Flera här har tipsat om knäcke-bröd - men det har jag dåliga erfarenheter av när vi bjudit utländska gäster. Speciellt fransmänn har oftast aldrig smakat hårt bröd och åtminstone våra gäster tyckte verkade tycka att det var lite genant att det låter när man tuggar. Dessutom är de så ovana vid hårt bröd ("torkat/bränt/felgräddat") att de inte riktigt uppskattat det.
Men annars har många bra tips getts! Småkakor, sockerkaka/tigerkaka. Generellt sett tror jag att våra "platta" tårtor är ganska ovanliga (pinoccio, brita, havretårta). Smulpaj med bär är mycket svenskt för mig i alla fall, med en äkta vaniljsås eller grädde!
Jesusfreakone7 februari 2013
Mördegskakor i alla former tycker jag är typiskt svenskt! (Y)
catitza7 februari 2013
Jag bor ocksâ i Frankrike. Havrekakor är helt okända och uppskattas, natur eller chokladdoppade. Sen används ju aldrig kanel i bakverk här, förutom med äpplen, sâ kanelbullar brukar vara nâgot helt nytt för fransmän. :)
LIZZAN797 februari 2013
Chokladbollar & sockerbulle.=)
Hams7 februari 2013
Ischoklad tycker jag är ganska svenskt. Om inte annat gott! Har en del vänner utomlands som aldrig smakat men gärna skulle vilja =)
rosatalo7 februari 2013
Men " kärleksmums " eller chokladrutor, moccarutor och allt vad de kallas, de som man gör i långpanna med glasyr och kokosflingor på. Det är väl ändå svenskt? Det var ju visserligen två år sedan trådstartaren ville ha tips, men ändå.........
annapatrik7 februari 2013
Plättbakelser tror jag är ganska svenska. Det finns också något som heter snickerdoodles, låter inte svenskt men receptet verkar härstamma från svenskar som emigrerat till USA, googla så kommer recept, smakar som en torr kaka med kanel och socker och när man biter i den mängder av smörsmak, för mig typisk svensk smak, vaniljhorn är en annan svenska kaka tror jag.
När det gäller godis kan väl knäck ätas året om ?
KANELBULLAR!!! <3
Flera här har tipsat om knäcke-bröd - men det har jag dåliga erfarenheter av när vi bjudit utländska gäster. Speciellt fransmänn har oftast aldrig smakat hårt bröd och åtminstone våra gäster tyckte verkade tycka att det var lite genant att det låter när man tuggar. Dessutom är de så ovana vid hårt bröd ("torkat/bränt/felgräddat") att de inte riktigt uppskattat det.
Men annars har många bra tips getts! Småkakor, sockerkaka/tigerkaka. Generellt sett tror jag att våra "platta" tårtor är ganska ovanliga (pinoccio, brita, havretårta). Smulpaj med bär är mycket svenskt för mig i alla fall, med en äkta vaniljsås eller grädde!
Mördegskakor i alla former tycker jag är typiskt svenskt! (Y)
Jag bor ocksâ i Frankrike. Havrekakor är helt okända och uppskattas, natur eller chokladdoppade. Sen används ju aldrig kanel i bakverk här, förutom med äpplen, sâ kanelbullar brukar vara nâgot helt nytt för fransmän. :)
Chokladbollar & sockerbulle.=)
Ischoklad tycker jag är ganska svenskt. Om inte annat gott! Har en del vänner utomlands som aldrig smakat men gärna skulle vilja =)
Men " kärleksmums " eller chokladrutor, moccarutor och allt vad de kallas, de som man gör i långpanna med glasyr och kokosflingor på. Det är väl ändå svenskt? Det var ju visserligen två år sedan trådstartaren ville ha tips, men ändå.........
Plättbakelser tror jag är ganska svenska. Det finns också något som heter snickerdoodles, låter inte svenskt men receptet verkar härstamma från svenskar som emigrerat till USA, googla så kommer recept, smakar som en torr kaka med kanel och socker och när man biter i den mängder av smörsmak, för mig typisk svensk smak, vaniljhorn är en annan svenska kaka tror jag.
När det gäller godis kan väl knäck ätas året om ?