Finska pinnar, dom är väl svenska... Eller kalla dom för Svenska pinnar!
Uli5 maj 2011
gammeldags smakakor, wienerstanger, congacs kransar, finska pinnar, drommar... alla smakakor farmor brukade ha ar inte sa vanliga utomlands. Har i Irland sa har jag tidigare imponerat aven med tosca kaka, margeretha tarta, herrgards tarta/britta tarta, princess tarta samt bullar med olika fyllningar (kanel och vaniljsas ar de popularaste)
semlor och lussebullar ar valdigt svenskt och inte alltid uppskattat i min erfarenhet, men det stoppar mig aldrig fra tt gora dem anda :)
Hoppas det hjalper!
sju5 maj 2011
Kärleksmums (snoddas, moccarutor eller vad de nu ska kallas) är väl ganska typiskt svenska? Samma med Silviakaka kan jag tänka mig.
Hjälper dig lite Groddar :)
Edit: fast jag tror du fick med dig fel recept...
The_mama97mia5 maj 2011
inte i godisgenren, men tunnbröd som ovan skrivits, eller hemgjort knäckebröd! Det är väl inte vanlig i Frankrike?
Inlagda och eller syltade saker kan ju var ngt, eller marmelader - men om du Bor i Frankrike så har du ju inte våra svenska råvaror tillhands kanske.
Sill är ju typiskt svenskt men kanske inte uppskattat.
Eller en egenkryddad snaps! ???
MrsC5 maj 2011
Pyttipanna eller pytt i panna, är en maträtt som brukar räknas som svensk husmanskost.
En portion pyttipanna serveras traditionellt med stekt ägg eller rå äggula, inlagda rödbetor och eventuellt en persiljekvist. Många gånger består rätten av rester från tidigare måltider, vilket givit rätten det mindre smickrande smeknamnet Hänt i veckan // Wikipedia.
Det allra godaste jag vet som är garanterat helsvenskt är - äggost med hjortronsylt.
Det är enkelt att göra, det gick bra i Marbella. Alla ingredenser fanns. Bara att tag med sig en burk med sylt hemmifrån. I värsta fall går bra med hallonsylt men det blir för sött.
The_mama97mia5 maj 2011
Jag tror TS menade "gå-borts-present" liksom?
DoctorWho5 maj 2011
Min mormor bakade alltid de här till jul och födelsedagar. Jag hittade hennes recept och la in det här för att fler skulle få smaka. Hallonsylten i receptet ska vara fast inte rinnande. Hoppas du gillar dem. Mormors wienerstänger
DoctorWho5 maj 2011
Knäck tror jag är typiskt svenskt. Jag hittade Föreningen Svenskar i världen på nätet och där stod det; "Sucre de Canne Liquide som tillverkas av La Belle Canne, köpt i en vanligt Casionaffär. Inte riktigt som sirap men det har fungerat bra som ersättning."
The_mama97mia5 maj 2011
Transporter: vilket bra tips!
Kom att tänka på annat i julgodis-väg - Mintkyssar!
Hemgjord "Dajm". FInns nog recept här.
annalena5145 maj 2011
smålands kringlor =)
matsked6 maj 2011
Kladdkaka är väl typiskt svenskt, eller?
kekke466 maj 2011
Älglortar godis
asasto6 maj 2011
Knäckebröd är ju ganska svenskt med och det finns ju recept här på matklubben på flera olika sorter.
Tunnbröd med messmör
Är Kokosbollar "svenskt" godis?
Kokosbollar
Brända mandlar ??
Kanelbullar med äppelsmak, i långpanna
2743/recept
Finska pinnar, dom är väl svenska... Eller kalla dom för Svenska pinnar!
gammeldags smakakor, wienerstanger, congacs kransar, finska pinnar, drommar... alla smakakor farmor brukade ha ar inte sa vanliga utomlands. Har i Irland sa har jag tidigare imponerat aven med tosca kaka, margeretha tarta, herrgards tarta/britta tarta, princess tarta samt bullar med olika fyllningar (kanel och vaniljsas ar de popularaste)
semlor och lussebullar ar valdigt svenskt och inte alltid uppskattat i min erfarenhet, men det stoppar mig aldrig fra tt gora dem anda :)
Hoppas det hjalper!
Kärleksmums (snoddas, moccarutor eller vad de nu ska kallas) är väl ganska typiskt svenska? Samma med Silviakaka kan jag tänka mig.
MedelhavsQuinoa
Hjälper dig lite Groddar :)
Edit: fast jag tror du fick med dig fel recept...
inte i godisgenren, men tunnbröd som ovan skrivits, eller hemgjort knäckebröd! Det är väl inte vanlig i Frankrike?
Inlagda och eller syltade saker kan ju var ngt, eller marmelader - men om du Bor i Frankrike så har du ju inte våra svenska råvaror tillhands kanske.
Sill är ju typiskt svenskt men kanske inte uppskattat.
Eller en egenkryddad snaps! ???
Pyttipanna eller pytt i panna, är en maträtt som brukar räknas som svensk husmanskost.
En portion pyttipanna serveras traditionellt med stekt ägg eller rå äggula, inlagda rödbetor och eventuellt en persiljekvist. Många gånger består rätten av rester från tidigare måltider, vilket givit rätten det mindre smickrande smeknamnet Hänt i veckan // Wikipedia.
Pyttipanna
Det allra godaste jag vet som är garanterat helsvenskt är - äggost med hjortronsylt.
Det är enkelt att göra, det gick bra i Marbella. Alla ingredenser fanns. Bara att tag med sig en burk med sylt hemmifrån. I värsta fall går bra med hallonsylt men det blir för sött.
Jag tror TS menade "gå-borts-present" liksom?
Min mormor bakade alltid de här till jul och födelsedagar. Jag hittade hennes recept och la in det här för att fler skulle få smaka. Hallonsylten i receptet ska vara fast inte rinnande. Hoppas du gillar dem.
Mormors wienerstänger
Knäck tror jag är typiskt svenskt. Jag hittade Föreningen Svenskar i världen på nätet och där stod det; "Sucre de Canne Liquide som tillverkas av La Belle Canne, köpt i en vanligt Casionaffär. Inte riktigt som sirap men det har fungerat bra som ersättning."
Transporter: vilket bra tips!
Kom att tänka på annat i julgodis-väg - Mintkyssar!
Hemgjord "Dajm". FInns nog recept här.
smålands kringlor =)
Kladdkaka är väl typiskt svenskt, eller?
Älglortar godis
Knäckebröd är ju ganska svenskt med och det finns ju recept här på matklubben på flera olika sorter.