Skall ha middagsgäster o tänkte göra en hallonsoppa till efterrrätt!
Vill även ha nåt tilltugg till denna o inte enbart bjuda på själva soppa, har ni nåt bra tips att erbjuda?:)
irrevirre19 april 2008
Jag kollade runt lite på nätet och fann ett par förslag som jag tycker låter smaskens. Det var melonkulor, mangosorbet eller vaniljglass och så tycker jag att blåbärsmousse lät väldigt spännande. Så här gör man tydligen för 4 portioner:
2 dl blåbär
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 st gelatinblad (kan ersättas med agar-agar)
några finstrimlade basilikablad
Vispa grädde och florsocker tillsammans. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Mixa blåbären, sila eventuellt och värm sedan en del av blåbärssylten med gelatinet så att det helt smälter. Blanda med resten av bären och vänd försiktigt ner grädden. Ställ kallt i kylen med plast över.
Lägg en klick i hallonsoppan och toppa med finstrimlad basilika.
Det godaste tycker jag är om man kokar hela päron i sockerlag (skalade och urkärnade), och severar med en klicka vaniljglass. En fin färgkombination till hallonen.
Skall ha middagsgäster o tänkte göra en hallonsoppa till efterrrätt!
Vill även ha nåt tilltugg till denna o inte enbart bjuda på själva soppa, har ni nåt bra tips att erbjuda?:)
Jag kollade runt lite på nätet och fann ett par förslag som jag tycker låter smaskens. Det var melonkulor, mangosorbet eller vaniljglass och så tycker jag att blåbärsmousse lät väldigt spännande. Så här gör man tydligen för 4 portioner:
2 dl blåbär
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 st gelatinblad (kan ersättas med agar-agar)
några finstrimlade basilikablad
Vispa grädde och florsocker tillsammans. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Mixa blåbären, sila eventuellt och värm sedan en del av blåbärssylten med gelatinet så att det helt smälter. Blanda med resten av bären och vänd försiktigt ner grädden. Ställ kallt i kylen med plast över.
Lägg en klick i hallonsoppan och toppa med finstrimlad basilika.
Låter inte dumt alls tycker jag.
Ingefärapäron med hallonsås och glass
Är goda som en efterrätt
Mvh
Höfta mera
Hemmagjorda marängbakelser kanske....:)
Det godaste tycker jag är om man kokar hela päron i sockerlag (skalade och urkärnade), och severar med en klicka vaniljglass. En fin färgkombination till hallonen.