skulle göra en chokladmoussetårta med vit choklad. När jag blandar den smälta chokladen med grädde och ägggulor så SKÄR det sig, liknar smågrynig keso..... inte så kul att bjuda på. Har i allafall fryst ner eländet, men funderar på och skrapa bort det o göra nytt. Vad har gått fel?
Saranna1 oktober 2012
troligtvis blev temperaturen för hög och ägget stelnade :)
nova071 oktober 2012
Jaha! {waving} Men tror du det? chokladen hade svalnat lite och jag blandade deni grädden först. Funderar på chokladen.... när jag smälte den över vattenbad liksom "torkade den". Eller kanske var grädden för hårt vispad?
Millini1 oktober 2012
Du har nog bränt chokladen, då blir den hård och grynig och ser torr ut. Choklad måste värmas långsamt och försiktigt under omröring.
nova072 oktober 2012
huvudet på spiken.. bara att göra om och göra rätt alltså :s
Tack i allafall!!
Amika2 oktober 2012
Jag tror att du gjorde fel som blandade chokladen i grädden först. De gånger jag gjort chokladmousse så har det alltid varit så att man ska smälta chokladen, låta den kallna och sedan röra ihop den med äggulorna. Och då får man röra KRAFTIGT och bara röra i en gula i taget, annars blir det inte bra. Och sist så rör man ihop det med den vispade grädden.
Gör man i en annan ordning så brukar det skära sig.
Mvh
Jonna
soccermum2 oktober 2012
Skrivet av Amika den 2 okt 2012
Jag tror att du gjorde fel som blandade chokladen i grädden först. De gånger jag gjort chokladmousse så har det alltid varit så att man ska smälta chokladen, låta den kallna och sedan röra ihop den med äggulorna. Och då får man röra KRAFTIGT och bara röra i en gula i taget, annars blir det inte bra. Och sist så rör man ihop det med den vispade grädden.
Gör man i en annan ordning så brukar det skära sig.
Mvh
Jonna
(y)
Loova28 oktober 2012
Om du inte hittar felen så kan det också vara så att äggen är för färska, det finns då en risk att det skär sig!
skulle göra en chokladmoussetårta med vit choklad. När jag blandar den smälta chokladen med grädde och ägggulor så SKÄR det sig, liknar smågrynig keso..... inte så kul att bjuda på. Har i allafall fryst ner eländet, men funderar på och skrapa bort det o göra nytt. Vad har gått fel?
troligtvis blev temperaturen för hög och ägget stelnade :)
Jaha! {waving} Men tror du det? chokladen hade svalnat lite och jag blandade deni grädden först. Funderar på chokladen.... när jag smälte den över vattenbad liksom "torkade den". Eller kanske var grädden för hårt vispad?
Du har nog bränt chokladen, då blir den hård och grynig och ser torr ut. Choklad måste värmas långsamt och försiktigt under omröring.
huvudet på spiken.. bara att göra om och göra rätt alltså :s
Tack i allafall!!
Jag tror att du gjorde fel som blandade chokladen i grädden först. De gånger jag gjort chokladmousse så har det alltid varit så att man ska smälta chokladen, låta den kallna och sedan röra ihop den med äggulorna. Och då får man röra KRAFTIGT och bara röra i en gula i taget, annars blir det inte bra. Och sist så rör man ihop det med den vispade grädden.
Gör man i en annan ordning så brukar det skära sig.
Mvh
Jonna
Jag tror att du gjorde fel som blandade chokladen i grädden först. De gånger jag gjort chokladmousse så har det alltid varit så att man ska smälta chokladen, låta den kallna och sedan röra ihop den med äggulorna. Och då får man röra KRAFTIGT och bara röra i en gula i taget, annars blir det inte bra. Och sist så rör man ihop det med den vispade grädden.
Gör man i en annan ordning så brukar det skära sig.
Mvh
Jonna
(y)
Om du inte hittar felen så kan det också vara så att äggen är för färska, det finns då en risk att det skär sig!