Spansk QUESILLO = Flan fast med kondenserad mjölk typ.
Vi har det i kaffet. Cortado leche leche = Condenserad mjölk i botten, kaffe och varm mjölk. allt efter tycke och smak!!!
Lycka till
LEDIVO11 mars 2011
Den här ska jag prova i morgon. Burken svalnar just nu och ska sedan in i kylen.
Recept från Halvåtta hos mig
http://www.recept.nu/1.317406/eric_karlstad/efterratter_godis/agg_mejeri/kattens_tarta
Shoutoutloud11 mars 2011
banoffe pie
zudette12 mars 2011
Jag bara undrar... har inte använt kondenserad mjölk mer än en gång och kokade den då 2 timmar. Nu ser jag att 3 tim 17 min ska vara den perfekta tiden att koka burken för att få kola. Min fråga är - blir krämen hårdare eller lösare ju längre man kokar den eller tvärtom!???? eller vad är det som händer med kolan ju längre man kokar den? Min tanke var att förkorta koktiden då jag trott att jag kokat den för länge! {waiting}
LEDIVO15 mars 2011
Skrivet av KAROLO den 11 mar 2011
Den här ska jag prova i morgon. Burken svalnar just nu och ska sedan in i kylen.
Recept från Halvåtta hos mig
http://www.recept.nu/1.317406/eric_karlstad/efterratter_godis/agg_mejeri/kattens_tarta
Var i sötaste laget och när jag ville använda det som blev över dagen efter hade kolan blivit rinnig.
vinterflickan794 oktober 2011
Har lite samma fråga som zudette. Har oxå bara kokat kondenserad mjölk en gång i ca 3h och den blev ganska hård vilket gjorde att den var väldigt svår att bre ut. Vad jag har förstått så blir den väl hårdare ju längre man kokar den el har jag fått det om bakfoten?
bigganv4 oktober 2011
Om man har osötad mjölk då, vad kan man ha det till???
Har hittat ett smarrigt recept på följande sida: http://mingodasida.blogspot.com/2010/03/dulce-de-leche-brownies.html
Key lime pie(L)
amarula glass. kolla in halv åtta hos mig.
http://www.recept.nu/1.275515/erik_wennberg/efterratter_godis/agg_mejeri/kolasas
Spansk QUESILLO = Flan fast med kondenserad mjölk typ.
Vi har det i kaffet. Cortado leche leche = Condenserad mjölk i botten, kaffe och varm mjölk. allt efter tycke och smak!!!
Lycka till
Den här ska jag prova i morgon. Burken svalnar just nu och ska sedan in i kylen.
Recept från Halvåtta hos mig
http://www.recept.nu/1.317406/eric_karlstad/efterratter_godis/agg_mejeri/kattens_tarta
banoffe pie
Jag bara undrar... har inte använt kondenserad mjölk mer än en gång och kokade den då 2 timmar. Nu ser jag att 3 tim 17 min ska vara den perfekta tiden att koka burken för att få kola. Min fråga är - blir krämen hårdare eller lösare ju längre man kokar den eller tvärtom!???? eller vad är det som händer med kolan ju längre man kokar den? Min tanke var att förkorta koktiden då jag trott att jag kokat den för länge! {waiting}
Den här ska jag prova i morgon. Burken svalnar just nu och ska sedan in i kylen.
Recept från Halvåtta hos mig
http://www.recept.nu/1.317406/eric_karlstad/efterratter_godis/agg_mejeri/kattens_tarta
Var i sötaste laget och när jag ville använda det som blev över dagen efter hade kolan blivit rinnig.
Har lite samma fråga som zudette. Har oxå bara kokat kondenserad mjölk en gång i ca 3h och den blev ganska hård vilket gjorde att den var väldigt svår att bre ut. Vad jag har förstått så blir den väl hårdare ju längre man kokar den el har jag fått det om bakfoten?
Om man har osötad mjölk då, vad kan man ha det till???