Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryfflar/praliner?

  • stallperso 22 november 2009

    Hej! jag är ingen van chokladsmakare eller godisbagare, så kan någon säga vad som är skillnaden på tryfflar och praliner?

  • LEDIVO 22 november 2009

    Från www.wikipedia.se. Du kan gå in där och läsa mer.
    TRYFFEL är en typ av underjordiskt växande svamp. Det finns ett flertal arter, men vanligen avses de ätliga varianterna. De används som krydda och anses som en delikatess. Tryffel uppsöks med hjälp av speciellt tränade så kallade tryffelhundar och tryffelgrisar.
    CHOKLADTRYFFEL är en ofta mäktig konfekttyp gjord på mjuk chokladmassa (så kallad ganache) bestående av choklad, grädde, smör, socker eller honung och någon smaksättare, t.ex. likör. Massan kan användas som fyllning i praliner, rullas till bollar som pudras med kakao eller doppas i smält choklad. Namnet härrör sig till bollarnas form, som påminner om tryffelsvampen.
    En PRALIN är en fylld, chokladdoppad konfektbit.

  • stallperso 22 november 2009

    Skrivet av KAROLO den 22 nov 2009

    Från www.wikipedia.se. Du kan gå in där och läsa mer.
    TRYFFEL är en typ av underjordiskt växande svamp. Det finns ett flertal arter, men vanligen avses de ätliga varianterna. De används som krydda och anses som en delikatess. Tryffel uppsöks med hjälp av speciellt tränade så kallade tryffelhundar och tryffelgrisar.
    CHOKLADTRYFFEL är en ofta mäktig konfekttyp gjord på mjuk chokladmassa (så kallad ganache) bestående av choklad, grädde, smör, socker eller honung och någon smaksättare, t.ex. likör. Massan kan användas som fyllning i praliner, rullas till bollar som pudras med kakao eller doppas i smält choklad. Namnet härrör sig till bollarnas form, som påminner om tryffelsvampen.
    En PRALIN är en fylld, chokladdoppad konfektbit.


    Tack! Alltså kan man göra tryfflar och doppa i cholad, så får man praliner!:D

  • LEDIVO 22 november 2009

    Skrivet av stallperso den 22 nov 2009

    Skrivet av KAROLO den 22 nov 2009

    Från www.wikipedia.se. Du kan gå in där och läsa mer.
    TRYFFEL är en typ av underjordiskt växande svamp. Det finns ett flertal arter, men vanligen avses de ätliga varianterna. De används som krydda och anses som en delikatess. Tryffel uppsöks med hjälp av speciellt tränade så kallade tryffelhundar och tryffelgrisar.
    CHOKLADTRYFFEL är en ofta mäktig konfekttyp gjord på mjuk chokladmassa (så kallad ganache) bestående av choklad, grädde, smör, socker eller honung och någon smaksättare, t.ex. likör. Massan kan användas som fyllning i praliner, rullas till bollar som pudras med kakao eller doppas i smält choklad. Namnet härrör sig till bollarnas form, som påminner om tryffelsvampen.
    En PRALIN är en fylld, chokladdoppad konfektbit.


    Tack! Alltså kan man göra tryfflar och doppa i cholad, så får man praliner!:D


    Japp, så är det och gott är det!:D

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.