100 g Svenskt Smör
1 paket filodeg
100 g flagad mandel
3 dl Vispgrädde
1 msk vaniljsocker
till garnering:
florsocker och
citronmeliss
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Skär med hjälp av en uppochned-vänd tallrik ut fyra rundlar ur filodegen. Pensla arken, ett i taget, med smör och strö på flagad mandel. Grädda två ark i taget på bakpappersklädd plåt i ca 10 minuter eller tills de fått färg. Låt svalna. Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker. Varva de spröda filoarken med grädde. Pudra tårtan med florsockrer och dekorera med citronmeliss. Servera med färska bär.
irrevirre8 februari 2008
Ja, men jag har inte testat det själv. Men det verkar gott!
Tusenbladstårta
6-8 personer
100 g Svenskt Smör
1 paket filodeg
100 g flagad mandel
3 dl Vispgrädde
1 msk vaniljsocker
Till garnering:
florsocker och
citronmeliss
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Skär med hjälp av en uppochned-vänd tallrik ut fyra rundlar ur filodegen. Pensla arken, ett i taget, med smör och strö på flagad mandel. Grädda två ark i taget på bakpappersklädd plåt i ca 10 minuter eller tills de fått färg. Låt svalna. Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker. Varva de spröda filoarken med grädde. Pudra tårtan med florsockrer och dekorera med citronmeliss. Servera med färska bär.
Finns det någon som har recept?
Tusenbladstårta
6-8 personer
100 g Svenskt Smör
1 paket filodeg
100 g flagad mandel
3 dl Vispgrädde
1 msk vaniljsocker
till garnering:
florsocker och
citronmeliss
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Skär med hjälp av en uppochned-vänd tallrik ut fyra rundlar ur filodegen. Pensla arken, ett i taget, med smör och strö på flagad mandel. Grädda två ark i taget på bakpappersklädd plåt i ca 10 minuter eller tills de fått färg. Låt svalna. Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker. Varva de spröda filoarken med grädde. Pudra tårtan med florsockrer och dekorera med citronmeliss. Servera med färska bär.
Ja, men jag har inte testat det själv. Men det verkar gott!
Tusenbladstårta
6-8 personer
100 g Svenskt Smör
1 paket filodeg
100 g flagad mandel
3 dl Vispgrädde
1 msk vaniljsocker
Till garnering:
florsocker och
citronmeliss
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Skär med hjälp av en uppochned-vänd tallrik ut fyra rundlar ur filodegen. Pensla arken, ett i taget, med smör och strö på flagad mandel. Grädda två ark i taget på bakpappersklädd plåt i ca 10 minuter eller tills de fått färg. Låt svalna. Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker. Varva de spröda filoarken med grädde. Pudra tårtan med florsockrer och dekorera med citronmeliss. Servera med färska bär.
Se där jag! Exakt lika. DÅ ÄR det så man gör:-)