Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffelstrul

  • puttra 8 december 2007

    Är det någon som har ett bra "knep" när man tillverkar tryffel?
    I recepten står det, efter att chokladsmeten svalnat/stelnat ska man rulla kulor med hjälp av två skedar. Har provat detta.... funkar inte för mig. Blir bara kladdiga klumpar.
    Sen ska man rulla dessa i kakao... -Huga!!
    Vill ju att det ska se fint ut om man ska bjuda. Men övning ger kanske färdighet!?
    -Hjälp!

  • nettans 8 december 2007

    Jag använder antiongemn bara en sked eller en typ sked som man gör melonkulor av. Hoppas du vet vad jag menar. Kanske det inte stelnat ordentligt innan du börjar göra kulorna.
    Jag har ett kanonrecept om du vill ha. Jag använder även plasthandskar när jag rullar...
    Du kan utesluta minet om du vill eller lägga till nåt annat som t.ex rivet apelsinskal, jättegott.
    Lycka till!


    Underbar chokladmint tryffel

    Detta grundrecept på tryffel går att variera i massor av olika goda smaker. Istället för pepparmyntsolja kan man smaksätta med till exempel chili och kanel, rivet citronskal, björnbär, mörk rom, whiskey, ingefära, pepparkakskryddor eller krossad kardemumma.

    Antal portioner: ca 30 st

    Förberedelsetid: 20 min
    Tillagningstid:
    Färdigt på: 4 tim 20 min

    Ingredienser
    250 g kvalitetschoklad 70%
    1,5 dl vispgrädde
    2 msk honung
    1 msk smör
    1 nypa flingsalt
    några droppar pepparmynts olja om du vill ha
    florsocker till rullning

    Tips
    Det går även att rulla tryfflarna med olika smaksatta sockersorter eller kakao. Jag brukar rulla i råsocker blandat med stött kardemumma, strösocker med rivet citronskal som stått framme och torkat, råsocker och kanelblandning eller apelsinsocker. Bara fantasin sätter gränser.

    Gör så här
    1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
    2. Koka upp grädde och honung och häll den över chokladen under mixning,
    tillsätt smör och mixa.
    3. Smaksätt med pepparmyntsolja efter smak, mixa.
    4. Häll över chokladen i en plastlåda med lock och låt den stelna i kyl, cirka 4 timmar.
    5. Rulla chokladen till kulor (tryfflar) och rulla dem i florsocker.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.