Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårttips

  • linda_f 6 november 2008

    Jag ska göra en födelsedagstårta snart men har väldigt dålig fantasi och kommer inte på någon.
    Jag brukar köpa färdiga tårtbottnar och ha hallonsylt på en botten och vaniljsås på den andra. Sen är det grädde och något på den sista. Eftersom det är många födelsedagar under höst/vinter så brukar det bli vindruvor, kiwi eller clementiner och ev lite choklad.
    Vill ha tips på någon annan variant som inte är så söt (diabetiker-vänlig).
    Det ska vara en enkel tårta...

  • EowynUndomiel 6 november 2008

    Jag får det inte riktigt att funka att lägga länka till recept här , men jag har ett recept på "Kesotårta med Jordgubssmak" bland mina recept, det är en tårta som inte är så söt, men den är lika god för det o den har fått bra betyg :) Kanske kan vara något?

  • irrevirre 6 november 2008

    Detta är ett jättelätt och GOTT tårtrecept!
    (Ibland heter den även Britta-tårta)

    Läcker Pinocciotårta

  • UllaC 6 november 2008

    Hejsan! Ger dej receptet på 4 olika slags goda tårtor.
    Maggans tårta
    Budapestrulle från Havstenssund
    Mandeltårta med smörkräm
    Lyxig mandeltårta
    Hoppas att någon av dem kan passa!!!

  • Ernst76 6 november 2008

    Hello Kitty tårta

  • lennali 6 november 2008

    Här får du ett förslag på tårtbotten, ett kanon recept.

    Ljus tårtbotten

  • kallis 7 november 2008

    Jag tycker att du ska göra en prinsesstårta! Min favorit!
    Jag brukar ha svartvinbärssylt på bottnarna, sedan lite vaniljkräm på den första och på den andra vänder du ihop hälften vaniljkräm och hälften vispad grädde. Det översta ska inte ha sylt på utan massa ganska hårt vispad grädde.
    Marsipanlock finns färdiga att köpa eller så färjar du din egen. På hösten kan du lägge ett lönnlöv på tårtan och pudra med florsocker, ta sedan bort lövet.
    Framåt vintern kan man pynta med tex. små marsipantomtar eller grisar!

  • linda_f 7 november 2008

    Tack för tipsen - kom gärna med fler :)
    Hello Kitty tårtan såg jättegullig ut - tyvärr gör jag aldrig tårtor till så små barn:(
    Jag är den yngsta och blir 22 om en vecka - är nog lite för gammal för den;)

    En del av recepten innehöll ingredienser som gör att tårtan inte passa diabetiker tyvärr sen så har jag testat att göra jordgubbstårta vi denna årstiden men fick slänga jordgubbarna eftersom dom smakade hemskt (köpte frusna)...

    Men alla älskar prinsesstårta så den kan nog vara något om man hoppar över marsipanen (gillar inte det sen så gör det ju även att tårtan blir väldigt söt så då gör det ju inget om man byter ut det).
    Någon som vet något annat att ha istället för marsipanen?

  • anluk 7 november 2008

    Ser kanske inte så rolig ut men den är underbart god!





  • Svesse60 7 november 2008

    Denna tårta är mycket enkel att göra och mycket god. Sylten kan du byta mot sockerfri om du vill, så blir den inte så söt, sen så är det även bananer i tårtan.
    Gör mycket fyllning så blir den ännu godare! (Y)

    Familjens favorittårta

  • kallis 7 november 2008

    Lägg frukt på, med lite gelé, tex kivi persika, vindruvor...som en frukttårta.
    Du kan också ha strössel, nonstopp, hackad blockchoklad eller daim på tårtan
    Eller gör rutmönster med cchokladsås...
    lycka till...!

  • matboy12year 8 november 2008

    det här är ett jätte lätt men jätte gott recept som jag lärde mig i hemkunskapen. Alla i klassen gillade den :)
    Hallonglasstårta

  • Kaneta 8 november 2008

    Ibland gör jag hallonmousse och chockladmousse som jag lägger mellan bottnarna. Lägg 1 botten i en sockerkaksform med löstagbar botten, lägg på chokladmousse, lägg på en botten, lägg på hallonmousse, lägg sedan på den 3:e botten och låt stå tills det stelnat. Ta sedan bort formen och dekorera med grädde och bär.

  • flabban 8 november 2008

    En jätteenkel och god tårta är att ha mosade bananer emellan och bred vispad grädde smaksatt med socker, kakao och kaffepulver över.(moccagrädde) Riv lite mörk choklad över. Lycka till. (Y)

  • tantmalla 8 november 2008

    Prova med lemoncurd på marängbotten. Supergott och lite syrligare. Gärna med grädde och passionsfrukt på.

  • Ingan 8 november 2008

    Om man har frysta bär kan man ju variera sej med hallon och blåbär.Jag gillar att ha en standard typ som du tycks ha.Garneringen får bli varierad efter årstid.

  • linda_f 11 november 2008

    Hur blir hallonen om man köpt frysta? Jag köpte såna jordgubbar men dom var mjuka/geggiga och smakade riktigt illa... Är det likadant med hallonen?

    Om tårtan ska förvaras i kylen runt 1 dygn bör man vänta med att lägga på marsipanlocket och ev dekorationer (marsipanros, citronmelissblad, gele, florsocker...)

    Är citronmelissbladen ätbara?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.