Jag vill göra sådana där små söta tryfflar, hur gör man?
24 september 2000
Nu får du göra minttryffel!1/2 dl vispgrädde50 g smör160g fin choklad med hög kakaohalt1 rulle Minter ca 80 gLåt grädde koka upp och ta sen kastrullen från plattan. WSkär smöret i bitar. Lägg i den hackade chokladen och låt den smälta. Ställ kallt några timmar. Rulla till kulor och ställ dem kallt. Rulla dem i kakao eller en glasyr!
25 september 2000
Gott gott gott!1 dl vispgrädde50 g smör300 g mörk choklad, minst 50 % kakaohalt 1 dl Kesella2 msk konjak eller likör2 msk kakaoKoka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i Kesella och konjak eller likör. Låt chokladen stelna något i kylen 1-2 timmar. Forma den till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Sikta kakao över tryfflarna. Lägg dem gärna i pappersformar för småbröd. Låt stelna och förvara i kyl. Den som vill ha lite barnsligare smak byter ut 100 g av chokladen mot mjölkchoklad och siktar florsocker över istället för kakao.
Jag vill göra sådana där små söta tryfflar, hur gör man?
Nu får du göra minttryffel!1/2 dl vispgrädde50 g smör160g fin choklad med hög kakaohalt1 rulle Minter ca 80 gLåt grädde koka upp och ta sen kastrullen från plattan. WSkär smöret i bitar. Lägg i den hackade chokladen och låt den smälta. Ställ kallt några timmar. Rulla till kulor och ställ dem kallt. Rulla dem i kakao eller en glasyr!
Gott gott gott!1 dl vispgrädde50 g smör300 g mörk choklad, minst 50 % kakaohalt 1 dl Kesella2 msk konjak eller likör2 msk kakaoKoka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i Kesella och konjak eller likör. Låt chokladen stelna något i kylen 1-2 timmar. Forma den till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Sikta kakao över tryfflarna. Lägg dem gärna i pappersformar för småbröd. Låt stelna och förvara i kyl. Den som vill ha lite barnsligare smak byter ut 100 g av chokladen mot mjölkchoklad och siktar florsocker över istället för kakao.