Är det någon som har recept på toblerone mousse? jag har tappat bort mitt. Det ska inte vara att man ska smälta ner toblerone.
eva_jonte21 oktober 2007
hittade detta inlägga på familjeliv :)
jag brukar bara smälta 100-200g valfri choklad i 3-5 dl grädde
sen får det stå i kylen över natten - sen vispar man till en god och fin mousse
det funkar med allt från vit choklad till marabou mjölkchoklad med mintkrisp till riktigt mörk fin choklad
och tro det eller ej - det går att göra likadant med lakritsgodiset käck
eva_jonte21 oktober 2007
hittade ett till inlägg :D
såhär har jag hört..
värm grädden.. då den just börjar bubbla lite tar du bort den från plattan, lägger i små bitar av chokladen som smälter. rör sen i en äggula.
Sen vispar du 2 äggvitor till hårt skum. Vänder ner en fjärdedel av äggsmeten i grädd/chokladen.. sen häller du grädd/chokladen i äggvitorna och viker försiktigt in dem. ställ dem i små formar ev. glas ställ i kylen några timmar.. KLOCKRENT!
eva_jonte21 oktober 2007
och så 1 till!
Gillar ni Toblerone så kan jag även rekommendera Tobleroneparfait. Så god!
Smält 125 g Toblerone i vattenbad eller i micro. Vispa 3 äggulor med 1/2 dl strösocker tjockt och poröst. Vispa 2 1/2 dl vispgrädde hårt och blanda med äggvispet. Rör ned ungefär 1/3 av det vispade, lite i taget, i den smälta Tobleronen och rör till en slät massa.
Rör därefter ner chokladblandningen i resten av ägg- och gräddvispet. Till sist blandas 50 g blockchoklad ner. Häll blandningen i en 1-liters platsfolieklädd form eller portionsformar. Frys minst 4 timmar.
Tack för recepten! :D Jag har experimenterat med dem på sistone och gjort många goda, enkla mousser. Gillar man turkisk peppar kan det rekommenderas också (H)
Askungen684 december 2007
Hej, jag har precis skickat in ett recept på en god Tobleronetårta med Romrussin.
Är det någon som har recept på toblerone mousse? jag har tappat bort mitt. Det ska inte vara att man ska smälta ner toblerone.
hittade detta inlägga på familjeliv :)
jag brukar bara smälta 100-200g valfri choklad i 3-5 dl grädde
sen får det stå i kylen över natten - sen vispar man till en god och fin mousse
det funkar med allt från vit choklad till marabou mjölkchoklad med mintkrisp till riktigt mörk fin choklad
och tro det eller ej - det går att göra likadant med lakritsgodiset käck
hittade ett till inlägg :D
såhär har jag hört..
värm grädden.. då den just börjar bubbla lite tar du bort den från plattan, lägger i små bitar av chokladen som smälter. rör sen i en äggula.
Sen vispar du 2 äggvitor till hårt skum. Vänder ner en fjärdedel av äggsmeten i grädd/chokladen.. sen häller du grädd/chokladen i äggvitorna och viker försiktigt in dem. ställ dem i små formar ev. glas ställ i kylen några timmar.. KLOCKRENT!
och så 1 till!
Gillar ni Toblerone så kan jag även rekommendera Tobleroneparfait. Så god!
Smält 125 g Toblerone i vattenbad eller i micro. Vispa 3 äggulor med 1/2 dl strösocker tjockt och poröst. Vispa 2 1/2 dl vispgrädde hårt och blanda med äggvispet. Rör ned ungefär 1/3 av det vispade, lite i taget, i den smälta Tobleronen och rör till en slät massa.
Rör därefter ner chokladblandningen i resten av ägg- och gräddvispet. Till sist blandas 50 g blockchoklad ner. Häll blandningen i en 1-liters platsfolieklädd form eller portionsformar. Frys minst 4 timmar.
:@
:o
oj glömde logga in! varför en arg gubbe? :o
Tack för recepten! :D Jag har experimenterat med dem på sistone och gjort många goda, enkla mousser. Gillar man turkisk peppar kan det rekommenderas också (H)
Hej, jag har precis skickat in ett recept på en god Tobleronetårta med Romrussin.