Då salt är en ingrediens, som vid degtillverkning tar bort jäskraften för jästen vid direkt inblandning, skall saltet inte läggas i degen förrän övriga ingredienser är ihoprörda.
Prova gärna att först köra ihop övriga ingredienser, blanda sedan i jästen så skall ni få se på resultat.
Viktigt i sammanhanget är alltid att bearbeta degen noga.
Hemma i köket misshandlar man oftast degen genom för lite blandningstid. Degen skall blandas på högsta hastigheten minst 7 minuter (Tag tiden) och då upptäcker Ni att den suger mer vatten, som gör brödet saftigare. Att ni får en större volym och luftigare bröd på det hela är inte hellre fel.
Det finns oftast för många snabbt uttokade hembakade bröd
Hälsningar
Pyllepappa20 november 2007
Skrivet av Oraklet den 20 nov 2007
Då salt är en ingrediens, som vid degtillverkning tar bort jäskraften för jästen vid direkt inblandning, skall saltet inte läggas i degen förrän övriga ingredienser är ihoprörda.
Prova gärna att först köra ihop övriga ingredienser, blanda sedan i saltet så skall ni få se på resultat.
Viktigt i sammanhanget är alltid att bearbeta degen noga.
Hemma i köket misshandlar man oftast degen genom för lite blandningstid. Degen skall blandas på högsta hastigheten minst 7 minuter (Tag tiden) och då upptäcker Ni att den suger mer vatten, som gör brödet saftigare. Att ni får en större volym och luftigare bröd på det hela är inte hellre fel.
Det finns oftast för många snabbt uttokade hembakade bröd
Hälsningar
evaldo20 november 2007
Skrivet av Oraklet den 20 nov 2007
Då salt är en ingrediens, som vid degtillverkning tar bort jäskraften för jästen vid direkt inblandning, skall saltet inte läggas i degen förrän övriga ingredienser är ihoprörda.
Prova gärna att först köra ihop övriga ingredienser, blanda sedan i jästen så skall ni få se på resultat.
Viktigt i sammanhanget är alltid att bearbeta degen noga.
Hemma i köket misshandlar man oftast degen genom för lite blandningstid. Degen skall blandas på högsta hastigheten minst 7 minuter (Tag tiden) och då upptäcker Ni att den suger mer vatten, som gör brödet saftigare. Att ni får en större volym och luftigare bröd på det hela är inte hellre fel.
Det finns oftast för många snabbt uttokade hembakade bröd
Hälsningar
Tack för tipset, det ska jag lägga på minnet, för det hade jag ingen aning om
mvh evaldo
tuden20 november 2007
Tänk vad man lär sig hade inte en aning om det ska bli intressant att se när jag bakar nästa gång:)(Y)
Då salt är en ingrediens, som vid degtillverkning tar bort jäskraften för jästen vid direkt inblandning, skall saltet inte läggas i degen förrän övriga ingredienser är ihoprörda.
Prova gärna att först köra ihop övriga ingredienser, blanda sedan i jästen så skall ni få se på resultat.
Viktigt i sammanhanget är alltid att bearbeta degen noga.
Hemma i köket misshandlar man oftast degen genom för lite blandningstid. Degen skall blandas på högsta hastigheten minst 7 minuter (Tag tiden) och då upptäcker Ni att den suger mer vatten, som gör brödet saftigare. Att ni får en större volym och luftigare bröd på det hela är inte hellre fel.
Det finns oftast för många snabbt uttokade hembakade bröd
Hälsningar
Då salt är en ingrediens, som vid degtillverkning tar bort jäskraften för jästen vid direkt inblandning, skall saltet inte läggas i degen förrän övriga ingredienser är ihoprörda.
Prova gärna att först köra ihop övriga ingredienser, blanda sedan i saltet så skall ni få se på resultat.
Viktigt i sammanhanget är alltid att bearbeta degen noga.
Hemma i köket misshandlar man oftast degen genom för lite blandningstid. Degen skall blandas på högsta hastigheten minst 7 minuter (Tag tiden) och då upptäcker Ni att den suger mer vatten, som gör brödet saftigare. Att ni får en större volym och luftigare bröd på det hela är inte hellre fel.
Det finns oftast för många snabbt uttokade hembakade bröd
Hälsningar
Då salt är en ingrediens, som vid degtillverkning tar bort jäskraften för jästen vid direkt inblandning, skall saltet inte läggas i degen förrän övriga ingredienser är ihoprörda.
Prova gärna att först köra ihop övriga ingredienser, blanda sedan i jästen så skall ni få se på resultat.
Viktigt i sammanhanget är alltid att bearbeta degen noga.
Hemma i köket misshandlar man oftast degen genom för lite blandningstid. Degen skall blandas på högsta hastigheten minst 7 minuter (Tag tiden) och då upptäcker Ni att den suger mer vatten, som gör brödet saftigare. Att ni får en större volym och luftigare bröd på det hela är inte hellre fel.
Det finns oftast för många snabbt uttokade hembakade bröd
Hälsningar
Tack för tipset, det ska jag lägga på minnet, för det hade jag ingen aning om
mvh evaldo
Tänk vad man lär sig hade inte en aning om det ska bli intressant att se när jag bakar nästa gång:)(Y)