Jag älskar torkade ananas ringar.. Men tycker det är liiite väl dyrt.. Någon som vet om man kan göra det själv och i så fall hur?
Jag tänkte om man t.ex köpte en burk ananas ringar och sen bara torkade i ugnen? :o
anluk27 januari 2008
Hittade detta på nätet vet dock inte om det funkar eftersom jag inte testat själv! Berätta gärna hur det gick!
Torka i ugnen på 50g c under natten, gärna med luckan på glänt för att få ut fukten. Jag torkar på galler så att luften kommer åt under det jag vill torka med. Sen är det bara att prova sig fram
Fishli27 januari 2008
Okej :) Stod det något mer? ska man låta ananasen rinna av en stund innan? Hur ska man förvara det sen? låter ju hyfsat enkelt i så fall.. Tack i alla fall :D
anluk27 januari 2008
Nej detta vad var som stod. Kan ju tänka mig att den skall rinna av en stund och förvaras torrt och svalt.
Fishli13 februari 2008
Idag tog jag mod att testa :) så nu ligger dem i ugnen på 75-100 grader. Har ingen 50 jue.. så, får se vart det slutar :D
anluk13 februari 2008
Skrivet av Fishli den 13 feb 2008
Idag tog jag mod att testa :) så nu ligger dem i ugnen på 75-100 grader. Har ingen 50 jue.. så, får se vart det slutar :D
Hör gärna av dig hur det gick
Fishli13 februari 2008
Det gick inge bra alls :@ kan ha haft för varmt, kanske inte skulle ha ugnen på för fullt (alltså både uppe och nere) kanske bara den övre och så lågt som möjligt.. dom blev bara "torra och sladdriga" ser inte alls ut som dem i affären :'( ser mer ut som äppelringar..
Tillberga13 februari 2008
undrar om de inte skall vara färsk annanas och inte den på burk:'(
Fishli14 februari 2008
Men det är ju så mycket svårare att få så perfekta ringar av en färsk..
Countrygirl16 februari 2008
Om man kollar på de ananasringarna som säljs i affären är de som sockrade. Jag tror att du måste ta färsk ananas och sedan karamellisera dem innan. Sedan kan du nog torka dem som vanligt, kanske ska du torka dem först och sedan karamellisera dem. Då blir de dessutom stabilare.
Lycka till!
gunghesten22 februari 2008
Ja, ananasen i affären har massor av tillsatt socker. Vet inte hur de gör det, men det är inte precis nyttigt ;)
Köpte ekologisk och rättvisemärkt torkad ananas och den var i tunnare skivor och liksom seg (som äppelringar mer som du skrev ovan) Jag tyckte personligen att dessa var mycket godare och dessa hade inte tillsatt socker. Jag tror det ska till någon specialprocess för att torka ananasen på det sättet som "naturgodis" gör. Det är ju detsamma med torkade persikor, att ekologiska är bruna och liksom mer russinlika än de "vanliga". Smakar godare också (enligt mig ;)
Skrivet av Gunillas_mat den 16 feb 2008
Om man kollar på de ananasringarna som säljs i affären är de som sockrade. Jag tror att du måste ta färsk ananas och sedan karamellisera dem innan. Sedan kan du nog torka dem som vanligt, kanske ska du torka dem först och sedan karamellisera dem. Då blir de dessutom stabilare.
Lycka till!
tilda25 februari 2008
"Torkad frukt gör du lätt i ugnen. Sätt ugnen på 75 grader. Skär sedan tunna skivor av tex. apelsin och äpple och lägg på plåt. Ställ i ugnen i ca. 8 timmar. Låt sedan skivorna ligga luftigt 1 dygn."
Detta hittade jag i en tidning för tillverkning av dekorationer, men det måste ju vara samma princip. Ananasen tror jag ska vara färsk. Måste ringarna vara lika perfekta som burk ananas då?
(kanske fel forum?)
Jag älskar torkade ananas ringar.. Men tycker det är liiite väl dyrt.. Någon som vet om man kan göra det själv och i så fall hur?
Jag tänkte om man t.ex köpte en burk ananas ringar och sen bara torkade i ugnen? :o
Hittade detta på nätet vet dock inte om det funkar eftersom jag inte testat själv! Berätta gärna hur det gick!
Torka i ugnen på 50g c under natten, gärna med luckan på glänt för att få ut fukten. Jag torkar på galler så att luften kommer åt under det jag vill torka med. Sen är det bara att prova sig fram
Okej :) Stod det något mer? ska man låta ananasen rinna av en stund innan? Hur ska man förvara det sen? låter ju hyfsat enkelt i så fall.. Tack i alla fall :D
Nej detta vad var som stod. Kan ju tänka mig att den skall rinna av en stund och förvaras torrt och svalt.
Idag tog jag mod att testa :) så nu ligger dem i ugnen på 75-100 grader. Har ingen 50 jue.. så, får se vart det slutar :D
Idag tog jag mod att testa :) så nu ligger dem i ugnen på 75-100 grader. Har ingen 50 jue.. så, får se vart det slutar :D
Hör gärna av dig hur det gick
Det gick inge bra alls :@ kan ha haft för varmt, kanske inte skulle ha ugnen på för fullt (alltså både uppe och nere) kanske bara den övre och så lågt som möjligt.. dom blev bara "torra och sladdriga" ser inte alls ut som dem i affären :'( ser mer ut som äppelringar..
undrar om de inte skall vara färsk annanas och inte den på burk:'(
Men det är ju så mycket svårare att få så perfekta ringar av en färsk..
Om man kollar på de ananasringarna som säljs i affären är de som sockrade. Jag tror att du måste ta färsk ananas och sedan karamellisera dem innan. Sedan kan du nog torka dem som vanligt, kanske ska du torka dem först och sedan karamellisera dem. Då blir de dessutom stabilare.
Lycka till!
Ja, ananasen i affären har massor av tillsatt socker. Vet inte hur de gör det, men det är inte precis nyttigt ;)
Köpte ekologisk och rättvisemärkt torkad ananas och den var i tunnare skivor och liksom seg (som äppelringar mer som du skrev ovan) Jag tyckte personligen att dessa var mycket godare och dessa hade inte tillsatt socker. Jag tror det ska till någon specialprocess för att torka ananasen på det sättet som "naturgodis" gör. Det är ju detsamma med torkade persikor, att ekologiska är bruna och liksom mer russinlika än de "vanliga". Smakar godare också (enligt mig ;)
Om man kollar på de ananasringarna som säljs i affären är de som sockrade. Jag tror att du måste ta färsk ananas och sedan karamellisera dem innan. Sedan kan du nog torka dem som vanligt, kanske ska du torka dem först och sedan karamellisera dem. Då blir de dessutom stabilare.
Lycka till!
"Torkad frukt gör du lätt i ugnen. Sätt ugnen på 75 grader. Skär sedan tunna skivor av tex. apelsin och äpple och lägg på plåt. Ställ i ugnen i ca. 8 timmar. Låt sedan skivorna ligga luftigt 1 dygn."
Detta hittade jag i en tidning för tillverkning av dekorationer, men det måste ju vara samma princip. Ananasen tror jag ska vara färsk. Måste ringarna vara lika perfekta som burk ananas då?