:D jag bakade som vanligt matbröd vetekakor som jag bakar varje vecka. semlor och bullar blev det också.
Eftersom jag nyligen har fyllt år blev det olika sorters tårter och en god daimkaka receptet fick jag här på matklubben
Jessika15 januari 2008
I söndags blev det ett matbröd med päron! i. Det blev jättegott så receptet är på väg in.(Y)
15 januari 2008
En fullständig underbar kladdkaka, ur en kokbok med bara choklad. Däremot var den så mastig så jag ska nog göra om den lite, den var som en enda stor tryffel som smälte i munnen. Bottnen var av Chocalate chrispies, lite cheesecake-aktig alltså kan man säga.
Amika15 januari 2008
Skrivet av Vivvan den 15 jan 2008
En fullständig underbar kladdkaka, ur en kokbok med bara choklad. Däremot var den så mastig så jag ska nog göra om den lite, den var som en enda stor tryffel som smälte i munnen. Bottnen var av Chocalate chrispies, lite cheesecake-aktig alltså kan man säga.
Men mums! Har du den bland dina recept? :)
Amika15 januari 2008
Jag bakade matbröd senast. Men imorgon ska jag göra en chokladkolakaka. :) Finns bland mina recept. Det är den absolut godast choklad kladdkaka som jag någonsin ätit. :)
bejofr15 januari 2008
Vi bakade brytbtöd i långpanna sen blev det några maränger också
ThomasP15 januari 2008
Snoddas/Kärleksmums bakas idag
Lena15 januari 2008
Har bakat kanel bullar i dag
celice15 januari 2008
:) Tänkte att baka semlor imorgon, om jag känner för det(Y)
Eventuellt blir det ett bak till med brödkaka, skall snart på semester skönt att ha i frysen när man kommer hem:p:p:p
maivor_m15 januari 2008
Jag baka kladdkaka med after eight. Helt fantastisk god!
oskarSs16 januari 2008
snickers kaka hur good som helst recept fiins hos mig :)
maydjej16 januari 2008
Tog ut mina Petit-chou's ur ugnen och en härlig doft spred sig i hela köket. Det luktade nygräddade våfflor och jag hoppas att de är lyckade! Mitt första försök :)
Lena16 januari 2008
Har bakat tekakor i dag (finns på min sida ):p
Queenie16 januari 2008
Fick ett ryck och är helt slut nu. Bakade Sirapslimpor, bregottkakor och så slängde jag ihop couble chocolatemuffins ... Brukar aldrig baka bröd annars, men tänkte testa nu. Har inte smakat det än så jag vet inte hur de blev ...
anluk16 januari 2008
Bakade frallor i söndags som var jättegoda. helt vanlig deg men med bakpulver + jäst vilket gjorde att de jäste upp ordentligt. Kommer med recept framöver...
hansdotter16 januari 2008
Idag bakade jag muffins med yogurt och hallon i. Mumsigt :D
Mizan_16 januari 2008
Måste bara berätta att denna chokladkaka var en av de bästa jag smakat.... (och en av de lömskaste :p, man tycker att den smakar midre "maffigt" än vad den är...... vassågoda......
(perfekt att göra ifall man fått after eight bitar över......)
Mintchokladtårta med after eight
Ingredienser
Portioner: ca 16 bitar
200 g mörk choklad
200 g margarin eller smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl, 180 g
CHOKLADGLASYR
25 g margarin eller smör
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter med matfett.
3. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.
4. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
6. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.
7. Blanda matfett, grädde och after eight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
8. Bred glasyren jämnt över kakan och låt den stelna i kylskåp.
9. Garnera med after eight på tårtan eventuellt vit.
10. Servera den med skivade apelsiner.
Baka tårtan långt i förväg, den blir saftigare och godare.
Taget från ICA:s receptbank.......
markus19 januari 2008
Bakade i dag ett bröd med Västerbotten ost och Dill... I Lekakrukor avsedda för blommor... Kul grej i vintermörkret. Se bara till att smörja krukorna rejält. Gör en baguette deg som får jäsa med ost och dill. Lägg i 3/4 av krukamn och låt jäsa ordentligt. Baka av och låt svalna. Perfekt tips som "blomma till värdinnan" på kalaset...(Y)
emelieskrypin19 januari 2008
Idag bakade jag en dinkellimpa med blåbär och solrosfrön. Jättegott blev det! Lägger in receptet så snart jag får tid.
Nettie19 januari 2008
Bakade pavlovarulltårta igår. maräng med grädde jordgubbar och kiwi . vansinnigt got(Y):p
lägger in receptet imorgon
:D jag bakade som vanligt matbröd vetekakor som jag bakar varje vecka. semlor och bullar blev det också.
Eftersom jag nyligen har fyllt år blev det olika sorters tårter och en god daimkaka receptet fick jag här på matklubben
I söndags blev det ett matbröd med päron! i. Det blev jättegott så receptet är på väg in.(Y)
En fullständig underbar kladdkaka, ur en kokbok med bara choklad. Däremot var den så mastig så jag ska nog göra om den lite, den var som en enda stor tryffel som smälte i munnen. Bottnen var av Chocalate chrispies, lite cheesecake-aktig alltså kan man säga.
En fullständig underbar kladdkaka, ur en kokbok med bara choklad. Däremot var den så mastig så jag ska nog göra om den lite, den var som en enda stor tryffel som smälte i munnen. Bottnen var av Chocalate chrispies, lite cheesecake-aktig alltså kan man säga.
Men mums! Har du den bland dina recept? :)
Jag bakade matbröd senast. Men imorgon ska jag göra en chokladkolakaka. :) Finns bland mina recept. Det är den absolut godast choklad kladdkaka som jag någonsin ätit. :)
Vi bakade brytbtöd i långpanna sen blev det några maränger också
Snoddas/Kärleksmums bakas idag
Har bakat kanel bullar i dag
:) Tänkte att baka semlor imorgon, om jag känner för det(Y)
Eventuellt blir det ett bak till med brödkaka, skall snart på semester skönt att ha i frysen när man kommer hem:p:p:p
Jag baka kladdkaka med after eight. Helt fantastisk god!
snickers kaka hur good som helst recept fiins hos mig :)
Tog ut mina Petit-chou's ur ugnen och en härlig doft spred sig i hela köket. Det luktade nygräddade våfflor och jag hoppas att de är lyckade! Mitt första försök :)
Har bakat tekakor i dag (finns på min sida ):p
Fick ett ryck och är helt slut nu. Bakade Sirapslimpor, bregottkakor och så slängde jag ihop couble chocolatemuffins ... Brukar aldrig baka bröd annars, men tänkte testa nu. Har inte smakat det än så jag vet inte hur de blev ...
Bakade frallor i söndags som var jättegoda. helt vanlig deg men med bakpulver + jäst vilket gjorde att de jäste upp ordentligt. Kommer med recept framöver...
Idag bakade jag muffins med yogurt och hallon i. Mumsigt :D
Måste bara berätta att denna chokladkaka var en av de bästa jag smakat.... (och en av de lömskaste :p, man tycker att den smakar midre "maffigt" än vad den är...... vassågoda......
(perfekt att göra ifall man fått after eight bitar över......)
Mintchokladtårta med after eight
Ingredienser
Portioner: ca 16 bitar
200 g mörk choklad
200 g margarin eller smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl, 180 g
CHOKLADGLASYR
25 g margarin eller smör
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter med matfett.
3. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.
4. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
6. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.
7. Blanda matfett, grädde och after eight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
8. Bred glasyren jämnt över kakan och låt den stelna i kylskåp.
9. Garnera med after eight på tårtan eventuellt vit.
10. Servera den med skivade apelsiner.
Baka tårtan långt i förväg, den blir saftigare och godare.
Taget från ICA:s receptbank.......
Bakade i dag ett bröd med Västerbotten ost och Dill... I Lekakrukor avsedda för blommor... Kul grej i vintermörkret. Se bara till att smörja krukorna rejält. Gör en baguette deg som får jäsa med ost och dill. Lägg i 3/4 av krukamn och låt jäsa ordentligt. Baka av och låt svalna. Perfekt tips som "blomma till värdinnan" på kalaset...(Y)
Idag bakade jag en dinkellimpa med blåbär och solrosfrön. Jättegott blev det! Lägger in receptet så snart jag får tid.
Bakade pavlovarulltårta igår. maräng med grädde jordgubbar och kiwi . vansinnigt got(Y):p
lägger in receptet imorgon