Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad göra med pressad citron

  • Maahl 31 januari 2009

    Jag ska baka skorpor som ska ha rivet skal från fyra citroner. Det betyder att jag kommer stå med fyra citroner med det gula skalet borta.

    Några tips på vad jag ska göra med dom eller saften från dom? Jag har alltså inte skal kvar för dom är i skorporna :p

    Mormors citron- och vallmoskorpor

  • MatAnders 31 januari 2009

    Gör någon god marinad med massa pressad citron,vitlök och olja och lite timjan t.e.x passar perfekt för kyckling.(Y)

  • boz1965 31 januari 2009

    Citronfromage?

  • giannoudis 31 januari 2009

    Du kan ju alltid frysa in saften i iskuber. Så kan du ta fram en och tina den till fisken.
    Alltid bra att ha i frysen.(Y)

  • systeryster 31 januari 2009

    Går att ersätta vitt vin med i fiskrätter.Inte riktigt lika gott kanske, men funkar som smakersättning om man tillsätter lite vatten.

  • Maahl 1 februari 2009

    Jag tror jag fryser in till dess jag kommer på vad jag vill göra med saften, marinad låter smarrigt.
    (Y)

  • poffa 1 februari 2009

    Pressa dom och drick upp. :p

  • Maahl 4 februari 2009

    Jag gjorde en riktigt sur citrondricka av saften.
    Sockerfri citrondricka

  • patlican 4 februari 2009

    Gör icetea pa blandat grönt och svart te, ca 1,75 dl strösocker,spad med vatten till 2liter och lagg till saften av ca tva citroner. Mycket gott.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.