Koka upp alltsammans och låt koka på svag värme i ca 15 min. Servera såsen ljummen.
lunkar2 januari 2012
Otroligt gott till hallonparfait...
soccermum2 januari 2012
Rätta mig gärna om jag har fel men är det inte så att skillnaden mellan kolasås och Tjinuski är att Tjinuskin är smaksatt med lite ingefära?
Så här gör jag:
1 dl sirap
1 dl socker
25 g smör
3 dl vispgrädde
1 tsk färsk ingefära
koka ihop ca 10-30 minuter tills såsen är tjock och gyllengul/brun :p
Kolasåsen med kondenserad mjölk (Dulce de leche) är ju löjligt enkel annars och sååå otroligt god (A)
Amika2 januari 2012
Trodde faktiskt att tjinuski bara var det ryska namnet för just kolasås... De gånger jag ätit tjinuski så har den inte varit smaksatt med ingefära. Men jag vet inte, jag är ju inte någon expert på något vis. :)
Gott är det i alla fall! :) Otroligt gott! Och det är ruskigt gott att ta ett förgräddat pajskal, täcka botten med frysta lingon och sedan hälla varm sås över och låta det kallna/stelna. Att sedan äta det med hemgjord vaniljglass är riktigt mumsigt!
soccermum2 januari 2012
Skrivet av Amika den 2 jan 2012
Trodde faktiskt att tjinuski bara var det ryska namnet för just kolasås... De gånger jag ätit tjinuski så har den inte varit smaksatt med ingefära. Men jag vet inte, jag är ju inte någon expert på något vis. :)
Gott är det i alla fall! :) Otroligt gott! Och det är ruskigt gott att ta ett förgräddat pajskal, täcka botten med frysta lingon och sedan hälla varm sås över och låta det kallna/stelna. Att sedan äta det med hemgjord vaniljglass är riktigt mumsigt!
Så kan det också vara ;) Fast varför använda ett ryskt ord om det inte är någon skillnad på kolasåserna {question}
Jaja, ingen idé att bry hjärnan med petitesser: gott är det ju som sagt var och som den ingefärsälskande person jag är så fortsätter jag nog med min variant och kallar den Tjinuski för att hålla isär den med vanlig kolasås :p
Amika2 januari 2012
Jag ska prova att göra på ditt sätt, ingefära är ju jättegott! Och särskilt i kola... (L)
soccermum2 januari 2012
Skrivet av Amika den 2 jan 2012
Jag ska prova att göra på ditt sätt, ingefära är ju jättegott! Och särskilt i kola... (L)
(y)
Amika3 januari 2012
Färsk ingefära är också jättebra att ta en stav och tugga försiktigt på när man är illamående. Jättegammalt recept mot bl.a. sjösjuka. :) Bara ett litet tips när ingefära ändå var uppe på tråden. :)
Kan man värma upp tjinuskisås som tillagats föregående dag?
Ja men värm den försiktigt så den inte sockrar sig...
Precis!.. lågtsammt vatten bad skulle jag säga så behöver du inte ora dig att det skulle brännas eller bli för hett heller =)
Tack för svar. Värmde den på låg värme - funkade utmärkt!
Vad är Tjinuski för något???{question}
Kolasås gjord å kondenserad mjölk!
Fel, fel, fel sorry så här ska det va, Josses.
Tjinuskisås
3 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör
Koka upp alltsammans och låt koka på svag värme i ca 15 min. Servera såsen ljummen.
Otroligt gott till hallonparfait...
Rätta mig gärna om jag har fel men är det inte så att skillnaden mellan kolasås och Tjinuski är att Tjinuskin är smaksatt med lite ingefära?
Så här gör jag:
1 dl sirap
1 dl socker
25 g smör
3 dl vispgrädde
1 tsk färsk ingefära
koka ihop ca 10-30 minuter tills såsen är tjock och gyllengul/brun :p
Kolasåsen med kondenserad mjölk (Dulce de leche) är ju löjligt enkel annars och sååå otroligt god (A)
Trodde faktiskt att tjinuski bara var det ryska namnet för just kolasås... De gånger jag ätit tjinuski så har den inte varit smaksatt med ingefära. Men jag vet inte, jag är ju inte någon expert på något vis. :)
Gott är det i alla fall! :) Otroligt gott! Och det är ruskigt gott att ta ett förgräddat pajskal, täcka botten med frysta lingon och sedan hälla varm sås över och låta det kallna/stelna. Att sedan äta det med hemgjord vaniljglass är riktigt mumsigt!
Trodde faktiskt att tjinuski bara var det ryska namnet för just kolasås... De gånger jag ätit tjinuski så har den inte varit smaksatt med ingefära. Men jag vet inte, jag är ju inte någon expert på något vis. :)
Gott är det i alla fall! :) Otroligt gott! Och det är ruskigt gott att ta ett förgräddat pajskal, täcka botten med frysta lingon och sedan hälla varm sås över och låta det kallna/stelna. Att sedan äta det med hemgjord vaniljglass är riktigt mumsigt!
Så kan det också vara ;) Fast varför använda ett ryskt ord om det inte är någon skillnad på kolasåserna {question}
Jaja, ingen idé att bry hjärnan med petitesser: gott är det ju som sagt var och som den ingefärsälskande person jag är så fortsätter jag nog med min variant och kallar den Tjinuski för att hålla isär den med vanlig kolasås :p
Jag ska prova att göra på ditt sätt, ingefära är ju jättegott! Och särskilt i kola... (L)
Jag ska prova att göra på ditt sätt, ingefära är ju jättegott! Och särskilt i kola... (L)
(y)
Färsk ingefära är också jättebra att ta en stav och tugga försiktigt på när man är illamående. Jättegammalt recept mot bl.a. sjösjuka. :) Bara ett litet tips när ingefära ändå var uppe på tråden. :)