istället för gelatin om jag inte hittar agar agar någonstans?
Pektin?
Hej,
Det finns vegetarisk gelatin också.
Tips: Checka på en välsorterad hälsokostaffär
//Cafemoccha
Vegetariskt gelatin som inte är agar agar-alger alltså? Grejen var att jag endast hade ett par timmar på mej innan tårtan var tvungen att bli bakad och jag befann mej i ett samhälle utan någon som helst hälsokostaffär...
Men återkom gärna och berätta om det var något annat du menade för det kan vara bra att veta tills en annan gång! :)
Jag ska göra en chokladtårta med after eightfluff och päronmousse till mormors begravning imorgon och min syster är vegetarian och kan inte äta gelatin :/
Vet någon vad jag kan använda istället för gelatin om jag inte hittar agar agar någonstans?
Pektin?
Hej,
Det finns vegetarisk gelatin också.
Tips: Checka på en välsorterad hälsokostaffär
//Cafemoccha
Vegetariskt gelatin som inte är agar agar-alger alltså? Grejen var att jag endast hade ett par timmar på mej innan tårtan var tvungen att bli bakad och jag befann mej i ett samhälle utan någon som helst hälsokostaffär...
Men återkom gärna och berätta om det var något annat du menade för det kan vara bra att veta tills en annan gång! :)
Hej Igen,
Vegetarisk/Vegetabiliska alternativ;
Alginater (E 400-405)
Alginater framställs av knöltång, blåstång och andra brunalger
Agar (E 406)
Agar kallas också agar-agar, vegetabiliskt gelatin och japan-agar. Agar är på många sätt att föredra framför gelatin.
Karragenan (E 407)
Framställs av en rödalg ur gruppen Rhodophyceace.
Fruktkärnmjöl (E 410)
Framställs ur Johannesbrödträdets frön.
Guarkärnmjöl (E 412)
Framställs ur guarväxtens (Cyamopsis tetragonoloba) frön. Växten hör till familjen ärt- baljväxter. Guarkärnmjöl får användas som stabiliserings- och förtjockningsmedel.
Pektin (E 440)
Förekommer naturligt i form av s k protopektin i t ex äpplen, apelsin- och citronskal, varur det extraheras.
Kelp
Mineral- och vitaminrikt ämne som utvinns ur brunalger.
Jag ska göra en chokladtårta med after eightfluff och päronmousse till mormors begravning imorgon och min syster är vegetarian och kan inte äta gelatin :/
Vet någon vad jag kan använda istället för gelatin om jag inte hittar agar agar någonstans?
Pektin?
Hej,
Det finns vegetarisk gelatin också.
Tips: Checka på en välsorterad hälsokostaffär
//Cafemoccha
Vegetariskt gelatin som inte är agar agar-alger alltså? Grejen var att jag endast hade ett par timmar på mej innan tårtan var tvungen att bli bakad och jag befann mej i ett samhälle utan någon som helst hälsokostaffär...
Men återkom gärna och berätta om det var något annat du menade för det kan vara bra att veta tills en annan gång! :)
Hej Igen,
Vegetarisk/Vegetabiliska alternativ;
Alginater (E 400-405)
Alginater framställs av knöltång, blåstång och andra brunalger
Agar (E 406)
Agar kallas också agar-agar, vegetabiliskt gelatin och japan-agar. Agar är på många sätt att föredra framför gelatin.
Karragenan (E 407)
Framställs av en rödalg ur gruppen Rhodophyceace.
Fruktkärnmjöl (E 410)
Framställs ur Johannesbrödträdets frön.
Guarkärnmjöl (E 412)
Framställs ur guarväxtens (Cyamopsis tetragonoloba) frön. Växten hör till familjen ärt- baljväxter. Guarkärnmjöl får användas som stabiliserings- och förtjockningsmedel.
Pektin (E 440)
Förekommer naturligt i form av s k protopektin i t ex äpplen, apelsin- och citronskal, varur det extraheras.
Kelp
Mineral- och vitaminrikt ämne som utvinns ur brunalger.
Jisses o_O
Tusen tack!! Hade ingen aning om att det fanns så många alternativ!
(Y)