Håller på att grädda en tårtbotten, som man sedan ska "skiva" i tre, så att man får dem där lagren. Men hur skivar man bäst?! :'( Är så rädd att jag kommer bara att förstöra allt, att första skivan blir jätte tunn o en blir tjock o sne osv.
Ska frysa in tårtbotten t om torsdag.
The_mama97mia8 juli 2008
Länge sen jag gjorde, men har använt mig av sytråd faktiskt..... Markera på tårtbotten var du vill skiva. Ta en sytråd o dra igenom den liksom. Kan inte förklara så bra tyvärr.
carwho8 juli 2008
Ja, jag tror jag fattar. Borde funka med tandtråd oxå då? Vet att de anv tandtråd på vissa konditorier för o få perfekta bitar på tårta ... :)
systeryster8 juli 2008
Jag brukar skära lite lätt i kakakn med kniv om den är väldigt mjuk, annars trycks den ihop innan man lyckas skära något.Sedan binder jag fast tråden i en blyertspenna eller något så att den blir lättare att hantera och man får ett handtag när man ska såga sig fram med tråden genom botten.
Tandtråd var fiffigt, för då går den inte av så lätt, vilket hänt mig vid något tillfälle.Lycka till!:D
piusamadeusmozart8 juli 2008
Är det typ sockerkaka? Om det är det så låter jag den stå till nästa dag, bli lite gammal liksom. Sen lägger kag en näve på mitten och skär runt med laxkniven som är tunn och lång. Är inte så noga för det ser man ju ändå inte när den är fylld. För det mesta gör jag tårtor med massor av frukt och grädde som även den får stå över natten och dra innan den slutliga dekoreringen.
Okänd8 juli 2008
Jag använder en lång tandad kniv och det brukar oftast gå bra.
irrevirre8 juli 2008
Brukar faktisk aldrig göra detta ..... men tänkte .... kan man inte fuska och dela kakan två halvmånar först och sedan sätta ihop. Grädden täcker ju sedan. Men det kanske inte är så bra, det var en tanke bara.
jas658 juli 2008
Tandad brød kniv går bra
lennali8 juli 2008
Jag tar en lång tandad, vass kniv. Låter knivspetsen HELA tiden vara utanför kakan och sedan snurrar jag på kakan och skär samtidigt. Får jämna och fina bottnar.
Var det någon som förstod något, jag har precis kommit från jobbet och är en aning trött i skallen.
systeryster9 juli 2008
Blir bara nyfiken på hur det gick med tårtan?:o
lenajeanette9 juli 2008
Skrivet av carwho den 8 jul 2008
Ja, jag tror jag fattar. Borde funka med tandtråd oxå då? Vet att de anv tandtråd på vissa konditorier för o få perfekta bitar på tårta ... :)
Detta med tandtråd ska jag lägga på minnet, det är ju inte alltid man har tungan rätt i munnen när man ska dela upp en kaka till tårtbottnar, kan ju bli lite ojämnt ibland...:D
tilda9 juli 2008
För det första så spelar det ingen större roll hur den ser ut inuti. Det mesta går att kamouflera med garneringen. För det andra: på jobbet gör vi stora tårtbottnar på bleck. De är ju besvärliga att dela, men ja brukar dela kakan i två delar först så har man mindre bitar att hantera. Mycket lättare.(Y)
10 juli 2008
http://s1.gladiatus.se/game/c.php?uid=436259209
Limparion19 september 2008
Det går även att grädda kakan i omgångar, lager för lager. Det gjorde jag någon gång när jag skulle göra en tårta i långpanna, hällde i en tredjedel av smeten och gräddade var för sig. Gick alldeles utmärkt, fast man får förstås vara försiktig så den inte bränns vid.
sajoh6919 september 2008
Jag tar en lång kniv som jag sticker in i kakan, in i mitten. Sedan snurrar jag kakan vart efter jag skär. Jätteenkelt!
Lycka till!
bakakaka19 september 2008
Jag använder alltid rulltårtebottnar när jag gör tårta. då slipper man dom "hårda" kanterna som kan bli annars. Då kan jag skära ut bottnarna i precis vilken storlek och form jag vill. Visserligen blir det lite spill, men det fryser jag in och tar fram och gör bakelser t e x när jag får gäster. Eller kan man göra "dammsugare" av resterna. :p
Håller på att grädda en tårtbotten, som man sedan ska "skiva" i tre, så att man får dem där lagren. Men hur skivar man bäst?! :'( Är så rädd att jag kommer bara att förstöra allt, att första skivan blir jätte tunn o en blir tjock o sne osv.
Ska frysa in tårtbotten t om torsdag.
Länge sen jag gjorde, men har använt mig av sytråd faktiskt..... Markera på tårtbotten var du vill skiva. Ta en sytråd o dra igenom den liksom. Kan inte förklara så bra tyvärr.
Ja, jag tror jag fattar. Borde funka med tandtråd oxå då? Vet att de anv tandtråd på vissa konditorier för o få perfekta bitar på tårta ... :)
Jag brukar skära lite lätt i kakakn med kniv om den är väldigt mjuk, annars trycks den ihop innan man lyckas skära något.Sedan binder jag fast tråden i en blyertspenna eller något så att den blir lättare att hantera och man får ett handtag när man ska såga sig fram med tråden genom botten.
Tandtråd var fiffigt, för då går den inte av så lätt, vilket hänt mig vid något tillfälle.Lycka till!:D
Är det typ sockerkaka? Om det är det så låter jag den stå till nästa dag, bli lite gammal liksom. Sen lägger kag en näve på mitten och skär runt med laxkniven som är tunn och lång. Är inte så noga för det ser man ju ändå inte när den är fylld. För det mesta gör jag tårtor med massor av frukt och grädde som även den får stå över natten och dra innan den slutliga dekoreringen.
Jag använder en lång tandad kniv och det brukar oftast gå bra.
Brukar faktisk aldrig göra detta ..... men tänkte .... kan man inte fuska och dela kakan två halvmånar först och sedan sätta ihop. Grädden täcker ju sedan. Men det kanske inte är så bra, det var en tanke bara.
Tandad brød kniv går bra
Jag tar en lång tandad, vass kniv. Låter knivspetsen HELA tiden vara utanför kakan och sedan snurrar jag på kakan och skär samtidigt. Får jämna och fina bottnar.
Var det någon som förstod något, jag har precis kommit från jobbet och är en aning trött i skallen.
Blir bara nyfiken på hur det gick med tårtan?:o
Ja, jag tror jag fattar. Borde funka med tandtråd oxå då? Vet att de anv tandtråd på vissa konditorier för o få perfekta bitar på tårta ... :)
Detta med tandtråd ska jag lägga på minnet, det är ju inte alltid man har tungan rätt i munnen när man ska dela upp en kaka till tårtbottnar, kan ju bli lite ojämnt ibland...:D
För det första så spelar det ingen större roll hur den ser ut inuti. Det mesta går att kamouflera med garneringen. För det andra: på jobbet gör vi stora tårtbottnar på bleck. De är ju besvärliga att dela, men ja brukar dela kakan i två delar först så har man mindre bitar att hantera. Mycket lättare.(Y)
http://s1.gladiatus.se/game/c.php?uid=436259209
Det går även att grädda kakan i omgångar, lager för lager. Det gjorde jag någon gång när jag skulle göra en tårta i långpanna, hällde i en tredjedel av smeten och gräddade var för sig. Gick alldeles utmärkt, fast man får förstås vara försiktig så den inte bränns vid.
Jag tar en lång kniv som jag sticker in i kakan, in i mitten. Sedan snurrar jag kakan vart efter jag skär. Jätteenkelt!
Lycka till!
Jag använder alltid rulltårtebottnar när jag gör tårta. då slipper man dom "hårda" kanterna som kan bli annars. Då kan jag skära ut bottnarna i precis vilken storlek och form jag vill. Visserligen blir det lite spill, men det fryser jag in och tar fram och gör bakelser t e x när jag får gäster. Eller kan man göra "dammsugare" av resterna. :p