Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

"Tillbehör" till kladdkaka?

  • bakamonkeyprincess 20 juli 2009

    Vad brukar ni ha till kladdkaka?
    Söker lite mer inspirerande tillbehör och toppings än creme fraich, turkisk yoghurt och vispgrädde.

    Oftast har jag turkisk yoghurt mixat med banan eller lite citronsaft :)

  • Erajscha 20 juli 2009

    Hemgjord hallonglass är ganska gott till

  • Miltons7a 20 juli 2009

    Jordgubbar eller orange curd med litt vispgrädde

  • zudette 20 juli 2009

    Servera bär till.... och såklart glass/grädde/annat alternativ..... Jag har ibland istället för tårta serverat kladdkaka hallon och vispad grädde till! GOTT! Kan tänka mig att halvfrusen hallongrädde kan vara gott till kladdkaka oxå!

  • hansdotter 20 juli 2009

    Blanda råsocker med mynta. Låt stå under några veckor i alla fall. Detta kan du blanda i grädden för att piffa upp den lite! Det är även gott till en massa andra bakverk.
    Gammaldags vaniljglass är oxå gott till kladdkaka! JAg brukar hacka i mörk choklad i kladdkakan. Då blir det lite motstånd i tuggorna och det är så gott!

  • boz1965 20 juli 2009

    Jag har provat det mesta till kladdkaka, men inget slår hemlagad vaniljsås med äkta vanilj i. Vanillinsocker är liksom inte riktigt samma sak - smakar kemiskt, tycker jag.

  • anluk 20 juli 2009

    Vaniljglass och jordgubbar tycker jag är outstanding.

  • Penne 20 juli 2009

    Mascarpone, florsocker och mixade hallon är gott.

  • redd 20 juli 2009

    Gå iväg till butiken och se vad dom har till chokladen där, samma smaker borde passa med kladdkaka tror jag.

  • bakamonkeyprincess 21 juli 2009

    Oj vilken respons! :D
    Men med tanke på att det finns över 500 recept på kladdkaka bara här på MK så antar jag att det finns många olika tillbehör också.

    När ni har bär, tar ni bara hela bär att ha bredvid eller mixar/hackar/skivar ni? Smaksätter ni extra?

  • Mellanbellan 21 juli 2009

    OK, det här är Creme fraiche men med frukt.
    Passionscreme

  • ros 21 juli 2009

    :)Det beror ju på vad kladdkakan är smaksatt med
    Många gånger tycker jag att det smakar bäst med lättvispad grädde och
    Rårörd smultronsylt

  • dengladebagarn 28 juli 2009

    jag brukar göra ett täcke med maräng på kladdkakan o baka i ugnen o servera färska bär efter säsong o glass till

  • Mithera 29 juli 2009

    Oftast har vi bara grädde till, men skivade jordgubbar eller färska hallon är oxå gott.

  • Annafbg 29 juli 2009

    Jag brukar blanda halverade jordgubbar och tärnad honungsmelon och ha till kladdkaka. Jättegott!

  • Matvagott 29 juli 2009

    Bananer , hackad choklad och hasselnötter i visp grädde ..det är mums!!!(L)

  • Lenkan 29 juli 2009

    Jag avgudar kladdkaka med chokladglasyr på, den enkla varianten glasyr gjord på vatten, florsocker, lite kaffe och kakao

  • rufus10 29 juli 2009

    :pHemkokt taybärssylt och vispad grädde ska det vara till kladdkakan(L)

  • minnamycarolin 30 juli 2009

    Granatäpple(Y) väldigt gott med lite syrligt till kladdkaka.

  • kickiekblad 30 juli 2009

    Vispgrädde å gräddglass

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.