Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffel?

  • 21 september 2000

    Jag vill göra sådana där små söta tryfflar, hur gör man?

  • 24 september 2000

    Nu får du göra minttryffel!1/2 dl vispgrädde50 g smör160g fin choklad med hög kakaohalt1 rulle Minter ca 80 gLåt grädde koka upp och ta sen kastrullen från plattan. WSkär smöret i bitar. Lägg i den hackade chokladen och låt den smälta. Ställ kallt några timmar. Rulla till kulor och ställ dem kallt. Rulla dem i kakao eller en glasyr!

  • 25 september 2000

    Gott gott gott!1 dl vispgrädde50 g smör300 g mörk choklad, minst 50 % kakaohalt 1 dl Kesella2 msk konjak eller likör2 msk kakaoKoka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i Kesella och konjak eller likör. Låt chokladen stelna något i kylen 1-2 timmar. Forma den till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Sikta kakao över tryfflarna. Lägg dem gärna i pappersformar för småbröd. Låt stelna och förvara i kyl. Den som vill ha lite barnsligare smak byter ut 100 g av chokladen mot mjölkchoklad och siktar florsocker över istället för kakao.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.