Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad göra av kondenserad mjölk?

  • Cilla71a 23 januari 2011

    Har hittat ett smarrigt recept på följande sida: http://mingodasida.blogspot.com/2010/03/dulce-de-leche-brownies.html

  • irrevirre 23 januari 2011

    Key lime pie(L)

  • teresajohanna 28 januari 2011

    amarula glass. kolla in halv åtta hos mig.

  • gnutten1 11 mars 2011

    http://www.recept.nu/1.275515/erik_wennberg/efterratter_godis/agg_mejeri/kolasas

  • osita 11 mars 2011

    Spansk QUESILLO = Flan fast med kondenserad mjölk typ.

    Vi har det i kaffet. Cortado leche leche = Condenserad mjölk i botten, kaffe och varm mjölk. allt efter tycke och smak!!!

    Lycka till

  • LEDIVO 11 mars 2011

    Den här ska jag prova i morgon. Burken svalnar just nu och ska sedan in i kylen.
    Recept från Halvåtta hos mig
    http://www.recept.nu/1.317406/eric_karlstad/efterratter_godis/agg_mejeri/kattens_tarta

  • Shoutoutloud 11 mars 2011

    banoffe pie

  • zudette 12 mars 2011

    Jag bara undrar... har inte använt kondenserad mjölk mer än en gång och kokade den då 2 timmar. Nu ser jag att 3 tim 17 min ska vara den perfekta tiden att koka burken för att få kola. Min fråga är - blir krämen hårdare eller lösare ju längre man kokar den eller tvärtom!???? eller vad är det som händer med kolan ju längre man kokar den? Min tanke var att förkorta koktiden då jag trott att jag kokat den för länge! {waiting}

  • LEDIVO 15 mars 2011

    Skrivet av KAROLO den 11 mar 2011

    Den här ska jag prova i morgon. Burken svalnar just nu och ska sedan in i kylen.
    Recept från Halvåtta hos mig
    http://www.recept.nu/1.317406/eric_karlstad/efterratter_godis/agg_mejeri/kattens_tarta


    Var i sötaste laget och när jag ville använda det som blev över dagen efter hade kolan blivit rinnig.

  • vinterflickan79 4 oktober 2011

    Har lite samma fråga som zudette. Har oxå bara kokat kondenserad mjölk en gång i ca 3h och den blev ganska hård vilket gjorde att den var väldigt svår att bre ut. Vad jag har förstått så blir den väl hårdare ju längre man kokar den el har jag fått det om bakfoten?

  • bigganv 4 oktober 2011

    Om man har osötad mjölk då, vad kan man ha det till???

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.