Hej, har nu prövat o göra gula rutor .. typ kärleksmums men den är gul.. men min glasyr blir så konstig..
det är socker smör 2 ägggulor o vaniljsocker..
man smälter först smöret o sen häller man i socker o äggulorna o vanilj..
men det blir stora klumpar av ägget i... nästan som om man gjort omelett..
måste sila innan jag kan hälla på klasyren på kakan..
vad gör jag för fel??
maria_wijk4 november 2009
Om det är tänkt att ägget skall tillsättas medan smöret fortfarande är varmt borde det väl rimligen vara så att man tillsätter äggen under intensiv omrörning så att de hinner blandas med övriga ingredienser innan de börjar koagulera?
mmarabou4 november 2009
Jag brukar baka den där kakan (som ju är jättegod) och jag fick också klumpar i glasyren en gång och det berodde på att jag rört för lite i glasyren. Så nuförtiden tar jag alltid handvispen och rör runt ordentligt tills glasyren är klar (vilket går väldigt snabbt eftersom den ju inte ska koka, bara sjuda)
hot_tezz4 november 2009
är smöret för varmt borde ju ägg gulan typ tillagas å då blir den ju klumpar.
jag brukar använda flytande margarin på mokaruter men har inte testat på den du skall göra. värmer alltså inte smörat alls
sessa795 november 2009
Tack för svaren.. då kanske jag nu kan lyckas lite bättre efter era tips ;) (Y)
Hej, har nu prövat o göra gula rutor .. typ kärleksmums men den är gul.. men min glasyr blir så konstig..
det är socker smör 2 ägggulor o vaniljsocker..
man smälter först smöret o sen häller man i socker o äggulorna o vanilj..
men det blir stora klumpar av ägget i... nästan som om man gjort omelett..
måste sila innan jag kan hälla på klasyren på kakan..
vad gör jag för fel??
Om det är tänkt att ägget skall tillsättas medan smöret fortfarande är varmt borde det väl rimligen vara så att man tillsätter äggen under intensiv omrörning så att de hinner blandas med övriga ingredienser innan de börjar koagulera?
Jag brukar baka den där kakan (som ju är jättegod) och jag fick också klumpar i glasyren en gång och det berodde på att jag rört för lite i glasyren. Så nuförtiden tar jag alltid handvispen och rör runt ordentligt tills glasyren är klar (vilket går väldigt snabbt eftersom den ju inte ska koka, bara sjuda)
är smöret för varmt borde ju ägg gulan typ tillagas å då blir den ju klumpar.
jag brukar använda flytande margarin på mokaruter men har inte testat på den du skall göra. värmer alltså inte smörat alls
Tack för svaren.. då kanske jag nu kan lyckas lite bättre efter era tips ;) (Y)