Har någon av er också råkat ut för att det inte har gått att smälta vit choklad?? När det gäller vanlig choklad går det att smälta vilken sort som helst men så verkar det inte vara med den vita. Någon som vet vad det beror på och som har ett tips på en bra och smältbar sort?:)
Lange25 mars 2008
Jag har nog förvisso bara smält vit blockchoklad med det brukar aldrig vara några problem. Vilken sort var det som inte gick att smälta så vi slipper gå på den niten?:(
Okänd25 mars 2008
Jag smälter choklad i micron och det har inte varit några problem med vit choklad.
Jag köper vit choklad av märket Fazer,100 g,och tycker den är både bra och mycket god.
Heisjo25 mars 2008
Stämmer in med fg talare.
Fazer vit blockchoklad(Y)
Jag brukar smälta det över vattenbad och det har aldrig varit några problem.
Är det något speciellt märke du anväder??
SDMaya25 mars 2008
Håller också med om att Fazer vit blockchoklad funkar kanon (Y)
zonale26 mars 2008
Hej och tack för respons och tips! :) Har bara bakat med vit choklad som skulle smältas 1 gång och det var då den blev smulig och torr. Hade köpt en 200 gr kaka på Lidl och trodde att vit choklad var vit choklad. Nu vet jag bättre och kommer att köpa Fazer hädanefter! Tack alla ni som svarat(Y)
Razzel26 mars 2008
Jag använde Premium vit choklad från Marabou till pannacotta och smälte den i grädden som skulle vara med i rec. och den smälte på en gång.
Fiona26 mars 2008
Skulle vilja göra ett inlägg o säga att vit blockchoklad och vit choklad är inte likvärdigt, och därför skulle jag aldrig använda blockchoklad när det står choklad i ett recept. Samma när det gäller all annan choklad.
Vit choklad använder jag alltid samma märke som all annan choklad... Valrhona.
Bra kvalitet på chokladen ger bra kvalitet på bakverket!(Y)
anluk26 mars 2008
Smälter oxå alltid i mikron och det brukar funka. Man får röra någon gång emellan bara.
Har någon av er också råkat ut för att det inte har gått att smälta vit choklad?? När det gäller vanlig choklad går det att smälta vilken sort som helst men så verkar det inte vara med den vita. Någon som vet vad det beror på och som har ett tips på en bra och smältbar sort?:)
Jag har nog förvisso bara smält vit blockchoklad med det brukar aldrig vara några problem. Vilken sort var det som inte gick att smälta så vi slipper gå på den niten?:(
Jag smälter choklad i micron och det har inte varit några problem med vit choklad.
Jag köper vit choklad av märket Fazer,100 g,och tycker den är både bra och mycket god.
Stämmer in med fg talare.
Fazer vit blockchoklad(Y)
Jag brukar smälta det över vattenbad och det har aldrig varit några problem.
Är det något speciellt märke du anväder??
Håller också med om att Fazer vit blockchoklad funkar kanon (Y)
Hej och tack för respons och tips! :) Har bara bakat med vit choklad som skulle smältas 1 gång och det var då den blev smulig och torr. Hade köpt en 200 gr kaka på Lidl och trodde att vit choklad var vit choklad. Nu vet jag bättre och kommer att köpa Fazer hädanefter! Tack alla ni som svarat(Y)
Jag använde Premium vit choklad från Marabou till pannacotta och smälte den i grädden som skulle vara med i rec. och den smälte på en gång.
Skulle vilja göra ett inlägg o säga att vit blockchoklad och vit choklad är inte likvärdigt, och därför skulle jag aldrig använda blockchoklad när det står choklad i ett recept. Samma när det gäller all annan choklad.
Vit choklad använder jag alltid samma märke som all annan choklad... Valrhona.
Bra kvalitet på chokladen ger bra kvalitet på bakverket!(Y)
Smälter oxå alltid i mikron och det brukar funka. Man får röra någon gång emellan bara.