hej jag hade ett recept någonstans där man gjorde nypotatis i ugn med grov salt.
nu hittar jag inte upp det och har då ingen aning om hur länge potatisen ska va i eller om de ska ha olja och dylik på sig.
så har ni några tips på hur nypotatis blir goda i ugnen?
Mistys7 juli 2010
Så här gör jag :
Skrubba små färskpotatisar, ungefär lika stora. Lägg dom på plåt med olja. Strö på salt, timjan och droppa lite mer olja över. Rör runt. stek på 225 grader ca 30 min eller tills dom fått färg, lite knapriga och känns klara när man sticker i dom. Mums till grillat. Man kan ju ta vilken krydda man vill egentligen, det man gillar.
HelenaF7 juli 2010
Det är lika enkelt som klyftpotatis och som ovanämnda säger bara skrubba, salta och på med lite olja i 225grader tills de känns klara :)
Glitterfia7 juli 2010
Menar du potatis rostad i ugn på grovsaltsbädd?
Har hittat ett sådant recept här ifall det kan hjälpa
Bjöd en polare till fotbollen ikväll med färskpotatis....Skalade och halverade bara och örtade med Timjan,Rosmarin och vitlökssmöret som jag hade till biffen in i varmluftsugnen och 40 minuter senare så var vi i himlen. Jag är inte så mycket för att äta jord därför skalar jag alltid potatisen...
Jag är så himla slö att jag ids inte borsta potatan, överkurs att känna närhet till moderjord eller vad det nu är man ska känna...
Jag vett oftast inte var potatisen kommer ifrån och tänker inte borsta nån potatis för att jag tror att den är Svensk ...
flumhum8 juli 2010
Tack så hämskt mycket för alla tips!
ska prova på och göra lite nypotatis i veckan till en grillbiff :D
hej jag hade ett recept någonstans där man gjorde nypotatis i ugn med grov salt.
nu hittar jag inte upp det och har då ingen aning om hur länge potatisen ska va i eller om de ska ha olja och dylik på sig.
så har ni några tips på hur nypotatis blir goda i ugnen?
Så här gör jag :
Skrubba små färskpotatisar, ungefär lika stora. Lägg dom på plåt med olja. Strö på salt, timjan och droppa lite mer olja över. Rör runt. stek på 225 grader ca 30 min eller tills dom fått färg, lite knapriga och känns klara när man sticker i dom. Mums till grillat. Man kan ju ta vilken krydda man vill egentligen, det man gillar.
Det är lika enkelt som klyftpotatis och som ovanämnda säger bara skrubba, salta och på med lite olja i 225grader tills de känns klara :)
Menar du potatis rostad i ugn på grovsaltsbädd?
Har hittat ett sådant recept här ifall det kan hjälpa
http://www.matklubben.se/recept/schnitzlar_med_saltpotatis_blomkaalsgrataeng_och_zigeunersaas_62389.html
Bjöd en polare till fotbollen ikväll med färskpotatis....Skalade och halverade bara och örtade med Timjan,Rosmarin och vitlökssmöret som jag hade till biffen in i varmluftsugnen och 40 minuter senare så var vi i himlen. Jag är inte så mycket för att äta jord därför skalar jag alltid potatisen...
Jag är så himla slö att jag ids inte borsta potatan, överkurs att känna närhet till moderjord eller vad det nu är man ska känna...
Jag vett oftast inte var potatisen kommer ifrån och tänker inte borsta nån potatis för att jag tror att den är Svensk ...
Tack så hämskt mycket för alla tips!
ska prova på och göra lite nypotatis i veckan till en grillbiff :D
Maya's sommarpotatis
Detta är smarrigt :D