Tjusig fantastisk efterrätt att briljera med sökes
asamariah6 maj 2009
Min fråga är precis som rubriken. Jag ska delta i en matstafett helgen efter den kommande och har fått efterrätt på min lott. Vill göra något riktigt gott och tjusigt. Nåt lite lyxigt. Någon som har något bra tips?
Jordgubbar med cointreau och lite vispgradde vid sidan om. Det ar helt fantasktiskt gott, och enkelt. Jag kommer inte ihag hur mycket cointreau det ska vara men det hittar man latt pa internet.
kickiekblad7 maj 2009
Lycka till(Y):)
mooseella7 maj 2009
Detta är en favorit dessert, Verkligen en lyxvariant. Värd varenda minut av arbete med den. (Y)
Kallrörd cappuccionobrylé
Ugn: 100 grader C
Tid: 1 timma 40 minuter
8 stycken
Ingredienser och gör så här:
1,2 dl äggula (7 st normalstora)
150 g socker
Detta rörs ihop.
7 dl vispgrädde
½ vaniljstång
Skär upp vaniljstången och lägg ner den i grädden.
Vispa ner i ägg och sockerblandningen
0,6 dl vispgrädde
¼ dl snabbkaffepulver
Koka upp grädden, vispa ner kaffepulvret.
Blanda sedan ner det i ägg blandningen.
Låt stå över natten i kylskåpet.
Sila av och häll i formar eller kaffekoppar och ställ dem sedan i en ugnsform typ långpanna.
Täck formarna/kaffekopparna med plastfolie (typ Glad Pack) i 2 lager.
Fyll ugnsformen med vatten upp till ungefär hälften av formarna/kaffekopparna.
Baka av, ställ dem sedan i kylen för att kallna.
När de kallnat, bränn av med cassovadosocker alternativt råsocker.
Använd grillen i ugnen, ställ formarna/kaffekopparna alldeles under. Titta nog det går fort när sockret smälter. Det skall bli ett hårt skal med gyllenbrunt socker överst.
Serveringstips:
Servera med chokladsticks, rommarinerade ananas bitar och jordgubbar toppad med romsås.
Jag kan rek. min Mammas hemgjorda glasstårta samt Chokladälskarens jordgubbsdröm. Båda recepten har jag precis lagt in , men de dyker väl upp på min sida om ett tag. Lycka till!!!
asamariah8 maj 2009
Skrivet av mooseella den 7 maj 2009
Låt stå över natten i kylskåpet.
Sila av och häll i formar eller kaffekoppar och ställ dem sedan i en ugnsform typ långpanna.
Täck formarna/kaffekopparna med plastfolie (typ Glad Pack) i 2 lager.
Fyll ugnsformen med vatten upp till ungefär hälften av formarna/kaffekopparna.
Baka av, ställ dem sedan i kylen för att kallna.
Hehe...jag förstår inte. Ska man ha glad pack på dem i ugnen??? Smälter inte den?
mooseella8 maj 2009
Nej, det smälter inte.
Det är ju ganska svag värme under lång tid. Glöm inte att det ska vara vattenbad.
Glitterfia8 maj 2009
Jag skulle rekommendera Chokladfondant med en fruktsallad på färsk ananas, skinnfria apelsinklyftor, en gräddklick med lite passionsfruktkärnor över. Tryckte ner en öppnad Pyssalis i chokladfondanten.
Blev vackert, fräscht och fantastiskt gott. Rena resturang efterrätten.
Receptet hittade jag nyss på Coop/konsum längst bak i deras recepthäftet.
Här finns receptet =)
http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=40571
Min fråga är precis som rubriken. Jag ska delta i en matstafett helgen efter den kommande och har fått efterrätt på min lott. Vill göra något riktigt gott och tjusigt. Nåt lite lyxigt. Någon som har något bra tips?
Här kommer några förslag från mig:
Hallon i gelé på mandelbotten
Rosa pavlovadröm
[recept64712[/recept]
Provar igen...
Cheesecake med banan och chokladtryffel
Ah, tack! Ska kika på dem!
Jordgubbar med cointreau och lite vispgradde vid sidan om. Det ar helt fantasktiskt gott, och enkelt. Jag kommer inte ihag hur mycket cointreau det ska vara men det hittar man latt pa internet.
Lycka till(Y):)
Detta är en favorit dessert, Verkligen en lyxvariant. Värd varenda minut av arbete med den. (Y)
Kallrörd cappuccionobrylé
Ugn: 100 grader C
Tid: 1 timma 40 minuter
8 stycken
Ingredienser och gör så här:
1,2 dl äggula (7 st normalstora)
150 g socker
Detta rörs ihop.
7 dl vispgrädde
½ vaniljstång
Skär upp vaniljstången och lägg ner den i grädden.
Vispa ner i ägg och sockerblandningen
0,6 dl vispgrädde
¼ dl snabbkaffepulver
Koka upp grädden, vispa ner kaffepulvret.
Blanda sedan ner det i ägg blandningen.
Låt stå över natten i kylskåpet.
Sila av och häll i formar eller kaffekoppar och ställ dem sedan i en ugnsform typ långpanna.
Täck formarna/kaffekopparna med plastfolie (typ Glad Pack) i 2 lager.
Fyll ugnsformen med vatten upp till ungefär hälften av formarna/kaffekopparna.
Baka av, ställ dem sedan i kylen för att kallna.
När de kallnat, bränn av med cassovadosocker alternativt råsocker.
Använd grillen i ugnen, ställ formarna/kaffekopparna alldeles under. Titta nog det går fort när sockret smälter. Det skall bli ett hårt skal med gyllenbrunt socker överst.
Serveringstips:
Servera med chokladsticks, rommarinerade ananas bitar och jordgubbar toppad med romsås.
Här får du 3 förslag från mig:
Ingelas fruktpaj
Nöt- och chokladtårta med hjortronmousse
Nöttårta med rabarbermousse
Lycka till! (Y):D:)
Jag kan rek. min Mammas hemgjorda glasstårta samt Chokladälskarens jordgubbsdröm. Båda recepten har jag precis lagt in , men de dyker väl upp på min sida om ett tag. Lycka till!!!
Låt stå över natten i kylskåpet.
Sila av och häll i formar eller kaffekoppar och ställ dem sedan i en ugnsform typ långpanna.
Täck formarna/kaffekopparna med plastfolie (typ Glad Pack) i 2 lager.
Fyll ugnsformen med vatten upp till ungefär hälften av formarna/kaffekopparna.
Baka av, ställ dem sedan i kylen för att kallna.
Hehe...jag förstår inte. Ska man ha glad pack på dem i ugnen??? Smälter inte den?
Nej, det smälter inte.
Det är ju ganska svag värme under lång tid. Glöm inte att det ska vara vattenbad.
Jag skulle rekommendera Chokladfondant med en fruktsallad på färsk ananas, skinnfria apelsinklyftor, en gräddklick med lite passionsfruktkärnor över. Tryckte ner en öppnad Pyssalis i chokladfondanten.
Blev vackert, fräscht och fantastiskt gott. Rena resturang efterrätten.
Receptet hittade jag nyss på Coop/konsum längst bak i deras recepthäftet.
Här finns receptet =)
http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=40571